لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۵۲

پافشاری مطهری بر موضعش درباره اعدام‌های ۶۷: «به جای شعار، توضیح دهیم»


علی مطهری، نایب رئیس مجلس ایران، روز سه‌شنبه، ۹ شهریورماه، با پافشاری بر موضع پیشین خود در مورد فایل صوتی آیت‌الله منتظری از «مسئولان» خواست به جای شعار دادن درباره اعدام‌های سال ۶۷ به مردم توضیح دهند.

آقای مطهری که روز سه‌شنبه در صحن علنی مجلس و در پاسخ به تذکر یک نماینده سخن می‌گفت از «حساسیت عجیب و غریب» به نامه خود به مصطفی پورمحمدی، از اعضای کمیته اعدام‌های ۶۷، انتقاد کرد.

او همچنین منتقدان خود در مجلس را که در روزهای اخیر علیه طومار امضا کرده و شعار «مرگ بر منافق» سر داده‌اند به سیاسی‌کاری متهم کرد.

علی مطهری در نامه‌ای رسمی که روز شنبه، ششم شهریورماه، در خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، منتشر شد از آقای پورمحمدی، وزیر دادگستری کنونی و عضو پیشین کمیته تصمیم‌گیری درباره اعدام‌های ۶۷، صراحتا پرسیده بود که «آیا شایعات درباره اتفاق سال ۶۷ درباره نحوه اجرای حکم امام [آیت‌الله خمینی] صحت دارد یا خیر؟»

در فایل صوتی منتشر شده از آیت‌الله منتظری، او با اشاره به حضور آقای پورمحمدی به عنوان نماینده وزارت اطلاعات در این هیئت می‌گوید که وزارت اطلاعات روی اعدام زندانیان سیاسی از سال‌ها پیش «نظر داشت و سرمایه‌گذاری کرده بود».

اما در کل فایل صوتی حدودا ۴۰ دقیقه‌ای از جلسه آیت‌الله منتظری با چهار عضو کمیته مذکور، هیچ یک از افراد حاضر در جلسه پس از شنیدن انتقادات آیت‌الله منتظری گفته‌های او را رد یا تکذیب نمی‌کنند و تنها در جاهایی از فایل که با خنده و شوخی نیز همراه است تلاش می‌کنند اقدامات خود را توضیح دهند.

این نکته‌ای است که علی مطهری هم در نامه رسمی خود تلویحا به آن اشاره کرده و از مصطفی پورمحمدی خواسته بود تا موضعی روشن اتخاذ کند.

آقای پورمحمدی هم در پاسخ به سوال علی مطهری روز یک‌شنبه گذشته در سخنانی تاکید کرد که به نقش خود در اعدام‌های دسته‌جمعی سال ۶۷ «افتخار» می‌کند.

اما نامه علی مطهری بیشترین موج انتقاد را در مجلس شورای اسلامی به راه انداخت.

آقای مطهری هم روز سه‌شنبه در پاسخ به جنجال این انتقادات گفت که «لازم است مسئولان به جای شعار دادن در مورد جنایات منافقان و عظمت امام [آیت‌الله خمینی] توضیحات لازم را ارائه دهند».

او همچنین با تاکید بر «جنایتکار بودن منافقان» گفت که به‌واسطه ترور پدرش، آیت‌الله مرتضی مطهری، به دست گروه فرقان خود زخم‌خورده این گروه است و «طبیعتا از منافقان دفاع نمی‌کنم».

علی مطهری تاکید کرد: «مسئولان توضیح دهند که در سال ۶۷ حکم اجرا شده در کمال احتیاط و با حکم شرعی بوده و هیچ ظلمی به کسی نشده یا این که اگر کسانی اعتراض دارند اعلام شود تا بررسی و پیگیری‌های لازم صورت گیرد تا اگر قصوری شده جبران شود.»

او ادامه داد: «بهتر است پرونده را ببندیم و این قدر شعار ندهیم.»

مقام‌های جمهوری اسلامی از عبارت «منافقین» برای توصیف سازمان مجاهدین خلق استفاده می‌کنند که از اصلی‌ترین گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی در طول نزدیک به چهار دهه اخیر است.

در مورد اعدام‌های تابستان ۶۷ که گروهی از زندانیان سیاسی چپ‌گرا و نیز هواداران سازمان مجاهدین خلق را در بر می‌گرفت، به ندرت از تریبون‌های رسمی جمهوری اسلامی صحبت شده است.

XS
SM
MD
LG