لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۵۳

انتقاد مقام گردشگری از ارز مسافرتی؛ خودمان سفر خارجی را تشویق کردیم


یک مقام گردشگری ایران با انتقاد شدید از اختصاص ارز مسافرتی گفت: به جای اینکه کشورهای دیگر برای گردشگران ایرانی مشوق ایجاد کنند، ما خودمان مشوق افراد برای رفتن به کشورهای خارجی شدیم.

محمد محب‌خدایی، معاون گردشگری در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران، روز جمعه ۵ مرداد در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا خواستار حذف ارز مسافرتی شد و گفت که تعدادی از از آژانس‌ها «در ازای سفر رایگان» ارز اختصاص‌یافته به مسافران را می‌گیرند و «‌سود خوبی» به دست می‌آورند.

آقای محب خدایی همچنین با اشاره به اینکه در پی اختصاص ارز مسافرتی برخی افراد که در گذشته علاقه‌ای نداشتند اکنون به سفر خارجی علاقه پیدا کرده‌اند گفت: افزایش مسافرت به کشورهایی چون تایلند، چین و هندوستان باعث شده که بلیط برای این کشورها پیدا نشود.

به گفته این مقام گردشگری، آژانس‌های مسافرتی با پیشنهاد سفر رایگان به مسافران و گرفتن ارز آنها، از تفاوت قیمت ارز مسافری با بازار آزاد به‌سود خوبی دست پیدا می‌کنند.

تخصیص ارز مسافرتی به مسافران با نرخ دولتی پس از افزایش ناگهانی قیمت ارز درسال ۹۱ و در دولت محمود احمدی نژاد آغاز شد.

هفته گذشته گزارش هایی درباره تصمیم دولت برای حذف ارز مسافرتی منتشر شد اما این شایعه تکذیب شد و برخی از تحلیل گران نیز این شایعه را یکی از دلایل افزایش دوباره قیمت ارز اعلام کردند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فارس، دولت در سه ماه گذشته ۳۱۲ میلیون دلار ارز مسافرتی پرداخت کرده و با محاسبه دلار به قیمت ۷۵۰۰ تومان، مسافران حدود هزار و ۳۰ میلیارد تومان یارانه ارزی دریافت کرده‌اند.

به گفته این خبرگزاری، دراین مدت آژانس‌ها و تورهای مسافرتی در تبلیغات خود «تخفیفات ویژه‌ای برای مشتریان اعلام می‌کنند».

در همین حال برخی از وبسایت‌ها خبر داده بودند که افزایش قیمت ارز باعث شده که سفرها به کشورهایی چون بلغارستان، تایلند و صربستان افزایش پیدا کند.

رهبر جمهوری اسلامی روز جمعه، ۲۵ خردادماه، با اشاره به «توطئه دشمن» برای وارد کردن «فشار اقتصادی» به مردم ایران و «خسته و ناامید کردن» آنان، از «رواج» سفرهای خارجی انتقاد کرده و خواستار ترک این «عادت» شده بود.

آیت‌الله علی خامنه‌ای در گفته‌های خود سفر زیارتی را مستثنا کرده و گفته بود که «این‌قدر خرج و هزینه‌ای هم بر دوش کشور نمی‌گذارد».

در همین حال محمد علی موحدی کرمانی، امام جمعه تهران، در خطبه‌های امروز اختصاص ارز به «سفرهای غیرضروری» را «خیانت» خواند.

تعداد سفرهای خارجی ایرانیان با محاسبه سفر حج در سال‌های اخیر حدود ده میلیون سفر بوده که از این میان دو میلیون مربوط به سفر زیارتی به عربستان و عراق است.

در همین حال علی قاضی عسکر، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سازمان حج و زیارت، روز ۸ تیر،گفته بود که برای هزینه های سفر حج از سوی دولت دلار ۳۹۰۰ تومانی اختصاص خواهد یافت.

در این میان همچنین بر اساس آمار رسمی سالانه حدود دو و نیم میلیون ایرانی به ترکیه سفر می‌کنند. اتحادیه هتلداران ترکیه در سال ۲۰۱۷ رقمی بیش از ۲.۵ میلیون نفر را اعلام کرد.

اما بخشی از سفرهای خارجی مربوط به مدیران وکارمندان دولت است که آمار آن اعلام نمی‌شود و گزارشی نیز از کاهش این سفرها پس از بحران ارزی در ایران منتشر نشده است.

با استفاده از گزارش‌های فارس، ایلنا و رادیو فردا؛ ا.م / ج
XS
SM
MD
LG