در پی انتشار خبر بازداشت فردی که با پرتاب سنگ به خودروها در بزرگراههای تهران باعث کشته و مصدوم شدن چند شهروند شده بود، فرمانده پلیس تهران از بازداشت ده نفر دیگر با همین اتهام در ۱.۵ ماه گذشته خبر داد.
حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، روز جمعه، ۲۴ دی درباره جزئیات این بازداشتها به خبرگزاری ایسنا گفت که «قصد» و «شدت» کار این افراد متفاوت بوده و در یک مورد، پلیس فردی را که قصد پرتاب سنگ ۵۰ کیلوگرمی را داشته بازداشت کرده است.
بنا بر گزارشها، ماموران پلیس پایتخت صبح روز پنجشنبه، ۲۳ دی مردی را بازداشت کردهاند که در هفتههای گذشته با پرتاب سنگ و تکههای بلوک سیمانی به خودروهای عبوری در بزرگراه نواب منجر به مرگ دو نفر، جراحت شش نفر و آسیبدیدگی هشت خودرو شده بود.
به گفته فرمانده انتظامی تهران، این فرد در محلهایی که سرعت خودرو بسیار بالا بود، کمین و اقدام به پرتاب سنگ به سمت خودروهای سواری میکرد و این موضوع نشان میدهد که او با قصد وارد کردن آسیب جدی و کشتن افراد دست به این کار زده است.
متهم این پرونده در ویدئویی که از اعترافات او منتشر شده، ادعا میکند که قصد کشتن دیگران را نداشته و تنها میخواسته انتقام بگیرد.
او با بیان این که هیچ یک از آسیبدیدگان را نمیشناخته، میگوید: «قصدم این بوده که به آدمهایی که خدا همه چیز به آنها داده بفهمانم که خدا به من هیچی نداده و چون من از این موضوع زجر می کشم، آنها هم باید زجر بکشند.»
این فرد در ادامه مدعی شد که دچار مشکلات اعصاب و روان بوده و حتی سالها قبل در یک بیمارستان در این باره پرونده دارد.
در همین حال روزنامه همشهری هم روز پنجشنبه، ۲۳ دی از بازداشت مرد ۳۵ سالهای خبر داد که برای «خالی کردن خشم» خود ناشی از فقر اقدام به آتش زدن خودروهای گرانقیمت در تهران کرده است.
این فرد در مصاحبه با روزنامه همشهری با اشاره به آتش زدن پنج دستگاه خودروی بنز و بیامو در نقاط مختلف شهر درباره انگیزههای خود گفته است: «چون نمیتوانستم ببینم همنوع خودم میتواند این ماشین مدلبالا را بخرد و سوار بر آن شود، اما من حتی پول خرید یک خودروی معمولی و ارزانقیمت را هم ندارم.»
همزمان با افزایش تورم و قیمت کالاها در سالهای اخیر، بر اساس اعلامهای رسمی آمار فقر و فاصله طبقاتی در ایران افزایش یافته و در همین حال کارشناسان مسائل اجتماعی و مقامات پلیس بارها درباره افزایش آمار بزه و کاهش سن ارتکاب جرم در جامعه هشدار دادهاند.
بهروز محبی نجمآبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، روز چهارشنبه، ۲۲ دی، اعلام کرد که نزدیک به بیست میلیون نفر در کشور در شرایط مساعدی نیستند و در این میان حدود سه میلیون خانوار در «فقر مطلق» بهسر میبرند.
مهراد عباد، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران هم روز پنجشنبه، ۲۳ دی در واکنش به اظهارات معاون وزیر رفاه مبنی بر اینکه خط فقر برای یک خانواده چهار نفره «چهار میلیون تومان» است، گفته بود چهار میلیون تومان برای یک خانواده خط فقر نیست، بلکه «خط مرگ» است.
به گفته آقای عباد، اگر خانوادهای بخواهد در طول ماه فقط چند بار گوشت بخورد باید چند برابر چهار میلیون تومان خرج کند و اگر در شهرهای بزرگ خانه نداشته باشد، فقط باید نان خشک بخورد.