لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۴۶

گفت وگوی تلفنی بایدن و مکرون؛ سفیر فرانسه در آمریکا به واشینگتن باز می‌گردد


دیدار جو بایدن و امانوئل مکرون در جریان نشست گروه ۷ در تابستان سال جاری (عکس از ارشیو)
دیدار جو بایدن و امانوئل مکرون در جریان نشست گروه ۷ در تابستان سال جاری (عکس از ارشیو)

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، و امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز چهارشنبه در تماسی تلفنی با بهبود روابط دو کشور موافقت کردند و قرار است که سفیر فرانسه به واشینگتن باز گردد.

در بیانیه مشترک روسای جمهوری دو کشور آمده است که جو بایدن و امانوئل مکرون پس از ۳۰ دقیقه تماس تلفنی به این توافق رسیدند که با شروع رایزنی‌های عمیق جهت اعتمادسازی، در پایان ماه اکتبر در اروپا با همدیگر ملاقات کنند.

آمریکا، بریتانیا و استرالیا هفته گذشته از تاسیس یک معاهده جدید امنیتی در منطقه اقیانوس‌های هند و آرام خبر دادند که براساس آن، آمریکا و بریتانیا فناوری و توانایی ساخت زیردریایی‌های دارای نیروی محرکه هسته‌ای را در اختیار استرالیا قرار می‌دهند، امری که باعث شد استرالیا قرارداد خود با نیروی دریایی فرانسه برای ساخت ناوگان زیردریایی‌های الکتریکی-دیزلی را لغو کند.

این اقدام واکنش فرانسه را به دنبال داشت و این کشور سفرای خود را از واشینگتن و کانبرا فراخواند. وزیر خارجه فرانسه هم این اقدام را «خنجر» زدن از پشت توصیف کرده بود.

این نخستین بار بود که فرانسه سفیر خود را از ایالات متحده که قدیمی‌ترین متحد خود است، فرا خواند، اگرچه واشینگتن می‌گوید که پیش از امضای این معاهده پاریس را در جریان گذاشته بود، اما مقام‌های فرانسوی این موضوع را رد کردند.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، هم تماس تلفنی جو بایدن و امانوئل مکرون را «دوستانه» توصیف کرد.

او اضافه کرد، رئیس جمهوری آمریکا تماس تلفنی دوستانه با رئیس جمهور فرانسه داشت. هر دوی آنها توافق کردند در ماه اکتبر ملاقات کنند و مشورت‌های نزدیک را ادامه دهند و در زمینه‌های مختلف با هم همکاری کنند.

در جریان نشست مجازی جو بایدن، بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا و اسکات موریسون ، نخست وزیر استرالیا در ۲۴ شهریور برای اعلام این معاهده امنیتی جدید با نام «اکوس» (Aukus) در منطقه اقیانوس‌های آرام و هند نامی از چین به میان نیامد.

اما رسانه‌های می‌گویند٬ آمریکا و متحدانش به دنبال راه‌هایی برای مقابله با قدرت و نفوذ روزافزون چین، به ویژه افزایش توان نظامی این کشور و گسترش حضور نظامی پکن در دریای جنوبی چین هستند.

چین هم هفته گذشته این معاهده جدید امنیتی بین ایالات متحده ، بریتانیا و استرالیا را محکوم کرد و گفت که چنین اتحادی باعث تشدید رقابت تسلیحاتی در منطقه خواهد شد.

با استفاده از رویترز و رادیو فردا
XS
SM
MD
LG