دولت چین تازهترین آمار رشد اقتصادی آن کشور را منتشر کرد؛ آماری که نشان میدهد رشد دومین اقتصاد بزرگ جهان در پایینترین حالت ممکن از زمان بحران مالی جهان قرار دارد.
هر چند بهای نفت بالافاصله با تنزل روبهرو شده، اما شرایط اولیه پس از اعلام آمار رسمی بهتر از وضعیتی که پیشبینی میشد، برآورد شده است.
تولید ناخالص داخلی چین در سه ماهه سوم سال میلادی، با رشد ۶.۹ درصدی همراه بود که طی شش سال گذشته، کمترین رقم ممکن است.
مجموعه کالا و خدمات در زمانی مشخص، ارزشی را در بر میگیرد که به آن «تولید ناخالص داخلی» میگویند و مقیاسی برای برآورد وضعیت اقتصادیست.
خبرگزاری رویترز میگوید با وجود ادامه وضعیت نامطلوب دومین اقتصاد گسترده جهان، اما تاثیر اعلام آمار سه ماه سوم، بهتر از پیشبینیهای اولیه به نظر میرسد.
البته آمار اعلام شده، خود از آمارهای تخمینی قبلی، کمی بهتر است.
یانگ هایی، تحلیلگر اقتصادی در اوراق بهادار کاییوان میگوید «دلیل این موضوع احتمالا این است که کمکهای پیشین، از جمله سرمایهگذاریهای زیرساختی، جواب داده است».
شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین، خود در یک مصاحبه کتبی با خبرگزاری رویترز گفته بود کاهش رشد اقتصادی چین، بخشی «معمول» در جریان تعدیل ساختاریست.
سیاستهای تعدیل ساختاری مجموعهای از سیاستها و برنامههای نهادی برای دگرگونی در ساختار اقتصاد را، با حفظ تعادل تراز پرداخت در میانمدت، در بر میگیرد.
از سوی دیگر خبرگزاری فرانسه از قول لیو لیگانگ، اقتصاددان ارشد گروه بانکی «ایانزی» در چین نقل کرده است که اقتصاد آن کشور همچنان با خطرات زیادی روبهرو است.
به گفته آقای لیو «نباید بیش از حد خوشبین بود. رشد اقتصادی چین همچنان با کاهش همراه خواهد شد».
آمار تازه رشد اقتصادی در چین به کاهش بهای نفت نیز انجامیده است.
به گزارش خبرگزاریها بهای «وستتگزاس» برای عرضه در ماه نوامبر، با ده سنت کاهش و نفت خام «برنت» با ۱۲ سنت کاهش در بازارهای آسیا روبهرو شده است.
بحران در وضعیت اقتصادی چین طی ماههای گذشته، بارها به بحرانی گسترده در بازارهای جهانی انجامیده است.