لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۴۸

بریتانیا «وضع تحریم‌های جدید» علیه طالبان را به نشست سران گروه هفت ارائه می‌کند


شبه‌نظامیان طالبان در کنار امام جمعه مسجد عبدالرحمان در شهر کابل
شبه‌نظامیان طالبان در کنار امام جمعه مسجد عبدالرحمان در شهر کابل

دولت بریتانیا معتقد است که در صورت نقض حقوق بشر توسط طالبان و یا استفاده گروه‌های مسلح تندرو از خاک افغانستان، گروه هفت باید تحریم‌ اقتصادی طالبان را مد نظر قرار دهد.

خبرگزاری رویترز از قول منابع مطلع گزارش داد که دولت بریتانیا قرار است در اجلاس سران کشورهای گروه هفت پیرامون بحران افغانستان که روز سه‌شنبه دوم شهریور برگزار می‌شود وضع تحریم‌های جدید علیه طالبان را پیشنهاد کند.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا که ریاست دوره‌ای این گروه را برعهده دارد روز یکشنبه ۳۱ مرداد خواستار برگزاری این اجلاس به شکل مجازی شد.

به گفته یک مقام دولت بریتانیا و یک دیپلمات غربی که حاضر نشدند نام‌شان در این گزارش قید شود، دولت بریتانیا معتقد است که در صورت نقض حقوق بشر توسط طالبان و یا استفاده گروه‌های مسلح تندرو از خاک افغانستان به عنوان پناهگاه، کشورهای گروه هفت باید اعمال تحریم‌های اقتصادی و قطع کمک به طالبان را مد نظر قرار دهند.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، در نشست خبری روز ۳۱ مرداد خود گفت طالبان هیچ اقدامی علیه نیروهای آمریکایی محافظ فرودگاه کابل انجام نداده و تاکنون به تعهد خود برای ورود امن شهروندان آمریکایی به فرودگاه کابل عمل کرده است.

آقای بایدن در پاسخ به سئوالی در مورد حمایت آمریکا از پیشنهاد دولت بریتانیا گفت: «پاسخ ما مثبت است و به رفتار آن‌ها (طالبان) بستگی دارد».

به دنبال تصرف کابل توسط طالبان در روز ۲۴ مرداد، گروه کثیری از شهروندان غیرنظامی و نظامیان حکومت سابق افغانستان که از قدرت گرفتن این گروه احساس خطر می‌کنند مخفی شده‌اند و یا در روزهای اخیر سعی کرده‌اند از طریق فرودگاه کابل از کشور خارج شوند.

نخست‌وزیر بریتانیا روز یکشنبه در توئیتی نوشت: «همکاری و هماهنگی جامعه بین‌المللی برای تضمین تخلیه امن مردم از کابل، پیشگیری از یک بحران بشری و حمایت از مردم افغانستان برای تثبیت دستاوردهای ۲۰ سال گذشته بسیار حیاتی است».

یک دیپلمات غربی به رویترز گفت اعمال تحریم علیه طالبان بعید است به زودی تصویب شود. دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا اولین بار موضوع تحریم را چند روز پیش و با هدف اعمال فشار به طالبان مطرح کرد.

جو بایدن که به‌دلیل نحوه مدیریت خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان در داخل و خارج از آمریکا هدف انتقاد قرار گرفته است، هفته گذشته گفت کشورهای گروه هفت در مورد نحوه برخورد با طالبان سیاست واحدی تنظیم خواهند کرد و در روزهای اخیر با رهبران برخی از اين کشورها از جمله صدراعظم آلمان، رئیس‌جمهوری فرانسه و نخست‌وزیر ایتالیا در این مورد گفت‌وگو کرده است.

رسانه‌های بریتانیایی گزارش دادند که بوریس جانسون قصد دارد جو بایدن را قانع کند که برای تضمین تخلیه تمامی مردمی که قصد دارند از افغانستان خارج شوند تاریخ خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را به تعویق بیندازند.

آقای بایدن روز یکشنبه گفت که فرماندهان ارتش آمریکا در حال بررسی احتمال به تعویق انداختن این مهلت هستند ولی امیدوار است که چنین اقدامی ضروری نباشد.

او افزود اگر چنین درخواستی از سوی متحدان آمریکا در گروه هفت مطرح شود واشینگتن آن را در نظر خواهد گرفت ولی در حال حاضر نيز آمریکا در زمینه تخلیه مردم از کابل با این کشورها همکاری فعالی دارد.

ارتش آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد که به هواپیماهای غیرنظامی دستور داده است تا در انتقال افرادی که از فرودگاه کابل تخلیه شده‌اند به مقاصد بعدی مشارکت کنند.

جو بایدن در سخنان خود تاکید کرد که او و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمريکا، در مشورت با کشورهای دیگر برای هرگونه همکاری و یا به رسمیت شناختن حکومت طالبان «شروط دشواری» تعیین خواهند کرد که به رفتار این گروه با زنان و دختران و عملکرد آن‌ها در زمینه حقوق بشر بستگی خواهد داشت.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/ش.ر/ک.ر
XS
SM
MD
LG