لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۲۱

ایران قیمت فروش نفت خود را در رقابت با عربستان «کاهش داد»


در اقدامی دیگر برای بازپس‌گیری جایگاه خود در بازار جهانی نفت، ایران قیمت فروش نفت خود در بازارهای آسیایی را در ماه جاری در رقابت با عربستان سعودی «کاهش داده است».

این امر نشان‌دهنده عزم ایران برای بازپس‌گیری سهم خود در بازار نفت پس از لغو تحریم‌های اقتصادی در ژانویه امسال است.

به گزارش روزنامه «نیکی» چاپ ژاپن، عربستان سعودی قیمت فروش نفت «عرب مدیوم» خود را برای مشتریان آسیایی ۱.۳ دلار زیر قیمت شاخص تعیین کرده است.

در همین حال، نفت سنگین ایران ۱.۶ دلار زیر قیمت شاخص قیمت‌گذاری شده است. این تفاوت قیمت از ماه مه گذشته تاکنون ده سنت تغییرکرده و به ۳۰ سنت رسیده است که بیشترین تفاوت از سال ۲۰۰۸ تاکنون است.

این در حالی است که بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، در مصاحبه‌ای با نشریه پلاتس که روز ششم ژوئن منتشر شد گفته است همسایگان منطقه‌ای در تلاشند تا مشتریان ایران را از طریق فروش نفت ارزان به سمت خود جذب کنند. او گفت علی‌رغم ندادن تخفیف زیاد، ایران توانسته فروش خود را یک میلیون بشکه در روز بالا ببرد.

فوریه امسال نیز محسن قمصری، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران، در گفت‌وگو با خبرگزاری شانا از مذاکرات فشرده با متقاضیان خرید نفت ایران خبر داد و گفت: تخفیف ایران به مشتریان صحت ندارد و قیمت نفت ایران متناسب با قیمت بازار است.

به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، تولید روزانه نفت ایران در ماه آوریل نسبت به ماه مارس ۳۰۰ هزار بشکه افزایش یافت و به سه میلیون و ۵۶۰ هزار بشکه در روز رسید. حجم تولید ایران تقریبا نزدیک به مقدار پیش از تحریم‌ها در سال ۲۰۱۱ است. حجم صادرات نیز در ماه آوریل ۶۰۰ هزار بشکه افزایش یافت و به دو میلیون بشکه در روز رسید.

پنج‌شنبه گذشته، خالد الفالح، وزیر نفت عربستان سعودی، گفت که این کشور در راستای ایجاد هماهنگی در اوپک بازار را از نفت اشباع نخواهد کرد. اما تولید این کشور همچنان بالا باقی خواهد ماند. رقابت بر سر سهم بازار میان ایران و عربستان ممکن است قیمت نفت را باز هم کاهش دهد و رقابت را میان کشورهای تولیدکننده نفت در خاورمیانه شدت بخشد.

وزیر نفت ایران گفته است که تولید نفت این کشور در حال حاضر سه میلیون و ۸۲۰ هزار بشکه در روز است و تا پایان سال این رقم به چهار میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

گزارش روزنامه نیکی می‌افزاید که واردات نفت ژاپن در بازه ژانویه-آوریل امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل به دلیل تقاضای ضعیف برای فراورده‌های نفتی یک درصد کاهش یافت. خرید نفت ژاپن از ایران نیز ۱۳ درصد کاهش یافته است: «عواملی از جمله محدودیت‌های پوشش بیمه‌ای کشتیرانی و این که پول خرید نفت از ایران را هنوز نمی توان حتی پس از رفع تحریم‌ها به دلار پرداخت کرد، در این کاهش تاثیر داشته است.»

XS
SM
MD
LG