در آستانه هیجدهم تیرماه، سالروز حمله نیروهای انتظامی و لباس شخصی ها به کوی دانشگاه تهران، فشارها بر دانشجویان افزایش یافته است.
وضعیت هشت دانشجوی دانشگاه امیرکبیر که بیش از ۶۰ روز است در زندان به سر می برند هنوز مشخص نیست و حتی وکلای این دانشجویان موفق به دیدار با آنها نشده اند. از سوی دیگر احضار فعالان دانشجویی دانشگاه های مختلف ایران همچنان ادامه دارد.
علی نیکو نسبتی، عضو شورای مرکزی و مسوول روابط عمومی دفتر تحکیم وحدت، یکی از فعالان دانشجویی است که به تازگی به دادسرا احضار شده است. او در مصاحبه با رادیو فردا، شرحی از وضعیت خود و فشار فزاینده بر جنبش دانشجویی را بیان می کند:
شما احضاریه ای از سوی دادگاه دریافت کرده اید. دلیل احضار شما چه چیز اعلام شده؟
علی نیکو نسبتی: احضاریه ای به دست من رسیده است که بر اساس آن از من خواسته شده در ناحیه ۲۳ دادسرای تهران حاضر شوم و فردا شنبه من به همراه وکلای خودم به دادسرا مراجعه می کنم تا از علت این احضار با خبر شوم.
آقای نیکونسبتی، ۹ نفر از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی به کمیته های انضباطی احضار شده اند، دانشجویان بازداشتی دانشگاه امیرکبیر هنوز وضعیتشان روشن نیست، شما به دادگاه احضار شده اید و احضارها همچنان ادامه دارد. چقدر فرا رسیدن ۱۸ تیر، سالروز حمله به کوی دانشگاه را بر اعمال فشارها بر دانشجویان و فعالان دانشجویی موثر می دانید؟
این به هر حال یک پیامی است به دانشجویان که از برگزاری هرگونه مراسم اعتراضی در آستانه ۱۸ تیر خودداری کنند.
موج خشونت هایی که در روزهای اخیر علیه دانشجویان شاهد بوده ایم این مساله را تایید می کند که مقامات جمهوری اسلامی می خواهند از برگزاری هر گونه مراسم اعتراض آمیز در سالروز ۱۸ تیر جلوگیری کنند.
البته نباید از یک نکته چشم پوشی کرد که و آن اینکه جمهوری اسلامی چون تحت فشار است و مشکلات فراوانی دارد، مجموعه ای از فشارها بر تممام منتقدان در ایران اعمال می کند؛ نمونه آن هم اعمال فشار بر مطبوعات و رسانه ها است. اما در آستانه ۱۸ تیر برخوردها با دانشجویان شدت بیشتری هم گرفته است.
آخرین خبرهایی که از هشت دانشجوی بازداشتی دانشگاه امیر کبیر دارید چه هست؟ آیا خانواده ها یا وکلای این دانشجویان با آنها ملاقات کرده اند؟
متاسفانه با وجود اینکه ۶۰ روز از بازداشت موقت این دانشجویان می گذرد، آنها همچنان در بازداشت به سر می برند که این اقدام، اقدامی کاملا غیر قانونی است.
از سوی دیگر این دانشجویان هنوز حق دسترسی به وکیل را ندارد. خانواده برخی از دانشجویان توانسته اند با آنها ملاقات کنند. اما وکلا حق ملاقات با موکلانشان را ندارند.
خبرهای موثقی منتشر شده است مبنی بر اینکه این دانشجویان مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند، مدت های طولانی اجازه نداشته اند بخوابند و مدت ها سرپا نگهداشته شده اند و انواع فشارهای جدی روحی و روانی بر آنها وارد می شود تا این دانشجویان به گناه ناکرده اعتراف کنند که این کار واقعا مایه تاسف است.
خانواده برخی از آنها هنوز حتی اجازه تماس تلفنی با فرزندانشان داشته باشند.
آقای نیکو نسبتی در مورد وضعیت عباس حکیم زاده بگویید. گفته می شود با توجه به مشکلات جسمی حادی که او دارد، هنوز به همراه علی صابری و مجید شیخ پور در سلول انفرادی است. اطلاعی از وضعیت آنها دارید؟
متاسفانه این سه دانشجو از جمله دانشجویانی است که نتوانسته اند با خانواده هایشان ملاقات کنند، هیچ تماسی با آنها نداشته اند و با توجه به وضعیت جسمی عباس حکیم زاده، این وضعیت بسیار نگران کننده است.