لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۱۵

اسرائیل به «شکنجه» کودکان و نوجوانان فلسطینی متهم شد


سازمان ملل متحد با انتشار گزارشی اسرائیل را به «حبس و شکنجه سیستماتیک هزاران کودک و نوجوان فلسطینی در غزه و کرانه باختری در یک دهه گذشته» متهم کرد، اما اسرائیل در واکنشی شدید، بسیاری از تهیه کنندگان گزارش را «ناقض بزرگ حقوق کودکان» نامید.

«سی آر سی»، کمیسیون حقوق کودک در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو در گزارش خود نوشت که کودکان و نوجوانان فلسطینی توسط نیروهای ارتش و پلیس اسرائیل دستگیر می‌شوند، مورد رفتار ناشایست قرار می‌گیرند و برخی از اقداماتی که در قبال آنها صورت می‌گیرد، در حد «شکنجه» است.

این گزارش می‌گوید کودکان و نوجوانان دستگیر شده فلسطینی به زبان عبری مورد بازجویی قرار می‌گیرند، زبانی که آن را نمی‌فهمند و برای آزادی خود پای «اعتراف نامه‌ای» را امضاء می‌کنند که نمی دانند در آن چه نوشته شده است.

گزارش کمیسیون حقوق کودک که سی و یکم خرداد در اختیار رویترز قرار گرفت، می‌افزاید بیش از هفت هزار کودک و نوجوان فلسطینی در رده‌های سنی ۹ تا ۱۷ ساله توسط اسرائیل بازجویی یا بازداشت شده‌اند.

اکثر این کودکان و نوجوانان به اتهام سنگ پرانی به سوی اسرائیلی‌ها و خودروهای نظامیان درکرانه باختری دستگیر و بازجویی شده‌اند.

درمواردی که سنگ پرانی منجر به قتل اسرائیلی‌ها شده باشد، ممکن است که مجازات آن، بیست سال حبس باشد.

اکثر کودکان و نوجوانان فلسطینی به اتهام سنگ پرانی به سوی اسرائیلی‌ها و خودروهای نظامیان دستگیر و بازجویی شده اند.
اکثر کودکان و نوجوانان فلسطینی به اتهام سنگ پرانی به سوی اسرائیلی‌ها و خودروهای نظامیان دستگیر و بازجویی شده اند.
کمیسیون حقوق کودک می‌گوید، بازداشتی‌ها به دادگاه‌های نظامی منتقل شده، در انزوا نگاهداری می‌شوند و گاه این شرایط قرنطینه ماه‌ها طول می‌کشد.

این گزارش بر «قتل صدها کودک و نیز زخمی شدن هزاران کودک دیگر درعملیات نظامی اسرائیل» تاکید کرده است.

به گزارش کمیسیون حقوق کودک، مواردی که ارتش اسرائیل از کودکان و نوجوانان فلسطینی به عنوان «سپرانسانی» نیز استفاده کرده، کم نبوده‌اند.

بارها در غزه و کرانه باختری، سربازان اسرائیلی کودکان را وادار کرده‌اند برای دستگیری افراد مشکوک به در خانه‌های افرادی بروند که اسرائیلی‌ها در جستجوی آنها بوده‌اند تا فرد مظنون بیرون آید و خود را تسلیم کند.

ارتش اسرائیل خود این امر را «بچه! درهمسایه را بزن» نامیده بود و بارها شماری از فرماندهان عامل این اقدامات را محاکمه کرده است، اما کمیسیون حقوق کودک می‌گوید در مواردی که این امر برملا شده و عاملان این کار دادگاهی شده‌اند، متهمان از مجازات رهایی یافته‌اند.

کمیسیون حقوق کودک با ابراز «نگرانی عمیق» از ادامه این رفتارها و وادار کردن کودکان و نوجوانان فلسطینی به اطلاع رسانی برای نیروهای امنیتی اسرائیل، از این کشور خواسته است که به این شیوه‌ها پایان دهد.

«سی آر سی» در گزارش خود می‌افزاید، در یک دهه گذشته، بیشترین شمار کشته‌ها و زخمی‌ها را در میان افراد زیر ۱۸ سال فلسطینی، کودکان غزه تشکیل می‌دهند که اکثراً در عملیات هوایی اسرائیل علیه این باریکه، هدف قرار گرفته‌اند.

نوار غزه به دلیل اسکان دادن خانواده‌های پر تعداد در مساحتی بسیار اندک، بالاترین ترکیب فشرده جمعیتی جهان را دارد.

گزارش سازمان ملل به اثرات سوء اشغال درازمدت کرانه باختری و ارتفاعات جولان بر کودکان فلسطینی و عرب، لطمات روانی ناشی از مصادره زمین‌ها، جا به جا کردن خانه‌ها و شرایط دشوار زیست محیطی کودکان نیز تاکید کرده و آن را برای روح و روان کودکان و خانواده هایشان زیان بار دانسته است.

گزارش «سی آر سی» همچنین به آزار و اذیت صورت گرفته از سوی ساکنان افراطی یهودی کرانه باختری علیه فلسطینی‌ها و به ویژه کودکان فلسطینی اشاره کرده است.

کمیسیون حقوق کودک یادآور می‌شود که وجود ۱۶۴ یهودی نشین، بیش از چهل درصد از مساحت کرانه باختری را بلعیده است.

واکنش اسرائیل

وزارت امورخارجه اسرائیل گزارش کمیسیون حقوق کودک را نکوهش کرده و این سازمان را به ادامه دیدگاه‌های شناخته شده و پیشین ضد اسرائیلی متهم کرده است.

اسرائیل می‌گوید کشورهایی مانند بحرین، عربستان سعودی، تونس، مصر، مالزی، سریلانکا و روسیه که تهیه کننده گزارش بوده‌اند، خود ناقضان بزرگ حقوق کودک هستند.

اما کیرستن ساندبرگ، رییس نروژی کمیسیون حقوق کودک در پاسخ به اعتراض اسرائیل، در مصاحبه با رویترز تاکید کرد که این گزارش بر اساس «حقایق» تهیه شده است.

روزنامه اسرائیلی جروزالم پست نوشته است که گزارش کمیسیون حقوق کودک از گزارشی که صندوق کودکان ملل متحد، یونیسف، ماه مارس سال جاری در مورد زندگی فلسطینی‌ها زیر اشغال تهیه کرده بود، «وخیم‌تر» است.

اسرائیل از سال ۱۹۹۰ به پیمان حقوق کودک در سازمان ملل پیوست و لذا این سازمان حق دارد که نحوه رعایت مفاد این منشور را از سوی کشورهای عضو، بطور منظم بررسی کند.
XS
SM
MD
LG