یک روز پس از فاش شدن نامه ساترا به رئیس صداوسیما مبنی بر «صدور نامه تعلیق مجوز» برخی شبکههای نمایش خانگی از جمله فیلیمو و نماوا، سعید مقیسه که ریاست ساترا را برعهده دارد، اعلام کرد هنوز تصمیم قطعی برای تعلیق مجوز این سامانهها گرفته نشده است.
در نامه سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) که زیر نظر صداوسیما فعالیت میکند، آمده بود که علاوه بر «اتمام حجت» با شرکتهای «متخلف»، نامه «تعلیق مجوز» آنها نیز بهدلیل «عدم رعایت مقررات قانونی» صادر شده است.
با این حال، سعید مقیسه، رئیس این مرکز، روز یکشنبه ۲۶ تیر در پی موج واکنشها به محتوای این نامه، خبرگزاری برنا گفت که «هنوز تصمیم قطعی برای تعلیق مجوز پلتفرمهای مذکور اتخاذ نشده است».
آقای مقیسه در عین حال هشدار داد که در صورت ادامه یافتن روند «کاهش امتیاز ارزیابی» این شبکهها، «اقدام قانونی لازم» انجام خواهد شد.
رئیس ساترا همچنین تأکید کرد: «ما با پلتفرمی که ارزشهای ایرانی اسلامی را نادیده میگیرد، با دیدۀ اغماض برخورد نخواهیم کرد.»
اظهارات جدید سعید مقیسه در حالی است که وی در نامه خود به رئیس صداوسیما، علاوه بر اعلام صدور نامه تعلیق مجوز، از نامهنگاری با برخی نهادهای حکومتی مثل دادستانی کل کشور، پلیس امنیت، وزارت ارشاد، وزارت ارتباطات و حتی وزارت صمت برای جلوگیری از تبلیغات این پلتفرمها و مسدود کردن دامنههای اینترنتیشان هم خبر داده بود.
واگذاری نظارت بر شبکههای نمایش خانگی در پی ابلاغیه سال ۱۳۹۴ علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، به دولت وقت انجام گرفت.
آقای خامنهای در این ابلاغیه کوتاه نوشت: «مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر در فضای مجازی و نظارت بر آن منحصراً بر عهده سازمان صداوسیماست.»
پس از آن بود که مرکز ساترا در سازمان صداوسیما تأسیس شد و شبکههای نمایش خانگی که تا پیش از آن مجوزهای نمایش خود را از وزارت ارشاد دریافت میکردند، مجبور به دریافت مجوز از ساترا شدند.
گزارشهای تأییدنشدهای در یک سال اخیر از مقاومت یا طفره رفتن این شبکهها در کسب مجوز نمایش محصولات خود از ساترا، بهدلیل سختگیریهای نظارتی و سانسور، منتشر شده است.
موفقیت برخی شبکههای نمایش خانگی در جذب مخاطب سریال و جُنگهای طنز، از جمله دلایل رویارویی سازمان صداوسیما با این شبکهها، با اتکا به ابلاغیه رهبر جمهوری اسلامی، عنوان میشود.