لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۳۵

دونالد ترامپ روز پنجشنبه خود را به زندانی در ایالت جورجیا تسلیم می‌کند

۱۱:۵۸ ۲.۶.۱۴۰۲

نقش محمد بن سلمان بر فرش دستباف ایرانی در تهران

هشت سال پس از حمله نیروهای تندروی حامی جمهوری اسلامی به سفارت عربستان سعودی در تهران و پیش‌بینی علی خامنه‌ای درباره این که «بینی سعودی‌ها به خاک مالیده خواهد شد»، نقش محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور، بر فرش دستباف ایرانی در تهران به نمایش گذاشته شد.

خبرگزاری موج روز چهارشنبه مجموعه عکسی از سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی فرش دستباف تهران منتشر کرد، شامل دو عکس از سه تخته فرش دستباف نفیس ایرانی با عکس محمد بن سلمان و دو مقام دیگر کشورهای عربی خلیج فارس از جمله امارات.

نمایش این فرش‌ها در نمایشگاهی بین‌المللی در تهران به‌ویژه از آن جهت چشمگیر است که اکنون در رسانه‌های حکومتی دیگر هیچ نشانی از حملات مکرر مقام‌های جمهوری اسلامی، از جمله علی خامنه‌ای، به ریاض و سیاست‌هایش دیده نمی‌شود.

۱۱:۳۹ ۲.۶.۱۴۰۲

دولت رئیسی، خواستار رصد دقیق اخبار و اقدام قضایی علیه روزنامه‌نگاران منتقد شد

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در نامه‌ای به استانداران کشور، خواستار رصد دقیق اخبار و اقدام قضایی علیه روزنامه‌نگارانی شده است که به گفته او به «امنیت روانی جامعه» آسیب وارد می‌کنند.

سپهر خلجی در این نامه به تاریخ ۲۰ مرداد با استفاده از ادبیات ویژه مقامات جمهوری اسلامی از استانداران خواسته است که «با هدف صیانت از امنیت روانی مردم نسبت به رصد دقیق اخبار مربوط به حوزه تخصصی دستگاه متبوع خود اقدام و مصادیق و اخبار کذب و خلاف واقعی که با هدف سیاه‌نمایی، ناامیدسازی، یأس‌آفرینی و ایجاد التهاب اجتماعی منتشر می‌شود در اسرع وقت پیگیری حقوقی و اقدام قضائی به معاونت نظارت بر فضای مجازی دادستانی کل کشور اعلام شود.»

تصویر این نامه را احسان بداغی، خبرنگار، در شبکه ایکس منتشر کرده است.

این اقدام در حالی صورت گرفته است که ابراهیم رئیسی ۱۷ مرداد گفته بود: «با وجود همه هجمه‌ها و تخریب‌ها علیه دولت از هیچ خبرنگار و رسانه‌ای شکایت نکرده‌ایم.»

از روزهای آغازین اعتراضات «زن زندگی آزادی» موج جدید و شدیدی از بازداشت روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای آغاز شد و هم‌چنان ادامه دارد.

بر اساس آخرین گزارش فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در ۳۰ مرداد در حال حاضر دست کم ۹ روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای با اتهامات امنیتی هم‌چنان در زندان‌های ایران به‌سر می‌برند.

دومنیک پرادالیه، رئیس فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، پیشتر ضمن محکوم کردن «اتهامات بی‌اساس» علیه روزنامه‌نگاران در ایران تأکید کرده بود: «روزنامه‌نگاری جرم نیست و جمهوری اسلامی باید همه خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای زندانی را آزاد کند.»

۱۱:۱۵ ۲.۶.۱۴۰۲

یک وکیل: اقدام پلیس درباره «وسیله ارتکاب جرم» خواندن خودرو در زمینه حجاب، «غیرقانونی» است

محسن برهانی، وکیل منتقد، با اشاره به آرای دیوان عالی کشور، اقدام نیروی انتظامی در مورد «وسیله ارتکاب جرم» خواندن خودرو در ارتباط با حجاب اجباری، را «غیرقانونی» خواند.

آقای برهانی در توئیتی نوشت که «دیوان عالی کشور در آرای مختلفی، خودرو را وسیله ارتکاب برای جرمِ عدم رعایت حجاب شرعی ندانسته و اعاده دادرسی را تجویز کرده است.»

او در ادامه گفته است که «وقتی دادگاه‌ حق توقیف خودرو را ندارد به طریق اولی پلیس به هیچ‌وجه چنین حقی ندارد.»

این وکیل دادگستری اقدام نیروی انتظامی در توقیف و جریمه خودروها در ارتباط با حجاب اجباری را «غیرقانونی» خواند و این پرسش را مطرح کرد که چرا این نیرو به این اقدام «پایان نمی‌دهد؟»

دیوان عالی کشور پیشتر حکم محکومیت زنی که در ارتباط با حجاب اجباری به انجام خدمات عمومی (نظافت)، توقیف خودرو و ابطال گواهینامه‌اش محکوم شده بود را نقض کرد.

بر اساس رأی دیوان عالی کشور، استدلال دادگاه مبنی بر این که خودروی این زن «ابزار تسهیل‌کننده جرم» بوده و بر اساس آن حکم به توقیف یک‌ساله خودرو و ابطال گواهینامه صادر شده است «صحیح نیست» و «خودرو تأثیری در تحقق جرم ندارد».

۱۰:۵۱ ۲.۶.۱۴۰۲

تسنیم می‌گوید «قاتلان فعال رسانه‌ای» در ایذه با شلیک مأموران کشته شدند

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، روز چهارشنبه یکم شهریور نوشت که مأموران حکومتی «مخفیگاه» افرادی که اکبر لیموچی، مدیرمسئول روزنامه توسعه جنوب را در ایذه خوزستان به قتل رسانده بودند، کشف کرده و حضور مأموران در این محل «با مقاومت مسلحانه این افراد» مواجه شده است.

به نوشته این خبرگزاری، در این محل، پس از تیراندازی متقابل، ۲ نفر از این افراد جان باخته و ۳ نفر دیگر دستگیر شدند.

اکبر لیموچی که رسانه‌های جمهوری اسلامی از او با عنوان «فعال رسانه‌ای» یاد می‌کنند و رضا کلاه‌کج، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان او را «برادری خدوم» نامیده بود، در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ با حمله یک خودروی ال۹۰ به کافه‌ای در خیابان سلمان فارسی ایذه کشته شد.

این سوءقصد در ایذه در حالی رخ داد که این شهر در جریان اعتراضات سراسری شاهد کشته شدن چندین تن از کودکان، جوانان و زنان با شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بود.

۱۰:۴۸ ۲.۶.۱۴۰۲

شیوا عاملی‌راد، فعال مدنی معلمان، پس از حضور در مراسم اهدای جایزه‌ ویژه‌ صلح در کره‌ جنوبی، اخراج شد

شیوا عاملی‌راد، فعال مدنی معلمان، پس از حضور در مراسم اهدای جایزه‌ ویژه‌ صلح «بنیاد ۱۸ مه» کره‌ جنوبی، اخراج شده است.

«شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران» روز چهارشنبه یکم شهریور اعلام کرد که در حکم صادرشده علیه خانم عاملی‌راد، تاریخ اجرای حکم اخراج این معلم، ‌۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ هم‌زمان با تاریخ ۱۸ مه ۲۰۲۳، یعنی روز برگزاری مراسم صلح «بنیاد ۱۸ مه» در کره‌ جنوبی و اهدای جایزه ویژه این رویداد به شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران اعلام شده است.

گفتنی است شیوا عاملی‌راد، عضو انجمن صنفی معلمان مریوان، به‌عنوان نماینده‌ بین‌المللی این شورا در مراسم گفته‌شده بدون حجاب اجباری حضور یافت و جایزه ویژه این مراسم را دریافت کرد.

در ماه‌های گذشته و هم‌زمان با سرکوب شدید اعتراضات «زن زندگی آزادی» فشار بر جامعه فرهنگیان افرایش یافته است و علاوه بر «پرونده‌سازی» برای شماری از فعالان صنفی، برخی از آنان، احضار، بازداشت و دادگاهی شدند.

۱۰:۴۷ ۲.۶.۱۴۰۲

کیهان خواستار «محاکمه و مجازات» محمد خاتمی شد

در واکنش به اظهار نظر تازه محمد خاتمی،‌ رئیس جمهور سابق، که خواستار «خوداصلاحی» در حکومت شده بود،‌ روزنامه تندروی کیهان روز پنج‌شنبه بار دیگر خواستار «محاکمه و مجازات» او شد.

آقای خاتمی در سخنانی که روز چهارشنبه منتشر شد گفته بود که حاکمیت «به مردم بد می‌کند». او همچنین خواستار برگشتن حکومت به وضعیتی شد که، به گفته او، پیش از این در آن «جمهوری اسلامی» واقعی برقرار بوده است.

او گفته بود: «نه از انقلاب پشیمانیم و نه جمهوری اسلامی را رد می‌کنم اما حرفمان این است که آنچه هست با جمهوری اسلامی فاصله بسیار زیادی دارد. برگردید به جمهوری اسلامی و خوداصلاحی کنید.»

در واکنش به این اظهار نظر، روزنامه کیهان زیر نظر حسین شریعتمداری ضمن این ادعا که در کشور «آزادی بیان- حتی در حد لافزنی و تحریف- برقرار است»، خاتمی را «فردی بی‌کفایت» خوانده و نوشته است که او «چند بار ارتکاب وطن‌فروشی و آشوب‌افکنی و بازی به‌ عنوان مهره پیاده سرویس‌های خارجی در برنامه براندازی» کرده است.

۱۰:۳۶ ۲.۶.۱۴۰۲

اتهام‌زنی دوباره حسین شریعتمداری به فروشگاه‌های آنلاین

حسین شریعتمداری، مدیر مسئول و نماینده علی خامنه‌ای در روزنامه کیهان، روز پنج‌شنبه بار دیگر خواستار مصادره فروشگاه‌های آنلاین فعال در کشور شد و تا آنجا پیش رفت که آنها را «وابسته به دشمن» توصیف کرد.

نماینده علی خامنه‌ای در روزنامه کیهان در مردادماه گذشته با اشاره به انتشار عکس بدون حجاب تعدادی از کارکنان شرکت‌های اینترنتی فعال در ایران از جمله طاقچه و دیجی‌کالا گفته بود که «نظام» باید «مدیریت و مالکیت» سکوهای مجازی مانند اسنپ، دیجی‌کالا، تپسی، طاقچه، دیوار، فیلیمو و آپارات را در اختیار بگیرد.

او روز پنج‌شنبه در یادداشتی دیگر بدون ارائه شواهد و مدارک این سایت‌ها و «سکوهای مجازی» را متهم کرده است که «در بزنگاه‌ها اهداف دیکته‌شده دشمنان مردم را به اجرا می‌گذارند».

حسین شریعتمداری در یادداشت خود پای عماد شرقی و سیامک نمازی، دو زندانی ایرانی آمریکایی که در انتظار آزادی کامل از حبس هستند، را نیز به میان کشیده، آنها را «جاسوس» خوانده و برای اثبات اتهام خود به فروشگاه‌های آنلاین نام آنها را به این سایت‌ها گره زده است.

این در حالی است که این دو نفر پس از سال‌ها حبس به اتهام جاسوسی که تاکنون هیچ گونه مدرکی در اثبات آن منتشر نشده این روزها در انتظار نهایی شدن تازه‌ترین توافق جمهوری اسلامی با آمریکا برای بازپس گرفتن میلیاردها دلار هستند تا آزادی کامل خود را به دست بیاورند.

در قالب تفاهم میان تهران و واشینگتن، قرار است مراد طاهباز، عماد شرقی و سیامک نمازی، به همراه دو زندانی دیگر که هویت آنها به دلایل شخصی اعلام نشده، آزاد شوند. هر سه نام اعلام‌شده دوتابعیتی هستند و آقای طاهباز علاوه بر تابعیت ایرانی-آمریکایی، تابعیت بریتانیایی هم دارد.

۱۰:۳۳ ۲.۶.۱۴۰۲

کشته شدن یک مرزبان و بازداشت سه عضو «جیش‌العدل» در سیستان و بلوچستان

روز چهارشنبه یکم شهریور دوستعلی جلیلیان، فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان از دستگیری سه نفر به اتهام عضویت در گروه «جیش‌العدل» خبر داد و مدعی شد که این سه تن «قصد انجام اقدامات ضد امنیتی» در سطح شهرستان و استان داشتند.

گروه مسلح جیش‌العدل پیش از این مسئولیت حملۀ ۱۷ تیر به کلانتری ۱۶ زاهدان در نزدیکی مسجد مکی حمله را که براثر آن دو مامور نیروی انتظامی کشته شدند، برعهده گرفت و این کلانتری را «یکی از عوامل اصلی وقوع جمعه خونین زاهدان» خواند.

«جمعه خونین زاهدان» به درگیری‌های هشتم مهر ۱۴۰۱ بین مأموران حکومتی و مردم معترض زاهدان در بحبوحهٔ اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» اشاره دارد که در نتیجهٔ آن به‌گفتهٔ برخی منابع حقوق بشری حدود یکصد نفر از مردم بر اثر تیراندازی مأموران کشته شدند.

روز چهارشنبه همچنین رضا شجاعی، فرمانده مرزبانی استان سیستان و بلوچستان، خبر داد که در ظهر همین روز، افرادی با استفاده از سلاح دوربین‌دار به سمت برجک شماره ۲ پاسگاه میل ۸۴ گروهان مرزی «ریگ ملک» هنگ مرزی جاوه تیراندازی کردند و سرباز وظیفه «محمد آتش‌زای»، اهل و ساکن شهرستان تربت جام استان خراسان رضوی، را به قتل رساندند.

۱۰:۳۳ ۲.۶.۱۴۰۲

در پی موج جدید توفان در سیستان، ۸۰۰ نفر طی سه روز راهی مراکز درمانی شدند

در پی موج جدید توفان و ریزگرد در منطقه سیستان، طی سه روز ۸۰۰ نفر را راهی مراکز درمانی و بیمارستان‌ها کرد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان‌وبلوچستان اعلام کرد که پس از وقوع توفان در بخش سیستان این استان که روز ۳۰ مرداد در پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز آغاز شد تا روز صبح پنج‌شنبه دوم شهریور، ۸۰۰ نفر به بیمارستان مراجعه کردند.

به گفته مجید محبی از بین مراجعه‌کنندگان ۸۳ نفر بستری شده‌اند.

بنا بر اعلام آقای محبی مشکلات تنفسی، قلبی و چشمی بیشترین عوارض توفان اخیر بوده که موجب مراجعه صدها شهروند به مراکز درمانی شده است.

در ماه‌های گذشته چند هزار مراجعه به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان سیستان‌وبلوچستان در پی وقوع بادهای ۱۲۰ روزه صورت گرفته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران روز ۱۱ تیر گفته بود که به دلیل تغییرات اقلیمی، بادهای ۱۲۰ روزه سیستان به بادهای ۱۸۰ روزه تبدیل شده است.

۱۰:۲۰ ۲.۶.۱۴۰۲

هشدار معاون قوه قضاییه به مخالفان حکومت در آستانه سالگرد مهسا

در آستانه سالگرد مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، معاون قوه قضاییه روز پنج‌شنبه به مخالفان حکومت، از جمله کسانی که پس از اعتراضات به اسم «عفو رهبری» از زندان‌ها آزاد شدند، هشدار داد که «دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی تمامی این تحرکات را تحت نظر دارند».

در حالی که کمتر از یک ماه به سالگرد مرگ مهسا امینی مانده که آغازگر یکی از طولانی‌ترین و گسترده‌ترین اعتراضات علیه جمهوری اسلامی بود، مأموران امنیتی حکومت نیز چند هفته‌ای است که بازداشت فعالان سیاسی و مدنی را آغاز کرده‌اند.

در همین زمینه صادق رحیمی، معاون قضایی قوه قضاییه، روز پنج‌شنبه گفت: «دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی... در صورت مشاهده عده‌‎ای قلیل که بخواهند به‌ هر بهانه‌ای، در روزهای آتی ساختارشکنی کرده و به خیابان‌ها بریزند...، آنان را شناسایی کرده و تحویل دستگاه قضایی خواهند داد.»

او همچنین به کسانی که پس از اعتراضات سال گذشته «مشمول عفو رهبری قرار گرفتند» هشدار داد که «اگر مجدداً فریب خورده و اقدامات خود را تکرار کنند با قاطعیت بیشتری با آنان برخورد می‌شود».

فشار، احضار و تهدید و بازداشت خانواده‌های دادخواه معترضان کشته شده که به‌ویژه از فروردین سال جاری اوج گرفته بود، در آستانه سالگرد مهسا امینی و آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» به شدت افزایش یافته است.

از جمله در استان گیلان، نیروهای امنیتی تا روز پنج‌شنبه هفته گذشته ۱۳ تن را بازداشت کردند، و در ادامه یاسین طیبی‌خواه، همسر مهسا بصیرتوانا خواهر دادخواه مهران بصیرتوانا، را نیز بازداشت کردند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG