شبکه بی بی سی جهانی در شکایتی به گزارشگران ویژه سازمان ملل اعلام کرد به دنبال اعتراضات اخیر در ایران، حکومت جمهوری اسلامی آزار و اذیت کارکنان فارسی این شبکه و خانواده هایشان را به شکل نگران کنندهای تشدید کرده است.
به گزارش روز دوشنبه ۱۸ آذر شبکه انگلیسی بی بی سی ، در این شکایت با اشاره به وضعیت شدیدا بغرنج ایجاد شده برای کارکنان بخش فارسی این شبکه تصریح شده است: اعضای سالمند خانوادههای کارکنان به زندان انفرادی انداخته شدهاند، برخی دیگر بازجویی و با آنها در زندان بدرفتاری شده است ، کارکنان در بریتانیا و دیگر نقاط جهان مورد تهدید قرار گرفتهاند.
جیمی انگوس، مدیر سرویس جهانی بیبیسی در این زمینه اظهار داشت: در پی ناآرامیهای (اخیر) در ایران، ما شاهد تحولات نگران کننده عمیقی در مورد آزار و اذیت کارمندان فارسی بی بی سی در لندن و خانوادههای آنها در ایران بودیم.
جیمی انگوس گفته است، طی چند هفته اخیر، اعضای خانواده کارکنان بی بی سی برای بازجویی فراخوانده شدهاند، گذرنامه های آنها را مصادره كرده اند و به آنها گفتهاند كه باید از بستگان خود بخواهند كه كار برای بی بی سی را متوقف كنند یا پیامد و عواقب بدی برای آنها خواهد داشت.
وی اضافه کرده است: در همین زمان، رسانه های دولتی ایران میگویند که بی بی سی مردم کشور را به ناآرامی و خشونت تحریک میکند.
پس از اعتراضات آبان ماه سال جاری، فشار حکومت جمهوری اسلامی بر کارکنان رسانههای فارسی زبان خارج از کشور و خانواده آنان افزایش یافته است.
در همین زمینه، سازمان گزارشگران بدون مرز (RSF) روز سهشنبه پنجم آذر با صدور بیانیهای تهدید و فشار نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی علیه خانوادههای روزنامهنگاران ایرانی فعال در خارج از کشور را محکوم کرده بود.
سازمان گزارشگران بدون مرز میگوید، در روزهای گذشته روزنامهنگاران فعال در رسانههایی چون رادیو فردا، بیبیسی، صدای آمریکا، ایران اینترنشنال، من و تو و کیهان لندن، هدف تهدیدهای نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بودهاند.
مرداد سال ۹۶ نیز قوه قضاییه ایران بیش از ۱۵۰ نفر را که در بخش فارسی بیبیسی به فعالیت مشغول بودند یا پیشتر در این رسانه فعالیت میکردند ممنوعالمعامله کرد.
در ماههای اخیر شماری از روزنامهنگاران رادیو فردا نیز توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی ممنوعالمعامله شدهاند.