در حالی که ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری، زندانی دوتابعیتی در ایران، روز پنجشنبه پس از مذاکره در وزارت خارجه بریتانیا در گفتوگو با رسانهها ابراز نومیدی و سرخوردگی کرد، معاون وزارت خارجه ایران اعلام کرد که بریتانیا تحریمهای بانکی را مانع پرداخت بدهی خود به ایران توصیف کرده است.
در نوزدهمین روز از اعتصاب غذای همسر نازنین زاغری، رسانهها در بریتانیا خبر داده بودند که مقامات این کشور قرار است در دیدار با علی باقری کنی، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در لندن خواستار آزادی بریتانیاییهای زندانی در ایران شوند.
آقای باقری کنی در سومین مقصد سفرش به چند کشور اروپایی بامداد پنجشنبه، ۲۰ آبان، وارد لندن شده بود.
در پی دیدار این مقام بلندپایه ایرانی با همتایش در وزارت خارجه بریتانیا، ریچارد رتکلیف با این مقام بریتانیایی دیدار و گفتوگو کرد.
آقای رتکلیف در پی این دیدار در گفتوگو با رسانهها گفت که جلسه گفتوگو را با نومیدی و سرخوردگی ترک کرده است.
او روز ششم آبان و پس از دیدارش با لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، هم به رادیوفردا گفته بود: «رویهمرفته ملاقاتی نومیدکننده بود. [به او] گفتم که هیچ اعتمادی به راهبرد دولت ندارم و به دنبال این هستم که این راهبرد تغییر کند.»
همسر نازنین زاغری بارها از دولت بریتانیا خواسته است بدهی قدیمی ۴۰۰ میلیون پوندی خود به ایران را پرداخت کند تا جمهوری اسلامی به «گروگانگیری» همسرش پایان دهد.
او پیشتر در مصاحبه با رادیوفردا دلیل اعتصاب غذای طولانیمدت خود در پیادهرو مقابل ساختمان وزارت خارجه بریتانیا را نگرانی از حبس مجدد همسرش و نارضایتی از رویکرد دولت بریتانیا به این موضوع عنوان کرده بود.
در این روزها افراد زیادی به محل این اعتراض رفتهاند و با آقای رتکلیف همراهی کردهاند، از جمله اعضای خانواده انوشه آشوری، دیگر زندانی ایرانی-بریتانیایی. او روز جمعه بیستمین روز از اعتصاب غذای خود را آغاز کرد.
در همین حال روزنامه گاردین روز پنجشنبه از قول علی باقری کنی نوشت که جیمز کلِوِرلی، مدیر امور خاورمیانه در وزارت خارجه بریتانیا، تحریمهای بانکی وضعشده از طرف دولت دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی را مانع بازپرداخت بدهی کشورش به ایران عنوان کرده است.
وزارت خارجه این کشور در بیانیهای که روز جمعه منتشر کرد نوشته است که در گفتوگو با علی باقری کنی «بر آزادی فوری تمام بریتانیاییهای زندانی در ایران» تاکید شده است. در این بیانیه به نام نازنین زاغری رتکلیف، انوشه آشوری، و مراد طاهباز اشاره شده است.
در مقابل علی باقری کنی به روزنامه گاردین گفته است که دو کشور حتی در مورد میزان بدهی به علاوه بهره آن به توافق رسیدهاند. این روزنامه به مبلغی «کمتر از ۵۰۰ میلیون پوند» اشاره کرده است.
به گفته این مقام ایرانی، دو کشور در تابستان گذشته به بازپرداخت این مبلغ به ایران نزدیک شده بودند، اما بریتانیا در نهایت به وعده خود «عمل نکرده است».
بریتانیا به دلیل تحویل ندادن تانکهای مدل چیفتن که قرارداد آن بیش از چهار دهه پیش میان حکومت پهلوی و دولت وقت بریتانیا امضا شده بود، این مبلغ را به ایران بدهکار است.