رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی روز دوشنبه، ۶ تیر، برخی تحرکات اخیر اسرائیل را «تهدیدات برای منطقه» خواند و گفت: «این تهدیدات را برنمیتابیم و مطمئنا در قبال آن عکسالعمل نشان میدهیم.»
بهگزارش خبرگزاری فارس، سرلشکر محمد باقری در خلال دیدار با رئیس کمیته مشترک رؤسای ستاد ارتش پاکستان همچنین گفت اسرائیل «با اجرای طرحهایی درصدد ایجاد ارتباط با کشورهای منطقه و دستیابی به اهداف مداخلهگرانه است».
این مقام نظامی جمهوری اسلامی از جزئیات این «طرحها» چیزی نگفت و صرفاً به «عضویت اسرائیل در سنتکام و استقرار تجهیزات و حضور آن در رزمایشها» اشاره کرد.
این اظهارات یک روز پس از آن بیان میشود که روزنامه والاستریت جورنال بهنقل از «مقامهای آگاه» در آمریکا و خاورمیانه گزارش داد که فرماندهان نظامی ایالات متحده با مقامهای بلندپایه نظامی اسرائیل و کشورهای عرب خلیج فارس دیدار کردهاند تا بتوانند در اقدامی هماهنگ راهکاری برای مقابله با برنامه رو به توسعه موشکی و پهپادی ایران بیابند.
بر اساس این گزارش، این مذاکرات محرمانه که در ماه مارس گذشته در شرمالشیخ مصر و با حضور طیفی از نظامیان ارشد اسرائیلی و عرب با پشتیبانی نظامی آمریکا برای بحث در مورد چگونگی دفاع در برابر «تهدیدی مشترک» (جمهوری اسلامی) برگزار شده، رویدادی بیسابقه به شمار میرود.
علاوه بر این، بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، نیز روز ۳۰ خرداد خبر داده بود که کشورش در حال ایجاد یک ائتلاف دفاع هوایی منطقهای تحت حمایت ایالات متحده برای مقابله با تهدیدات ایران است.
او همچنین افزود که این مجموعه دفاعی پیش از این هم حملات ایران را خنثی کرده و ممکن است با سفر جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، به اسرائیل طی ماه آینده، تقویت هم بشود.
وزیر دفاع اسرائیل هفته پیش از آن در ۲۴ خرداد هم بهصراحت گفته بود که اسرائیل و کشورهای عربی که در نگرانیهای این کشور در مورد ایران سهیم هستند، باید یک نیروی نظامی منطقهای تحت حمایت و رهبری آمریکا تشکیل دهند.
نخستین رزمایش دریایی مشترک ناوگان پنجم دریایی آمریکا و نیروی دریایی اسرائیل در چارچوب انتقال اسرائیل به زیرمجموعهٔ نظارتی سنتکام، ستاد مرکزی نیروهای ارتش آمریکا، شهریور سال گذشته در دریای سرخ برگزار شد.
همان زمان نیز رسانههای اسرائیل گزارش دادند که نفتالی بنت، نخستوزیر این کشور، در دیدار با جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، طرح پیشنهادی تهیهشده در دولت اسرائیل علیه ایران را با محوریت «تشکیل ناتوی» خلیج فارس ارائه کرده است.