آزمایشهای اولیه نشان میدهند یکی از اعضای سازمان پزشکان بدون مرز که به تازگی از غرب آفریقا، مرکز اصلی شیوع ابولا، به نیویورک، آمریکا، بازگشته بود مبتلا به این بیماری مرگبار است. این نخستین مورد شناسایی شده در نیویورک به شمار میرود.
دکتر کریگ اسپنسر، ۳۳ ساله، اول آبان ماه، پس از آنکه نتیجه آزمایشها وجود ویروس را ثابت کردند، به بیمارستانی در شهر نیویورک انتقال داده شد.
بیل ده بلزیو، شهردار نیویورک، در کنفرانسی خبری، گفته است بنا بر آنچه مقامات دریافتهاند، دکتر اسپنسر «با شمار بسیار کمی از افراد در تماس مستقیم بوده است».
به گفته ده بلزیو «پروتکل (مربوط به بیماری) به طور کامل رعایت شده است».
روزنامه گاردین میگوید مقامهای بهداشتی شهر نیز گفتهاند که دکتر اسپنسر در یکی از سه کشور اصلی شیوع ابولا و از زمانی که روند آن آغاز شد، کار میکرد.
شبکه خبری سیانان میگوید او از گینه باز گشته بود.
ابولا در غرب آفریقا، به طور گسترده، در لیبریا، گینه و سیرالئون، شیوع پیدا کرده و شمار قربانیان آن به پنج هزار نفر نزدیک میشود.
سازمان پزشکان بدون مرز نیز در بیانیهای تائید کرده که یکی از اعضای آن در شهر نیویورک که به تازگی از غرب آفریقا باز گشته بود، به آن سازمان خبر داده که دچار تب شده است.
این سازمان میگوید دکتر اسپنسر طبق قواعد موجود در مورد پزشکانی که از غرب آفریقا باز میگردند عمل کرده و با پدیداری اولیه تب، فورا آن را گزارش داده است.
مشخص نشده که آیا او در این زمان خود را در قرنطینه قرار داده بود یا نه.
این دومین مورد در آمریکا است که کسی پس از وارد شدن به خاک آن کشور از غرب آفریقا، علائم ابولا را از خود نشان میدهد. او در عین حال چهارمین بیمار شناسایی شده در خود خاک آمریکا است.
پیش از این عضو سازمان پزشکان بدون مرز، توماس اریک دانکن، ساکن لیبریا، که برای دیدار بستگان خود به دالاس، تگزاس، رفته بود، علائم بیماری را از خود نشان داد. پس از او دو پرستار در دالاس نیز به ویروس دچار شدند.
علاوه بر این افراد دستکم پنج مورد دیگر نیز با ویروس ابولا به خاک آمریکا بازگردانده شدهاند؛ سه فعال مذهبی، یک تصویربردار آزاد که برای شبکه انبیسی کار میکرد و یکی از پزشکان سازمان بهداشت جهانی.