لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۲۰

آمریکا: همپیمانان ما بر شدت تحریم‌ها علیه ایران بیافزایند


رابرت آینهورن، مشاور ارشد وزیر خارجه آمریکا در حوزه منع گسترش سلاح‌های اتمی و کنترل اسلحه- سئول، ۱۴ آذرماه ۱۳۹۰
رابرت آینهورن، مشاور ارشد وزیر خارجه آمریکا در حوزه منع گسترش سلاح‌های اتمی و کنترل اسلحه- سئول، ۱۴ آذرماه ۱۳۹۰
یک مقام ارشد آمریکایی روز دوشنبه جمهوری اسلامی را یک «دولت منفور در سطح جهانی» خواند و از کره جنوبی و دیگر همپیمانان ایالات متحده خواست تا بر شدت تحریم‌های خود علیه ایران بیافزایند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، رابرت آینهورن، مشاور ارشد وزیر خارجه آمریکا در حوزه منع گسترش سلاح‌های اتمی و کنترل اسلحه ، در سخنانی وضعیت هسته‌ای ایران را در ماه‌های اخیر «نگران‌کننده‌تر» از پیش خواند و تأکید کرد که کره جنوبی و همپیمانان آمریکا باید از خرید مواد پتروشیمی از تهران خودداری کنند.

وزیر خارجه کره جنوبی تأیید کرده است که کشورش از خریداران مواد پتروشیمی ایران است.

آقای آینهورن که در سئول، پایتخت کره جنوبی، سخن می‌گفت، با اظهار این‌‌که جمهوری اسلامی «به مذاکره جدی در مورد برنامه اتمی خود علاقه کمی نشان می‌دهد»، گفت: «ایران تعهدات بین‌المللی خود را زیر پا می‌گذارد... و در حال تبدیل شدن به دولتی منفور در سطح جهانی است.»

وی با اشاره به این‌که زمان برای برنامه اتمی ایران رو به جلو می‌رود، بر ضرورت برداشتن «گام‌های محکم» برای مقابله با «سرکشی» ایران در برنامه هسته ای تأکید کرد.

شورای امنیت با تصویب چهار قطعنامه تحریمی از ایران خواسته تا غنی سازی را متوقف کند ولی تهران تاکنون از این امر سرپیچی کرده و غنی سازی را حق خود می خواند.

مشاور ارشد وزیر خارجه آمریکا اگرچه از کره جنوبی و همپیمانان آمریکا خواست تا مواد پتروشیمی جمهوری اسلامی را تحریم کنند، تأکید کرد که نفت خام از این قاعده مستثنی است و خاطر نشان کرد که واشینگتن می‌داند که کشورهایی مانند کره جنوبی نیاز دارند از لحاظ انرژی احساس امنیت کنند.

آقای آینهورن در این زمینه گفت: «ما خواهان کاهش درآمد ایران از مجرای فروش نفت هستیم... اما در حال حاضر بازار نفت تحت فشار است.»

کره جنوبی سال ۲۰۱۰، در همراهی با تحریم‌های شورای امنیت، یک بسته تحریمی را علیه ایران به اجرا در آورد، اما نفت ایران مشمول این تحریم‌ها نمی‌شود.

به دنبال ابراز نگرانی اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ماهیت برنامه هسته‌ای ایران، قدرت‌های غربی در صدد برآمدند تا حلقه تحریم‌های ایران را تنگ‌تر کنند و بریتانیا، کانادا و ایالات متحده تحریم‌های جدیدی را متوجه بخش مالی ایران کردند.

اتحادیه اروپا نیز در همراهی با این کشورها، بر شدت تحریم‌های خود افزود و این‌بار ۱۸۰ شخصیت و شرکت ایرانی را هدف تحریم‌ قرار داد.

اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرده است که طرح ممنوعیت واردات نفت جمهوری اسلامی را مد نظر قرار داده است.

در عین حال سنای آمریکا نیز به تازگی به اتفاق آرا، طرح تحریم و مجازات موسسات مالی خارجی که با بانک مرکزی ایران معامله می‌کنند را به تصویب رساند.

با این‌حال این طرح‌ها هنوز به مرحله اجرایی نرسیده‌اند. طرح آمریکا برای عملی شدن نیازمند تایید ریاست جمهوری ایالات متحده است و تصمیم اتحادیه اروپا نیز هنوز مورد موافقت رسمی قرار نگرفته است.

جمهوری اسلامی هشدار داده است که تحریم نفت ایران موجب افزایش شدید قیمت نفت در بازار جهانی خواهد شد.

کره جنوبی ۱۰ درصد از نفت مورد نیاز خود را از ایران خریداری می‌کند. همچنین چین، هند، ژاپن، ترکیه و اتحادیه اروپا از خریداران اصلی نفت ایران هستند.
XS
SM
MD
LG