لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۳

هشدار چین در مورد فروش تسلیحات پیشرفته آمریکایی به تایوان


چین استقلال تایوان را به رسمیت نمی‌شناسد و این جزیره را بخشی از خاک خود می‌داند
چین استقلال تایوان را به رسمیت نمی‌شناسد و این جزیره را بخشی از خاک خود می‌داند

همزمان با ادای سوگند تسای اینگ-ون برای آغاز دومین دور ریاست جمهوری‌اش در تایوان، وزارت دفاع آمریکا روز چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت، در بیانیه‌ای از موافقت دولت برای فروش موشک‌های اژدر سنگین و پیشرفته به ارزش ۱۸۰ میلیون دلار به تایوان خبر داد، موضوعی که واکنش شدید چین را برانگیخت.

وزارت دفاع آمریکا می‌گوید موافقت خود را برای فروش اژدرهای سنگین‌وزن نسل ششم «۱۸ ام‌ک-۴۸» و تجهیزات مربوطه به تایوان اعلام کرده و اسناد و مجوزهای فروش این تسلیحات پیشرفته را برای تایید به کنگره ارسال کرده است.

آژانس همکاری‌های امنیتی دفاعی آمریکا وابسته به وزارت دفاع می‌گوید این معامله در راستای خدمت به منافع ملی، اقتصادی و امنیتی ایالات متحده آمریکا برای حمایت از تلاش‌های تایوان برای نوسازی نیروهای نظامی و افزایش توان دفاعی این کشور انجام می‌شود.

چین استقلال تایوان را به رسمیت نمی‌شناسد و این جزیره را بخشی از خاک خود می‌داند. آمریکا نیز مانند بسیاری از کشورها، روابط دیپلماتیک با تایوان ندارد، اما منع قانونی برای کمک به تایوان برای افزایش توانمندی‌های دفاعی نیز ندارد.

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به بیانیه وزارت دفاع آمریکا، آن را به شدت محکوم کرده و گفت که چین مقابله به مثل می‌کند.

به گفته این مقام، چین با فروش هرگونه سلاح به تایوان مخالف است و آمریکا را دعوت کرده که بیشتر از این به روابط پکن و واشنگتن آسیب نزند.

روز چهارشنبه خانم تسای اینگ‌-ون در زمان ادای سوگند دور دوم ریاست جمهوری بر جزیره دموکراتیک تایوان اعلام کرد که به شدت ادعای تمامیت ارضی و اتحاد دوباره تایوان با چین را رد می‌کند و هرگز خدشه بر استقلال تایوان را تحمل نخواهد کرد.

خبرگزاری رویترز گزارش داد که از زمان آغاز دور اول ریاست جمهوری خانم اینگ-‌ون، چین مانورهای نظامی خود در اطراف آب‌های تایوان، پرواز جنگنده‌ها در آسمان این کشور و گسیل ناوها به اطراف جزیره را افزایش داده است.

آمریکا به‌ویژه در دو سال گذشته روابط پرتنشی با چین داشته و پارسال جنگ تجاری گسترده‌ای نیز میان دو کشور درگرفت و بر واردات کالا از یکدیگر تعرفه سنگین وضع کردند. ژانویه سال جاری طرفین توافق تجاری امضا کردند، اما شیوع کرونا از چین به کشورهای خارجی، خصوصا آمریکا که بیشترین تلفات انسانی و اقتصادی در جهان را متحمل شد، روابط دو کشور را دوباره به شدت پرتنش کرده است.

آمریکا چین را به پنهانکاری، کم‌کاری و دروغ‌گویی در موضوع منشا و شیوع کرونا متهم کرده است. چین که خاستگاه کرونا است، این ادعاها را رد کرده است.

تاکنون نزدیک ۹۵ هزار نفر در آمریکا و ۳۳۰ هزار نفر در جهان از کرونا فوت کرده‌اند.

منابع: وزارت دفاع آمریکا، رویترز، رادیوفردا/ ف. ق./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG