لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۳۸

واکنش منفی اروپایی‌ها به درخواست ترامپ برای تحویل گرفتن پیکارجویان خارجی داعش


 یک نیروی کرد سوریه به همراه زندانیان داعشی در رقه (عکس از آرشیو)
یک نیروی کرد سوریه به همراه زندانیان داعشی در رقه (عکس از آرشیو)

دولت بریتانیا روز دوشنبه ۲۹ بهمن درخواست دونالد ترامپ از کشورهای اروپایی برای تحویل گرفتن و محاکمه پیکارجویان خارجی گروه «خلافت اسلامی» را که در سوریه اسیر شده‌اند، رد کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه دونالد ترامپ روز یکشنبه در توئیتر نوشت: «از بریتانیا ، فرانسه، آلمان و سایر متحدان اروپایی می خواهم که یبش از ۸۰۰ پیکارجوی داعش را که در سوریه اسیر شده اند تحویل گرفته و آنها را محاکمه کنند.»

سخنان رییس جمهور آمریکا همزمان با ادامه نبرد برای بازپس گیری آخرین نقاط تحت کنترل این گروه در شرق سوریه منتشر شد.

سخنگوی ترزا می، نخست وزیر بریتانیا گفت این پیکارجویان باید در منطقه‌ای که مرتکب جرم شده اند، محاکمه شوند.

در بیانیه دفتر نخست وزیری بریتانیا گفته می شود «پیکارجویان خارجی باید در صالح‌ترین قلمرو قضایی محاکمه شوند. در صورتی که امکان داشته باشد این محاکمات باید در منطقه وقوع جرایم آنها برگزار شود.»

سخنگوی نخست وزیر بریتانیا افزود این کشور به همکاری خود با متحدان بین المللی در این زمینه ادامه خواهد داد.

متحدان آمریکا در هفته‌های اخیر با معضل نحوه برخورد با پیکارجویان خارجی گروه «خلافت اسلامی» دست و پنجه نرم می کنند.

از هفته گذشته و پس از شناسایی یک دختر جوان لندنی که در سال ۲۰۱۵ به این گروه پیوست در یکی از اردوگاههای پناهجویی در شرق سوریه این موضوع در بریتانیا خبر ساز شد.

شمیمه بیگوم در مصاحبه با رسانه‌های بریتانیایی گفت دوست دارد به لندن بازگردد و فرزندش را که در روزهای اخیر متولد شده در بریتانیا بزرگ کند.

مقامات امنیتی بریتانیا گفتند نمی توانند از بازگشت او جلوگیری کنند چون در این کشور هیچ جرمی مرتکب نشده است. ولی در عین حال احتمال محاکمه او در صورت بازگشت به بریتانیا را هم رد نکردند.

خبرگزاری فرانسه می افزاید دولت آلمان نیز روز دوشنبه متعهد شد که پیکارجویان آلمانی گروه «خلافت اسلامی» مجازات خواهند شد ولی در عین حال هشدار داد که بازگرداندن و تحویل گرفتن پیکارجویان اروپایی «بسیار دشوار» است.

اورسولا ون در لین ، وزیر دفاع آلمان به روزنامه آلمانی بیلد گفت:«باید بتوانیم محاکمه و مجازات آنها را تضمین کنیم.» اما با تاکید بر دشواری‌های محاکمه این پیکارجویان افزود:«در سوریه حکومتی وجود ندارد که ما با آن مناسبات عادی داشته باشیم.»

وزیر دفاع آلمان افزود:«حکومت بشار اسد نمی تواند همتای ما تلقی شود و نیروهای دمکراتیک سوریه نیز یک حکومت نیستند.»

به گفته او اگر قرار است این پیکارجویان محاکمه شوند مدارک و شواهد مربوط به این پرونده‌ها باید در سوریه جمع آوری شوند.

هایکو ماس وزیر خارجه آلمان نیز گفت بازگشت این افراد فقط در صورتی ممکن است «که ما بتوانیم تضمین کنیم به محض ورود به کشور بازداشت و محاکمه خواهند شد.»

او در ادامه مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی آلمانی گفت:«برای اين کار به اطلاعات قضایی نیاز داریم و در حال حاضر این ممکن نیست. در چنین شرایطی بازگرداندن و تحویل گرفتن این پیکارجویان بسیار دشوار است.»

او افزود آلمان در این زمینه با بریتانیا و فرانسه مشورت خواهد کرد.

به نظر می رسد که دولت فرانسه پس از مخالفت اولیه خود اکنون قرار است احتمال بازگشت و تحویل گرفتن اتباع خود را بررسی کند.

وزیر دادگستری بلژیک نیز روز یکشنبه خواستار یک راه حل اروپایی شد و از همه طرفها خواست «بدون عجله این موضوع را بررسی کرده و راه حلی پیدا کنند که کمترین خطر امنیتی را داشته باشد.»

نیروهای کرد سوریه که با حمایت آمریکا در سالهای اخیر بخش اعظم مناطق تحت کنترل «خلافت اسلامی» را بازپس گرفته اند بارها از کشورهای جهان از جمله اروپایی‌ها خواسته اند پیکارجویان تبعه کشور خود را تحویل گرفته و از سوریه خارج کنند.

با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه، ش.ر
XS
SM
MD
LG