لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۳

تغییر ساعات کار ادارات در استان تهران به دلیل «بحران خشکسالی»


استاندار تهران می‌گوید کاهش ۴۰ درصدی برق تولیدی سدها به‌ دلیل خشکسالی موجب تغییر ساعات کار اداری در تهران و شهرستان‌های این استان شده است. مهدکودک‌های تهران نیز از ساعت شش صبح آغاز به کار می‌کنند.

پیشتر رضا اردکانیان، وزیر نیرو، از کمبود تولید برق در طول تابستان امسال خبر داده و سال ۱۳۹۷ را «خشک‌ترین سال نیم قرن اخیر» توصیف کرده بود.

بر اساس بخشنامه استانداری تهران، ساعت کار همه دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی و همه نهادهای عمومی غیردولتی و شهرداری‌های استان به استثناء مراکز خدمات‌رسان تا پایان تیرماه سال جاری از ساعت ۶ شروع و ساعت ۱۴ پایان می‌یابد.

ساعات اداری در شهرستان‌های تهران نیز از ساعت شش و نیم آغاز و در ساعت ۱۳:۳۰ به پایان می‌رسد. به گفته وزیر نیرو، در برخی استان‌ها هم با تصویب هیئت دولت، ساعت آغاز کار ادارات به ۶ و ۳۰ دقیقه صبح تغییر خواهد کرد.

محمدحسین مقیمی با بیان این که این اقدام مانع قطعی برق می‌شود اظهار امیدواری کرد که تغییر ساعات اداری ده درصد از کمبود برق مورد نیاز کشور را جبران کند.

آقای مقیمی با اشاره به جدی‌تر شدن بحران خشکسالی در سال جاری، کم‌ شدن آب پشت سدها و کاهش ۴۰ درصد از برق تولیدی سدها، خواستار مدیریت مصرف برق و نیز صرفه‌جویی ۲۰ درصدی در مصرف آب شد.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بهزیستی ایران نیز اعلام کرد که ساعت کار مهدهای کودک در تهران از روز شنبه (۱۶ تیرماه) از ساعت شش صبح آغاز می‌شود.

به گفته مهدی میرشاه‌ولد، با توجه به تغییر ساعت کاری ادارات استان تهران، درهای مهدهای کودک نیز از ساعت شش صبح تا ۱۴ باز خواهد بود.

تاکنون استان های قم، البرز، کرمان، کرمانشاه، قزوین و بوشهر نیز به این طرح پیوسته و ساعات کار اداری خود را تغییر داده اند.

اردیبهشت ماه سال جاری پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، با انتشار گزارشی اعلام کرده بود ورودی آب به مخازن سدهای ایران، ۴۳ درصد کاهش داشته و انرژی تولیدی نیروگاه‌های برق آبی، بیش از ۶۱ درصد افت داشته‌ است.

بر اساس نتایج این گزارش، افت بارندگی‌های امسال موجب شده تا از میان ۱۷۷ سد بزرگ کشور، ۶۹ سد از جمله سدهای زاینده‌رود، شهیدرجایی، ساوه و ملاصدرا همچنان کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده داشته باشند و به همین دلیل با کاهش سه هزار و ۳۰۰ مگاواتی کمبود تولید در نیروگاه‌های برق‌آبی رخ خواهد داد.

بر اساس اعلام قبلی رضا اردکانیان، امسال میزان برق تولیدشده از نیروگاه‌های برق‌‌آبی، ۴۳۰۰ مگاوات کمتر از پارسال است.

به گفته وزیر نیرو، «پارسال ۹۳۰۰ مگاوات برق از نیروگاه های برق آبی تولید شد که امسال با توجه به شرایط کمبود بارش پیش بینی می شود پنج هزار مگاوات برق از نیروگاههای برق آبی تولید شود.»

خشکسالی گسترده در ایران، اغلب شهرهای کشور حتی مناطق پربارانی همچون استانهای شمالی را نیز گرفتار کرده است.

آن طور که عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران اعلام کرده در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور در معرض «بی‌آبی» قرار دارند و سرانه آب در سال جاری خورشیدی از شرایط بحرانی نیز عبور کرده است.

در سال‌های اخیر تجمعات و درگیری‌هایی در شهرهای مختلف ایران بر سر انتقال آب به دیگر نقاط یا کمبود آب برای کشاورزی گزارش شده است.

منابع: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، ایسنا، فارس، ایرنا و رادیوفردا؛ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG