لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۳۳

بنت: دوره‌ای که «آسوده در تهران بنشینند و خاورمیانه را شعله‌ور کنند» تمام شد


نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل
نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل

نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل، روز سه‌شنبه گفت اسرائیل در حال بسیج کشورها برای دادن پاسخی بین‌المللی علیه ایران به دلیل حمله به نفتکش تحت مدیریت اسرائیل است، اما در صورت لزوم می‌تواند به تنهایی پاسخ دهد.

نخست‌وزیر اسرائیل در ادامه نیز گفت دوره‌ای که «آسوده در تهران بنشینند و از آنجا خاورمیانه را شعله‌ور کنند» تمام شده است.

ایالات متحده، بریتانیا و اسرائیل، ایران را متهم به حمله «پهپادی» به کشتی «مرسر استریت» در نزدیکی ساحل عمان در روز پنج‌شنبه کرده‌اند که طی آن دو خدمه کشتی، یک انگلیسی و یک رومانیایی کشته شدند. تهران هرگونه دخالت در این امر را رد می‌کند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، گفته است در این ارتباط، «پاسخی مشترک» به ایران داده خواهد شد و بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا نیز آن را «حمله‌ای وحشیانه به کشتیرانی تجاری» توصیف کرده و انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه رفته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، نفتالی بنت روز سه‌شنبه در جریان سفر خود به مرزهای شمالی اسرائیل با سوریه و لبنان، در کنار مقام‌های بلندپایه نظامی کشورش گفت که اسرائیل اطلاعاتی را با ایالات متحده، بریتانیا و سایرین در ارتباط با ایران در این حمله به اشتراک گذاشته است.

آقای بنت گفت: «ما در تلاش برای بسیج جهان هستیم، اما در عین حال قادریم به تنهایی عمل کنیم.»

او اضافه کرد که «ایران تا اینجا هم خبر دارد ما بر روی دست کسی که ما را تهدید می‌کند چه بهایی می‌گذاریم. ایرانی‌ها باید درک کنند که نمی‌توان آسوده در تهران نشست و از آنجا خاورمیانه را شعله‌ور کرد. این [دوره] دیگر تمام شد.»

تأکید کشورهای مختلف بر مقصر بودن جمهوری اسلامی در این حمله در حالی است که روز دوشنبه سخنگوی وزارت خارجه ایران با تکذیب نقش داشتن ایران در حمله به نفتکش اسرائيلی گفته است که حکومت ایران به هر اقدام تلافی‌جویانه‌ کشورهای دیگر «بی‌درنگ و با قوت و جدیت» پاسخ می‌دهد.

سعید خطیب‌زاده گفته است وزیران خارجه بریتانیا و آمریکا «سند و مدرک» برای نقش داشتن ایران در حمله به این نفتکش ارائه نداده و «بیانیه‌های هماهنگ شده» علیه ایران خوانده‌اند.

ایران و اسرائیل در ماه‌های اخیر متهم به حمله به کشتی‌های یکدیگر شده‌اند.

تنش‌ها بین ایران و اسرائیل از سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است، یعنی زمانی که رئیس‌جمهور وقت آمریکا، دونالد ترامپ، توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ تهران با شش قدرت جهانی را لغو کرد و تحریم‌هایی را دوباره وضع کرد که اقتصاد ایران را فلج کرده است.

با استفاده از رویترز و رادیو فردا / پ.پ
XS
SM
MD
LG