لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۱۰

پارلمان اروپا با اکثریت قاطع به متمم طرح «تروریستی» نامیدن سپاه پاسداران رأی داد


نمایی از یک نشست پارلمان اروپا
نمایی از یک نشست پارلمان اروپا

پارلمان اروپا روز چهارشنبه ۲۸ دی‌ با اکثریت قاطع آرا به متمم طرحی رای داد که در آن از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو خواسته شده است تا نام سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهند.

خود طرح قرار است در نشست روز پنجشنبه پارلمان اروپا مورد بررسی قرار گیرد و برای آن رای‌گیری شود.

مصوبه روز چهارشنبه پارلمان اروپا با ۵۹۸ رای مثبت، ۹ رای منفی و ۳۱ رای ممتنع به تصویب رسید.

هانا نویمان، نماینده آلمان در پارلمان اروپا، اعلام کرد «تا زمانی که سپاه پاسداران مردم خود و کل منطقه را به وحشت می‌اندازد، ما باید با آن‌ها مانند یک گروه تروریستی رفتار کنیم و در لیست تحریم قرار دهیم».

چارلی ویمرز، نماینده سوئدی پارلمان اروپا، نیز در توئیتی خبر داد که این نهاد قرار است فردا هم در مورد خاتمه دادن به برجام رای‌گیری کند.

اتحادیه اروپا پس از قرار دادن سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی قادر خواهد بود هر فرد حقیقی یا حقوقی از هر کشوری را که با زیرمجموعه‌های اقتصادی، تجاری و مالی این غول عظیم نظامی-اقتصادی ارتباط داشته باشد، فورا تحریم کند.

در آستانه رای‌گیری پارلمان اروپا، اسماعیل کوثری، از فرماندهان ارشد سابق سپاه و نماینده مجلس اتحادیه اروپا را تهدید کرد و مدعی شد که تروریستی اعلام کردن سپاه توسط اروپا «تبعاتی غیر قابل تحمل» برای اتحادیه اروپا خواهد داشت.

هزاران ایرانی ساکن فرانسه و سایر کشورهای اروپایی روز ۲۶ دی با سفر به استراسبورگ در شمال شرق فرانسه، در برابر مقر پارلمان اروپا خواهان تروریستی نامیدن کلیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شدند.

همچنین، بیش از یکصد تن از نمایندگان پارلمان اروپا هفته گذشته نامه‌ای را امضا کرده و از اتحادیه اروپا خواستند که گام‌های جدیدی در برابر حاکمیت تهران بردارد.

اورسلا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا نیز روز ۲۷ دی از قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی این اتحادیه حمایت کرد.

نخستین بار دولت ایالات متحده آمریکا بود که روز ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ در دولت دونالد ترامپ، سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد.

مقام‌های دولت آمریکا در آن زمان اعلام کردند که قرار دادن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی باعث انزوای بیشتر ایران خواهد شد و حاوی این پیام است که ایالات متحده تداوم حمایت ایران از گروه‌های شورشی و دیگر اقدامات بی‌ثابت‌کننده در خاورمیانه را تحمل نخواهد کرد.

به‌رغم روی کار آمدن دولت جو بایدن در آمریکا و تلاش او برای احیای برجام، سپاه پاسداران همچنان در فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور قرار دارد و تحریم‌ها علیه آن نیز شدت گرفته است.

با استفاده از گزارش پارلمان اروپا و سایت رادیو فردا/د.خ/ک.ر
XS
SM
MD
LG