آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز دوشنبه ۲۲ شهریور اعلام کرد که واشینگتن روابط خود را با پاکستان طی هفتههای آینده مورد بازبینی قرار میدهد تا مشخص کند از اسلامآباد چه انتظاری در رابطه با تحولات آینده افغانستان دارد.
آقای بلینکن که در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا حضور یافته بود، گفت پاکستان منافع متعددی در افغانستان دارد که برخی از آنها با منافع ایالات متحده در تضاد است.
وی اظهار داشت: «یک مسئله بازیهای دوگانه همیشگی آنها در رابطه با آینده افغانستان است، یک مسئله پناه دادن به اعضای طالبان است... یک مسئله هم این است که همکاریهای متفاوتی با ما در مبارزه با تروریسم داشته است.»
آقای بلینکن سپس در پاسخ به این سئوال نمایندگان کنگره آمریکا که آیا زمان برای بازبینی روابط واشینگتن با پاکستان فرا نرسیده است، گفت که این اتفاق به زودی خواهد افتاد.
وی اظهار داشت: «این کاری است که در چند روز یا چند هفته آینده انجام خواهیم داد و این امر ناظر به نقشی است که پاکستان در طی این بیست سال بازی کرده و نقشی که ما میخواهیم در سالهای آینده ایفا کند.»
پاکستان روابط عمیقی با طالبان دارد و متهم به حمایت از این گروه در جنگ با دولت تحت حمایت ایالات متحده در افغانستان بوده است. اما پاکستان همواره این اتهام را رد کرده است.
در عین حال پاکستان به همراه قطر یکی از دو کشوری محسوب میشود که بیشترین نفوذ را در میان طالبان دارد به طوری که گفته میشود پس از یورش ایالات متحده به افغانستان در سال ۲۰۰۱، بسیاری از رهبران طالبان به پاکستان فرار کردند.
ایالات متحده و کشورهای غربی در رابطه با تحولات افغانستان پس از پیروزی طالبان، شرایط دشواری دارند به طوری که از یک سو نمیخواهند این گروه اسلامگرا را به رسمیت بشناسند اما از سوی دیگر این تصور وجود دارد که به منظور جلوگیری از وقوع بحران انسانی در افغانستان ناگزیر از گفتوگو و مذاکره با طالبان هستند.