لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۰۱

آلن ژوپه: تصویب تحریم‌های تازه اروپا علیه تهران احتمالا در روز دوشنبه


آلن ژوپه، وزیر امور خارجه فرانسه
آلن ژوپه، وزیر امور خارجه فرانسه
یک روز پس از آن‌ که چین اعلام کرد که به خرید نفت از ایران ادامه می‌دهد، استرالیا از این کشور خواست تا در همراهی با جامعه جهانی برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی، از واردات نفت ایران خودداری کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر خارجه استرالیا روز پنج‌شنبه همچنین به «کشورهایی که به واردات نفت ایران ادامه می‌دهند» هشدار داد.

آلن ژوپه، وزیر خارجه فرانسه، نیز پس از دیدار با همتای استرالیایی خود گفت که «انتظار می‌رود» اعضای اتحادیه اروپا دوشنبه هفته‌ آینده در مورد تحریم‌های تازه برای ایران به توافق برسند.

به گفته آقای ژوپه، بسته تحریمی تاره اتحادیه اروپا علیه تهران دو حوزه را نشانه خواهد گرفت: «نفت و دارایی‌های بانک مرکزی» جمهوری اسلامی.

اتحادیه اروپا اعلام کرده است که نشست وزیران خارجه این اتحادیه برای تصمیم‌گیری در مورد اجرای تحریم‌های نفتی علیه ایران روز دوشنبه، سوم بهمن‌ماه، برگزار خواهد شد.

در همین حال، به گفته کوین راد، وزیر خارجه استرالیا، کشورهایی که هنوز از ایران نفت وارد می‌کنند باید در نظر داشته باشند که قدرت‌های جهان به این دلیل در پی اعمال فشار بر تهران هشتند که آن را وادار به تغییر موضع هسته‌ای خود کنند.

ون جیابائو، نخست وزیر چین، روز چهارشنبه در قطر، ضمن قانونی خواندن تجارت نفتی کشورش با ایران، با تأکید بر این ‌که چین تنها کشوری نیست که از ایران نفت می‌خرد، گفت: «تجارت نفتی چین با ایران یک فعالیت تجاری عادی است... برای جلوگیری از هرج و مرج اقتصادی در سطح جهان، باید از تجارت قانونی حمایت شود.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای جیابائو در عین حال با تصریح این مطلب که چین «سر اصول خود معامله نمی‌کند»، بر حمایت پکن از قطعنامه شورای امنیت علیه ایران تأکید کرد و افزود: «چین به صراحت با توسعه و دستیابی ایران به سلاح اتمی مخالفت می‌کند و خواهان آن است که منطقه خاورمیانه از سلاح اتمی عاری باشد.»

به دنبال این اظهارات وزیر امور خارجه استرالیا روز پنج‌شنبه از چین خواست تا در همراهی با جامعه جهانی خرید نفت از ایران را متوقف کند.

کوین راد گفت: «از دوستان خود در پکن و دیگر مناطق آسیا می‌خواهیم تا به طوری جدی این تلاش‌ها را منعکس کند.»

چین بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام از ایران به شمار می‌رود و ۱۱ درصد از نیاز خود را از طریق واردات نفت از ایران تأمین می‌کند.

نخست وزیر چین به تازگی سفر خود به سه کشور نفت‌خیز عربی را آغاز کرد و این در حالی است که به دنبال تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران، چین از سوی واشینگتن تحت فشار قرار گرفته است تا معاملات نفتی خود با ایران را محدود کند.

در کنار چین، ژاپن و هند نیز از دیگر واردکنندگان عمده نفت ایران به شمار می‌روند و آمریکا خواهان آن است تا این کشورها نیز در معاملات نفتی خود با ایران تجدید نظر کنند.

در این میان هند اعلام کرده است که فعلا قصد ندارد از واردات نفت از ایران بکاهد.

ژاپن نیز در آخرین واکنش رسمی اعلام کرد که هنوز درباره تحریم نفت ایران تصمیم نگرفته است.

غرب که معتقد است برنامه هسته‌ای ایران دارای بعد نظامی است در صدد است از طریق تحریم‌های اقتصادی و سیاسی تهران را تحت فشار قرار داهد.

ایران همواره تأکید کرده است که برنامه هسته‌ایش کاملا صلح آمیز است و دستیابی به انرژی هسته‌ای را حق خود می‌داند.
XS
SM
MD
LG