لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۲۶

مقام آمریکایی: چند موشک به سوی کشتی ما در دریای سرخ پرتاب شده‌است


ناوشکن میسون در تصویری از سال ۲۰۰۳
ناوشکن میسون در تصویری از سال ۲۰۰۳

یک مقام رسمی آمریکا می‌گوید در عصر روز شنبه چندین موشک به سوی ناوشکن آن کشور در دریای سرخ پرتاب شده‌، که تلفات و خسارت‌هایی در پی نداشته‌است. تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد.

طی روزهای گذشته دو بار دیگر نیز گزارش‌هایی منتشر شده بود، که از پرتاب موشک‌ از منطفه تحت کنترل حوثی‌ها در یمن حکایت داشتند.

ارتش آمریکا می‌گوید هیچ یک از موشک‌های پرتاب‌شده در ۲۴ مهر ماه به شناورهای آن کشور برخورد نکرده و خسارت جانی نیز در پی نداشته‌است.

خبرگزاری‌ها به نقل از یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده گفته‌اند این حملات از ساعت هفت و نیم عصر به وقت گرینویچ آغاز شده‌است.

خبرگزاری رویترز نقل از ادمیرال جان ریچاردسون، فرمانده عملیاتی ناوگان آمریکا، می‌گوید «[ناوشکن] میسون بار دیگر هدف قرار گرفت. و بار دیگر از طرف سیستم دفاعی در ساحل یمن».

به گزارش رویترز ناوشکن میسون که مشغول دریانوردی در آب‌های بین‌المللی پیرامون یمن بوده، از سامانه پدافندی علیه موشک‌های پرتاب‌شده استفاده کرده‌است. اما جزئیات استفاده از این سامانه پدافندی مشخص نشده‌است.

آسوشیتدپرس نیز به نقل از مقام نظامی ایالات متحده گفته این موشک‌ها به سوی میسون پرتاب شده بودند.

اما خبرگزاری فرانسه می‌گوید مشخص نیست «چند موشک سطح‌به‌سطح» به سوی ناوهای «میسون»، «نیتز» و «پونس» در منطقه پرتاب شده‌است.

این سومین بار است که گزارش‌هایی از پرتاب موشک به سوی ناوشکن آمریکایی در آب‌های اطراف یمن منتشر می‌شود.

نخستین حمله در ۱۸ مهر ماه صورت گرفت و مقام‌های آمریکایی گفتند از منطقه تحت کنترل حوثی‌ها در یمن، موشک‌هایی به سوی ناوشکن «میسون» پرتاب شده‌است.

سه روز بعد از آن، حمله دومی انجام شد که باز هم -به گفته واشینگتن- از منطقه تحت کنترل حوثی‌ها بود. هیچ یک از موارد پیشین خسارتی، چه از نظر مالی یا جانی، در پی نداشت.

گروه انصارالله که شبه‌نظامیان و چهره‌های دیگر از میان شورشیان حوثی را در بر می‌گیرد، پرتاب موشک به سوی «میسون» را رد کرده و گفته بود سخنان مقام‌های آمریکایی صحت ندارد.

مقام‌های آمریکایی در پی نخستین حمله، هشدار داده بودند که در صورت تکرار با آن برخورد خواهد شد. ساعاتی پس از دومین اقدام نیز، ارتش آمریکا با مجوز رئیس‌جمهوری آن کشور، حملاتی موشکی به سه مرکز سیار راداری در منطقه تحت کنترل حوثی‌ها انجام داد. در حملات روز پنج‌شنبه، نخستین بار بود که ارتش آمریکا مسقیما دست به اقدامی نظامی علیه حوثی‌ها زد.

پیش از این سناتور جان مک‌کین، در بیانیه‌ای در ستایش از واکنش نیروی دریایی آمریکا، این احتمال را نیز مطرح کرده‌ بود که موشک‌ها از طرف ایران برای حوثی‌ها ارسال شده باشند. مقام‌های ایرانی که از حوثی‌ها در یمن حمایت می‌کنند، اتهام‌های پیشین مربوط به انتقال یا ارسال موشک به یمن را رد کرده‌اند.

رویترز می‌گوید حملات اخیر در عصر شنبه ممکن است به تنش‌ها و واکنش نظامی آمریکا بیافزاید. مقام‌های آمریکایی تاکید کرده‌اند که قصد ندارد به جنگ و نبردهای داخلی یمن کشیده شوند. پیتر کوک، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، گفته‌ بود کشورش به دنبال ورود یا درگیرشدن در جنگ یمن نیست و «حملات محدودِ» بامداد پنج‌شنبه نیز برای حفاظت از آمریکایی‌ها صورت گرفته‌ بود. اریک شولتز، سخنگوی کاخ سفید نیز تاکید کرده است حملات به مراکز راداری در منطقه تحت کنترل حوثی‌ها به معنی «دخالت در شرایط (تنش‌آلود) فرقه‌ای موجود» در یمن نیست.

XS
SM
MD
LG