لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۵۹

آمریکا می‌گوید تشکیل جلسه شورای امنیت در مورد کره شمالی بی‌فایده است


 نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل

نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد می‌گوید تشکیل جلسه شورای امنیت در مورد کره شمالی و آزمایش‌های بالیستیک اخیر آن کشور «بی‌فایده است» و یک قطعنامه ضعیف، «بدتر» از آن است که هیچ قطعنامه‌ای صادر نشود.

نیکی هیلی، هشتم مرداد ماه، گفته است در حالی‌که کره شمالی به‌طور مکرر دست به نقض قطعنامه‌های ملل متحد می‌زند و به برنامه موشک‌های بالیستیک خود ادامه می‌دهد، صدور یک قطعنامه «ضعیف»ِ دیگر در مورد آن کشور و فعالیت‌هایش، «بدتر از هیچ است».

خانم هیلی می‌گوید «هیچ فایده‌ای ندارد که یک جلسه‌ اضطراری (در شورای امنیت) تشکیل دهیم، وقتی هیچ نتیجه‌ای در بر ندارد».

این دیپلمات آمریکایی افزوده «در واقع چنین چیزی بدتر هم هست، چون پیام آن برای دیکتاتور کره شمالی این است که جامعه بین‌المللی تمایلی ندارد تا او را به‌طور جدی به چالش بکشد».

کره شمالی روز شـشم مرداد ماه، طی کم‌تر از یک ماه، اقدام به انجام دومین آزمایش موشک بالیستیک قاره‌پیما کرد.

آن‌طور که تحلیل‌ها و گزارش‌های فعلی نشان می‌دهد، پیونگ‌یانگ در تولید موشک‌های بالیستیک و قاره‌پیمای خود پیشرفت قابل‌توجهی کرده‌است. هرچند هنوز در مورد توانایی این کشور در مورد قرار دادن کلاهک هسته‌ای و نیز تولید انبوه چنین موشک‌هایی تردید وجود دارد.

آزمایش اخیر با واکنش‌های ایالات متحده و شدت گرفتن انتقادها از دولت چین نیز همراه شده‌است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده که پیشتر گفته بود او می‌داند «چین تمام تلاش خود را انجام داده است» این بار گفته است پکن «هیچ‌ کاری برای آمریکا نکرده‌است» و افزوده «اجازه نخواهیم داد این وضعیت ادامه پیدا کند».

نیکی هیلی نیز این انتقادها را ادامه داده و می‌گوید چین «باید تصمیم بگیرد که آیا در نهایت تمایل دارد یک گام حیاتی بردارد. زمان برای حرف‌زدن به‌سر آمده‌است».

آمریکا و شماری دیگر از کشورهای غرب، بارها از پکن خواسته‌اند برای جلوگیری از اقدامات نظامی و اتمی پیونگ‌یانگ، اقدامات بیشتری انجام دهد. سازمان ملل متحد، آزمایش موشک‌های بالستیک و آزمایش‌های اتمی با هدف نظامی از سوی کره شمالی را منع کرده‌است.

چین که از اعضای دائمی شورای امنیت است، به‌طور معمول از اقدامات نظامی کره شمالی انتقاد می‌کند و هفتم مرداد ماه نیز، پرتاب آزمایشی موشک تازه را محکوم کرد. پکن اما در موارد مختلفی با نحوه نگارش قطعنامه‌های آمریکا و متحدانش نیز مخالفت کرده‌است.

دولت چین از «درخواست‌های مکرر» واشینگتن برای فشار بیشتر بر کره شمالی، نیز انتقاد کرده و از واشینگتن خواسته تا به آنچه «فرضیه مسئولیت چین در قبال کره شمالی» توصیف می‌کند، خاتمه دهد. ایالات متحده می‌گوید بدون کمک چین، اقتصاد کره شمالی نخواهد چرخید.

چین به برپایی سامانه دفاعی «ت‌اد» در کره جنوبی نیز شدیدا معترض است، و آن را تهدیدی علیه منافع خود و «ثبات منطقه» می‌نامد. ایالات متحده و هم‌پیمانان آن در آسیا، می‌گویند هدف از سامانه‌های پدافندی و نیز رزمایش‌های مشترک آن‌ها، آمادگی در قبال تهدیدهای کره شمالی است.

طی روزهای گذشته تماس‌ها میان متحدان آمریکا در شرق آسیا و واشینگتن نیز ادامه داشته‌است. در تازه‌ترین مورد از این تماس‌ها شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن، روز نـهم مرداد ماه گفت با ترامپ تلفنی گفت‌وگو کرده و آن‌ها در مورد اقدامات بیشتر علیه کره شمالی توافق کرده‌اند، هرچند او جزئیاتی از این اقدامات بیان نکرده‌است.

XS
SM
MD
LG