يکی از تازه ترين نظرسنجی ها در بريتانيا نشان می دهد که ۸۲ درصد مردم اين کشور مذهب را عامل نفاق دانسته و مضرات آن را بيش از فوايدش می خوانند.
به نظر می رسد تروريسمی که با خود نام اسلام را به همراه می کشد، به خصوص پس از حمله تروريستی ۷ ژوئيه ۲۰۰۵ در لندن و نگرانی های پی در پی از حملات تروريستی از سوی تندروهای اسلامی باعث شده مردم بريتانيا به اين فکر افتند که مضرات مذهب بيش از فوايد آن است.
آخرين نظرسنجی از سوی سازمان ICM که در روزهای پايانی سال ۲۰۰۶ منتشر شد، نشان می دهد ۸۲ درصد مردم بريتانيا مذهب را عامل تشنج و نفاق در کشور خود می دانند در حالی که فقط ۱۶ درصد خلاف اين نظر را دارند.
در اين نظرسنجی که فقط درباره دين و مذهب سوال شد و اعتقاد به خدا جزو سوال ها بود، ۶۳ درصد خود را مسيحی، ۴ درصد مسلمان، ۶ درصد ساير مذاهب و ۲۶ درصد بی دين خواندند.
با اين حال وقتی از آنها پرسيده شد آيا مذهبی هستيد يا نه ۶۳ درصد خود را غيرمذهبی معرفی کردند و ۴۳ درصد گفتند هرگز برای ادای مراسم مذهبی به کليسا، مسجد يا اماکن مذهبی ديگر نمی روند.
در بريتانيا اگر چه اکثريت مردم خود را صاحب فرهنگ مسيحی، فرهنگ اسلامی يا مذاهب ديگر می دانند، اما می گويند دارای اعتقادات دينی نيستند و يا حتی اگر به دين معتقد باشند، مذهبی به معنای امروزی آن نيستند.
در اين نظرسنجی فقط ۳۳ درصد گفته اند مذهبی هستند.
يک سخنگوی کليسای انگلستان Church of England يافته های اين نظرسنجی را رد کرد و گفت قبول ندارد که مذاهب عمده جهان باعث نفاق و تنش شده اند.
او افزود بايد به خاطر داشت که جوامع تغيير کرده اند. امروزه رفتن به کليسا دشوارتر از گذشته شده، جابه جايی اقوام از هميشه بيشتر و ساعات کار طولانی تر شده تر است.
با وجود اين، در حال حاضر هر يکشنبه يک ميليون نفر از پيروان مذهب کليسای انگلستان به کليساهای سراسر اين کشور می روند.
نظر سنجی آخر سال مسيحی می گويد فقط ۲۹ درصد هر هفته به کليسا می روند و ۵۴ درصد فقط در مواقع خاص از جمله برای دعای شب کريسمس راهی کليسا می شوند.
اما مهم ترين يافته اين نظر سنجی اثبات شهرت بريتانيا به کشوری مدارا طلب است. به طوری که ۶۲ درصد می گويند اينجا کشوری است چند مذهبی و فقط ۱۷ درصد معتقدند بريتانيا کشوری مسيحی است.