روسیه و چین در حال توسعه پهپادهاییاند که هر دو تقریبا مشابه هم و از نوع «بالپرنده» و بسیار شبیه به پهپاد پیشرفته ایکس ۴۷ آمریکا هستند.
«بالپرندههای» جدید شرقی
چین بهتازگی و در جریان مراسم برپایی جمهوری خلق چین، پهپاد جیجـِی-۱۱ را معرفی کرده است. این پهپاد شباهت بسیار زیادی به نوع اس ۷۰ دارد که بهتازگی تصاویری از پرواز آن در کنار سوخو ۵۷ روسیه منتشر شده است.
احتمال داده میشود هر دو پهپاد که رادار گریز و بسیار بزرگ هستند از روی پهپاد فوق پیشرفته نورثروپ گرومن ایکس۴۷بی توسعه پیدا کرده باشند.
طول پهپاد ایکس۴۷بی حدود ۱۲ متر است و طول بالهای آن به ۲۰ متر میرسد. یک موتور توربو فن ساخت شرکت پرت اند ویتنی با نام اف-۱۰۰ در این پهپاد استفاده شده است. این موتور در هواپیماهای اف ۱۵ و اف ۱۶ مورد استفاده قرار میگیرد و یکی از بهترین موتورهای ساخته شده برای هواپیماهای جنگنده در جهان است.
این پهپاد با این موتور میتواند تقریبا به نزدیکی سرعت صوت برسد و تا ارتفاع ۱۳ کیلومتری زمین اوج بگیرد. برد پروازی آن هم چهارهزار کیلومتر است.
در این پهپاد که از سال ۲۰۱۱ عملیاتی شده است از هوش مصنوعی و سیستمهای ضد رادار و جنگ الکترونیک استفاده شده است.
بر اساس همین پهپاد، روسها اس ۷۰ را ساختهاند که طول بالهای آن حدود ۲۰ متر است و میتواند تا برد شش هزار کیلومتری پرواز کند. برای پیشرانه هم از موتور جنگنده سوخو ۳۰ در این پهپاد استفاده شده است. سوخو ۳۰ را میتوان رقیب شرقی اف ۱۵ دانست.
محصول چینیها مشابه سوخو اس ۷۰ است و از موتور مشابهی در آن استفاده شده است. البته به نظر میرسد پهپاد جیجـِی-۱۱ در خروجی موتور هوشمندانهتر طراحی شده تا با پخش بهتر گازهای خروجی، رصد آن سختتر شود.
دردسر تازه برای بوئینگ
بعد از زمینگیر شدن بوئینگ ۷۳۷ مکس که زیان بسیار سنگین به شرکت بوئینگ زد و تا کنون هم این بحران ادامه دارد، مدل دیگر ۷۳۷ هم دچار مشکل شده است.
بر اساس دستور اداره هوانوردی فدرال آمریکا تمامی مدلهای ۷۳۷ انجی باید مورد بازرسی قرار گیرند.
در برخی از مدلها ترکهایی در محل بال به سازه گزارش شده است. بر همین اساس حدود دو هزار بوئینگ ۷۳۷ در آمریکا باید مورد بازرسی قرار گیرند.
در پی بروز دو سقوط مرگبار بیشتر خطوط هوایی جهان پرواز با ۷۳۷ مکس را به حالت تعلیق درآوردند. شرکت بوئینگ اعلام کرده است. با اصلاح نرمافزاری در بوئینگ ۷۳۷ مکس این هواپیما امن شده است.
البته این سقوط که به دلیل ایراد در سیستم خلبان خودکار روی داده بود باعث شده است بسیاری از خطوط هوایی از شرکت بوئینگ دور شوند. حتی شرکت رایان ایر که تمامی هواپیماهایش را بوئینگ ۷۳۷ در انواع مدلها در بر گرفته است از احتمال جایگزین کردن ایرباس سری ۳۲۰ خبر داده است.
رایان ایر قصد دارد تا بخشی از ناوگان ایرباسهای ۳۲۰ شرکت ورشکسته انگلیسی توماس کوک را در اختیار بگیرد.
شرکت توماس کوک از بزرگترین شرکتهای خدمات مسافری و گردشگری بریتانیا بود که در پایان سپتامبر ۲۰۱۹ ورشکسته شد.
پکن و ظرفیت بالای پذیرش مسافر
با افتتاح فرودگاه ستاره دریایی پکن، ظرفیت مسافرپذیری هوایی شهر پکن به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
این فرودگاه با طراحی منحصر به فرد خود که از بالا شبیه یک گل ششپر است محل استقرار تیم بزرگ هوایی اسکایگروه که شامل بزرگترین خطوط هوایی جهان است، شده است.
فرودگاه جدید پکن دارای چهار باند با قابلیت پذیرش هواپیماهای غولپیکر است. این فرودگاه بیش از ۱۰۰ میلیون مسافر در سال ظرفیت دارد فرودگاه دوم شهر پکن هم بیش از ۹۰ میلیون مسافر در سال ظرفیت دارد. در مجموع پکن با این دو فرودگاه سالانه تواند از ۱۹۰ میلیون مسافر میزبانی کند.
ناسا و هواپیمای تمام الکتریکی
ناسا قصد دارد هواپیمای ایکس ۵۷ که یک هواپیمای تمام الکتریکی است را به پرواز در آورد.
در نوک هر بال این هواپیما از موتور ملخی بزرگی استفاده شده است و در طول بالها هم ۱۲ موتور کوچک الکتریکی ملخی بهکار رفته است .
از هر ۱۴ موتور در زمان بلند شدن از زمین استفاده میشود اما در طول پرواز تنها دو موتور اصلی فعال خواهند بود.
البته مهندسان ناسا سعی زیادی کردهاند تا وزن این هواپیما را بسیار سبک کنند اما وزن بالای باتریها یکی از مشکلات این پروژه بود.