لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۱۴

اعتراضات مردم چهارمحال و بختیاری به «بی‌آبی» وارد دومین روز خود شد


تصویری از اعتراضات در شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری
تصویری از اعتراضات در شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری

معترضان به سوءمدیریت آب در استان چهارمحال و بختیاری، دوشنبه اول آذر، برای دومین روز متوالی در خیابان‌های شهرکرد، مرکز استان، دست به راهپیمایی زدند.

شمار زیادی از معترضان علاوه بر شعار «این‌جا چهارمحاله، بردن آب محاله»، مکرراً شعار «مرگ بر مافیا» سر دادند. «ننگ ما، ننگ ما، صداوسیمای ما» و «وای اگر ایل‌مان برنو به‌دست بگیرد» از دیگر شعارهایی است که در راهپیمایی‌های اعتراضی شهرکرد شنیده می‌شد.

ویدئوهای دریافتی نشان می‌دهد که تعداد زیادی از معترضان در مقابل استانداری این استان تجمع کرده و ضمن دادن شعارهای اعتراضی علیه طرح موسوم به «بهشت‌آباد»، پلاکاردهایی را نیز با مضمون «طرح بهشت‌آباد با مجوز یا بی‌مجوز خلاف قانون است» حمل می‌کردند.

طرح «بهشت‌آباد» عنوانی است برای انتقال آب از چهارمحال و بختیاری به استان‌های اصفهان، یزد و کرمان. در این طرح که سال ۱۳۹۰ با پیگیری‌های مسئولان و نمایندگان استان اصفهان در شورای عالی آب تصویب شد قرار است با احداث تونل، سالانه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب به فلات مرکزی ایران منتقل شود.

چهارمحال و بختیاری که در گذشته تامین‌کننده ۱۱ درصد از آب کشور بود، اکنون با بحران آب مواجه است و انتقال آب به بیش از دویست روستا در این استان در حال حاضر به وسیله تانکر انجام می‌شود.

آیا بحران آب می‌تواند باعث شکل‌گیری جنبش اجتماعی شود؟
please wait

No media source currently available

0:00 0:12:56 0:00
لینک مستقیم

قدرت‌الله حمزه، نماینده شهرستان‌های اردل، کوهرنگ، فارسان و کیار در مجلس، روز یکشنبه گفت: «برای حل مشکل کم‌آبی باید بحث انتقال آب از دریا مدنظر قرار بگیرد، هیچ آبی در چهارمحال و بختیاری برای انتقال به استان‌های کویری باقی نمانده است».

او گفت که مردم این استان در بسیاری از شهرها، روستا و حتی مناطق عشایری با مشکل آب آشامیدنی روبه‌رو هستند و «تمامی دشت‌های این استان در حالت بحرانی و ممنوعه بحرانی قرار دارند»، اما اشاره‌ای به سوءمدیریت حکومتی در رسیدگی به وضعیت آب این استان نکرد.

نماینده چهار شهرستان از استان چهارمحال و بختیاری اما در ادامه تهدید کرد که «مردم این استان اجازه حفر یک متر تونل را برای انتقال آب نمی‌دهند».

مسئولان جمهوری اسلامی همواره کمبود بارش را دلیل اصلی این وضعیت در بیشتر مناطق کشور عنوان می‌کنند اما این در حالی است که هشدار مکرر فعالان محیط زیست در مورد لزوم توقف برنج‌کاری در استان‌های کویری و جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز و رفع پوسیدگی لوله‌های آبرسانی کشور همچنان با بی‌توجهی روبه‌روست.

وعده‌های عملی‌نشده مسئولان و بی‌توجهی آن‌ها به تأمین آب مردم چهارمحال و بختیاری، از روز یکشنبه منجر به بروز اعتراضاتی در این زمینه شده و این در حالی است که استان اصفهان نیز در روزهای گذشته شاهد اعتراضات بزرگی علیه سوءمدیریت آبی این استان بود.

اصفهان از ۱۷ آبان شاهد‌ تجمع کشاورزان در اعتراض به قطع حق‌آبه و خشک شدن زاینده‌رود بود. این اعتراض‌ها به تدریج با حمایت سایر اقشار گسترده‌تر شد، تا این‌که روز ۲۸ آبان بزرگ‌ترین تجمع با حضور هزاران نفر از مردم اصفهان برگزار شد. در جریان این تجمع، بسیاری از مردم در بستر خشک زاینده‌رود شعارهای اعتراضی سر دادند.

مردادماه امسال هم اعتراضات گسترده‌ای در خوزستان با تمرکز بر مشکل بی‌آبی برگزار شد که نیروهای امنیتی با خشونت با آن مقابله کردند. هنوز آمار دقیقی از تعداد کشته‌شدگان و زخمی‌های این سرکوب‌ها در دست نیست.

علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو دولت ابراهیم رئیسی، پیش از این بر «لزوم خواندن دعای باران» تأکید کرده بود و وحید نرادی پرگلی، سرپرست امور دینی و فرهنگی وزارت نیرو در استان خوزستان، در نامه‌ای خطاب به تعدادی از مدیران آب و برق این استان، از «دستور مهندس محرابیان، وزیر نیرو، جهت بهره‌مندی از ادعیه نزول باران (دعای ۱۹ صحیفه سجادیه)» خبر داده بود.

با استفاده از شبکه‌های اجتماعی، ایسنا و رادیو فردا/پ.پ/ک.ر
XS
SM
MD
LG