لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۵۳

ارائه لایحه مقابله با حیوان‌آزاری به دولت و مجلس


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران روز جمعه، ۲۱ آبان‌ماه، از ارائه لایحه «مقابله با حیوان‌آزاری» به دولت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا٬ به نقل از معصومه ابتکار، این لایحه «با همکاری کارشناسان،‌ تشکل‌های مردمی حامی حیوانات و صاحب‌نظران» تهیه و برای بررسی به دولت ارائه شده است.

خبرگزاری ایلنا هم در خبری مشابه به نقل از رئیس سازمان محیط زیست نوشت که لایحه مقابله با حیوان‌آزاری در دولت تصویب و به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است.

خانم ابتکار در ادامه اظهاراتش٬ مسئولیت ساماندهی سگ‌ها و حیوانات ولگرد در محیط‌های شهری و روستایی را بر عهده وزارت کشور و شهرداری‌ دانست.

وی گفت که سازمان حفاظت محیط زیست «در موضوع ساماندهی حیوانات ولگرد تنها نظارت دارد و مسئولیت مستقیم برعهده ندارد.»

ابتکار سگ‌ها را «جزئی از چرخه اکوسیستم» دانسته و افزود که آنها «هم فوایدی دارند و اگر به درستی مدیریت نشوند ممکن است مشکلاتی را ایجاد کنند.»

به گفته رئیس سازمان محیط زیست، «اگر تمام سگ‌ها در یک محیط روستایی یا شهری از بین برود، قطعا تعادل جمعیتی به سمت دیگر حیوانات نظیر گرگ‌ها متمایل خواهد شد.»

خانم ابتکار در ادامه «وجود سگ‌ها با جمعیت متعادل و به شکل کنترل و مدیریت شده که مشکلات و بیماری‌هایی به دنبال نداشته باشد» را یک «ضرورت» توصیف کرد.

خبر ارائه لایحه مقابله با حیوان‌آزاری پس از انتشار گزارش‌های متعدد از آزار و اذیت حیوانات مختلف در ایران منتشر می‌شود.

پیش از این اخباری مبنی بر کشتن با سم یا عقیم‌ کردن سگ‌های ولگرد از سوی شهرداری تهران منتشر شده بود که به شدت از سوی حامیان محیط زیست مورد انتقاد قرار گرفت.

انتشار پیاپی تصاویر و ویدیوهای آزار حیوانات در فضای مجازی نیز موجب شد رئیس اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) از آن چه برخورد جدی پلیس با حیوان‌آزارها نامید خبر بدهد.

اردیبهشت‌ماه سال جاری٬ علیرضا آذر درخش اعلام کرد که انتشار تصاویر ویدیویی از آزار حیوانات در فضای مجازی مصداق «خشونت» است و پلیس فتا با این خشونت برابر قانون برخورد خواهد کرد.

بیستم شهریور در ایران به عنوان «روز مبارزه با خشونت علیه حیوانات» نامگذاری شده و فعالان حقوق حیوانات امیدوارند به این بهانه بتوان هر سال وضعیت حیوانات در ایران را با سال‌‌های گذشته مقایسه کرده و برای بهبود شرایط آنها تلاش و برنامه‌ریزی کرد.

با آن که بر اساس شرع اسلام٬ سگ و گربه از جمله حیوانات حلال‌گوشت به حساب نمی‌آیند٬ بر اساس ماده ۶۷۹ قانون مجازات اسلامی «هرکس به عمد و بدون ضرورت حیوان حلال‌گوشت متعلق به دیگری یا حیوانی که شکار آنها توسط دولت ممنوع اعلام شده را بکشد یا مسموم یا تلف یا ناقص کند، به حبس از ۹۱ روز تا شش ‌ماه یا جزای نقدی از یک میلیون‌ و ‌پانصد هزار ریال تا سه میلیون ریال محکوم خواهد شد.»

XS
SM
MD
LG