لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۰۰

حمایت ۱۵۰ نماینده دموکرات کنگره آمریکا از بازگشت بایدن به برجام


۱۵۰ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا چهارشنبه سوم دی ماه در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، از رویکرد او برای بازگشت به توافق هسته‌ای ایران، موسوم به برجام حمایت کردند.

امضا کنندگان این نامه ضمن تبریک به جو بایدن برای پیروزی در انتخابات رئیس جمهوری آمریکا، از تعهد او برای احیا «رهبری و دیپلماسی» آمریکا در عرصه بین المللی تقدیر کرده‌اند.

نمایندگان دموکرات کنگره در این نامه نوشته‌اند: ما معتقدیم دیپلماسی بهترین راه برای متوقف کردن و معکوس کردن برنامه هسته‌ای ایران، کاهش تنش‌ها در منطقه و همچین تسهیل و فراهم کردن زمینه مشارکت مجدد کشورمان در جامعه بین المللی است.

این ۱۵۰ نماینده کنگره آمریکا تاکید کرده‌اند: ما همگی متحد پشتیبانی خود را از انجام اقدامات سریع و ضروری دیپلماتیک برای بازگرداندن محدودیت‌ها در برنامه هسته‌ای ایران و بازگشت هردو کشور ایران و ایالات متحده به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به عنوان نقطه آغاز برای مذاکرات بیشتر اعلام می‌کنیم.

ایران و شش قدرت جهانی شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا همراه با آلمان در ۱۳۹۴ به توافقی جامع برای حل‌وفصل ابهامات برنامه هسته‌ای ایران دست یافتند که براساس آن ایران برخی از فعالیت‌های هسته‌ایش را محدود کرد و در مقابل تحریم‌های هسته‌ای علیه تهران تعلیق شد. چند ماه بعد شورای امنیت با تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ برجام را تایید کرد.

اما دولت دونالد ترامپ در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ از توافق هسته‌ای شش قدرت جهانی با ایران خارج شد و تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران را برگرداند.

یک‌سال پس از خروج آمریکا از برجام، ایران اعلام کرد که پنج گام برای عدول از تعهدات هسته‌ای خود برداشته است.

انتقاد از سیاست «فشار حداکثری»

این نمایندگان دموکرات در نامه خود از رویکرد دولت دونالد ترامپ در قبال توافق هسته‌ای ایران انتقاد کرده‌اند.

در این نامه آمده است ، در نتیجه سیاست «فشار حداکثری» دولت ترامپ، برنامه هسته‌ای ایران بدون قید و بند رها شد، ناکامی در مقابله با دیگر رفتارهای مخرب ایران در پی داشته و باعث افزایش احتمال درگیری و رویارویی شده است.

نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا تصریح کرده‌اند، این سیاست غیر منسجم و تحریک آمیز باعث افزایش تنش‌ها منطقه‌ای و تشدید حملات علیه نیروهای ما و متحدانمان و همچنین موجب تقویت تندروها در داخل ایران شده است.

این نمایندگان تاکید کرده‌اند، در راستای معکوس کردن این روند خطرناک، ضروری است که دولت جو بایدن رویکرد مشارکت دوباره و چندجانبه برای جلوگیری از تولید سلاح اتمی توسط ایران و باز کردن کانال‌های ارتباطی را در پیش بگیرد.

نویسندگان این نامه در ادامه گفته‌اند، خروج یکجانبه دولت ترامپ از توافقی بین‌المللی برجام که به تایید سازمان ملل رسیده بود، باعث تضعیف تلاش‌های جهانی برای منع گسترش تسلیحات هسته‌ای و باعث تخریب روابط آمریکا با متحدان اصلی خود شد و کاهش نفوذ و رهبری آمریکا برای رسیدگی دیگر رفتارهای مخرب ایران را در پی داشته است.

جو بایدن روز ۲۰ ژانویه یعنی ۲۷ روز دیگر مراسم تحلیف خود را برگزار می‌کند.

این در حالی است که مقام های دولت دونالد ترامپ می‌گویند٬ سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران باعث شد که خاورمیانه امن‌تر شود.

وزیر خارجه آمریکا هم در این زمینه گفته است، فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ باعث شد ایران «منابع لازم» برای ایجاد خطر در منطقه و به مخاطره‌انداختن منافع اسرائیل و آمریکا همچون گذشته را نداشته باشد.

دونالد ترامپ با خروج از توافق هسته‌ای با ایران٬ خواهان مذاکره درباره آینده برنامه اتمی ایران پس از پایان برجام، برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران شده بود. این در حالی است که مقام‌های جمهوری اسلامی ایران می‌گویند، تهران به هیچ وجه درباره برجام و برنامه موشکی خود مذاکره نخواهد کرد.

با استفاده وب سایت کنگره و رادیو فردا؛ خ

XS
SM
MD
LG