لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۵۹

کرونا در ایران؛ ۷۷ شهر در وضعیت قرمز و آماده‌باش در همه مراکز درمانی


همزمان با افزایش بیش از ۶۰ درصدی آمار بستری کرونا طی یک هفته در ایران، وزارت بهداشت از آماده‌باش همه مراکز درمانی کشور برای مقابله با موج ششم این بیماری خبر داد.

به گفته کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت، از آنجا که در روزهای اخیر شاهد روند صعودی تعداد مبتلایان ناشی از گسترش ویروس کرونا و سویه‌های جدید آن بوده‌ایم، «به کلیه پرسنل و واحدهای ارائه خدمات سطح یک شامل مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت اعلام آماده باش شد».

یک عضو کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ نیز احتمال داده در روزهای آینده، «آمار روزانه اُمیکرون به ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر برسد، به شرطی که آزمایش شود.»

پیام طبرسی هشدار داده است که با افزایش موارد ابتلا، «قطعاً تعدادی از بیماران نیاز پیدا می‌کنند در بیمارستان بستری شوند که این موضوع می‌تواند به چالشی برای نظام سلامت کشور تبدیل شود.»

وی دوره پیک امیکرون را بین یک ماه تا ۴۵ روز دانسته و گفت: «آمار امیکرون صعودی خواهد شد و باید با اعمال محدودیت‌ها، به کنترل بیماری کمک کنیم.»

بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، در حال حاضر ۷۷ شهر در وضعیت قرمز، ۱۷۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۸۱ شهر در وضعیت زرد و ۱۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری میزان، در دومین هفته از موج ششم کرونا، آمار بستری جدید به ۱۸۴۳۵ نفر رسید. هفته قبل، آمار بستری جدید ۱۱۲۴۶ مورد بود.

بر اساس این گزارش، به این ترتیب، آمار بستری جدید این هفته نسبت به هفته‌ قبل با رشد ۷۱۸۹ پله‌ای، ۶۴ درصد افزایش یافته است.

این گزارش می‌افزاید که شتاب ۷۱۸۹ پله‌ای در هفته دوم موج، از ابتدای سال ۱۳۹۹ بی‌سابقه است.

کارشناسان خواستار تعطیلی کامل ادارات دولتی، شرکت‌های خصوصی، بانک‌ها، هرگونه تجمع و مراسم، آموزش حضوری، و مشاغل غیرضروری به مدت دو هفته به منظور عبور از پیک جدید این بیماری در ایران هستند.

با این حال خبرگزاری ایسنا روز چهارشنبه نوشت که علی‌رغم هشدارهای داده شده هنوز محدودیت خاصی به ویژه برای حضور کارکنان جهت کنترل وضعیت موجود اعمال نشده است.

این گزارش می‌گفت: «این در حالی است که پرس‌وجو از برخی سازمان‌ها نشان می‌دهد که در مدت اخیر با توجه به شیوع سریع امیکرون، ابتلای کارکنان کم نبوده است، ولی هنوز سازمان‌ها دست به دورکاری نزده و حضور کامل، الزامی است. دلیل عدم ورود دستگاه‌ها به دورکاری نیز نبودِ ابلاغ رسمی از سوی دولت یا دستگاه‌های ذیربط است.»

با استفاده از گزارش‌های ایلنا، شبکه خبر، ایسنا، میزان و مهر/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG