لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۵

درخواست لاریجانی از سرکوزی برای میانجیگری


علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی در مصاحبه ای با روزنامه فيگارو که روز شنبه ۲۶ مه منتشر شده است، از نیکلا سرکوزی، رییس جمهوری جدید فرانسه خواست که در مناقشه هسته ای ایران، میانجیگری کند.
علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی در مصاحبه ای با روزنامه فيگارو که روز شنبه ۲۶ مه منتشر شده است، از نیکلا سرکوزی، رییس جمهوری جدید فرانسه خواست که در مناقشه هسته ای ایران، میانجیگری کند.

علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی در مصاحبه ای با روزنامه فيگارو که روز شنبه ۲۶ مه منتشر شده است، از نیکلا سرکوزی، رییس جمهوری جدید فرانسه خواست که در مناقشه هسته ای ایران، میانجیگری کند.


آقای لاريجانی به سوالات اين روزنامه فرانسوی که در زمان انتخابات رياست جمهوری از نيکلا سرکوزی پشتيبانی کرده بود، در مورد برنامه هسته ای ايران پاسخ داده است.


دبیر شورای عالی امنی ملی ایران به فيگارو گفت که دولت جديد فرانسه و نيکلا سرکوزی می توانند نقش يک ميانجی بی طرف را در مورد مساله هسته ای ايران ايفا کنند.


وی گفت فرانسه هميشه تصوير بسيار خوبی بين ايرانی ها داشته چرا که «هيچ وقت فشار نئو کولونيال (استعمار نو) به ايران وارد نکرده» و از سويی زمانی که آيت الله خمينی در خطر «شاه ديکتاتور» بوده، ميزبان وی بوده است.


این درحالی است که نیکلا سرکوزی، یک سیاستمدار راست گرا است که بارها گفته است برنامه هسته ای ایران تهدیدی بسیار جدی است و مقابله با این برنامه از اولویت های دولت فرانسه خواهد بود. وی همچنین بیش از ژاک شیراک، رییس جمهوری پیشین فرانسه به سیاست های واشینگتن تمایل نشان داده است.


لاریجانی: فرانسه هميشه تصوير بسيار خوبی بين ايرانی ها داشته چرا که هيچوقت فشار نئو کولونيال به ايران وارد نکرده و از سويی زمانی که آيت الله خمينی در خطر شاه ديکتاتور بوده، ميزبان وی بوده است.

«آمریکا و دیپلماسی تهدید»


علی لاریجانی گفت: «هم خاوير سولانا مسئول، سیاست خارجه اتحاديه اروپا و هم محمد البرادعی، دبير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی معتقدند که تاکنون برنامه هسته ای ايران به سوی مقاصد نظامی گرايش پيدا نکرده است.»


آقای لاريجانی در مورد ناديده گرفتن قطعنامه های شورای امنيت از سوی ايران و سوظن کشورهای غربی در مورد برنامه هسته ای ايران گفت: «آمريکا طوری رفتار می کند که گویی بشريت فقط بايد توسط اين کشور اداره شود و بسياری از کشورهايی که خود را مستقل می دانند نيز از اين کشور پيروی می کنند.»


وی سپس وضعیت عراق را «یک مثال خوب» توصیف کرد و افزود: «در ابتدا عراق مانند ايران در محور شرارت قرار گرفت و سپس در مرحله بعدی اعلام شد که اين کشور مقاصد مخفيانه ای برای توليد سلا ح های کشتار دستجمعی و همکاری با القاعده دنبال می کند و در مرحله سوم آمريکا به دولت ها ديکته کرد که چه سياستی را بايد دنبال کنند و حتی وقتی کشوری مانند فرانسه از اين عمل انتقاد کرد به خيانت متهم شد.»


آقای لاريجانی به سیاست آمریکا در قبال ایران اشاره کرد و گفت: «آمریکا بايد به ديپلماسی تهديد و به زير پا گذاشتن قوانين بين المللی پايان دهد.»


«ما نیار به بمب اتمی نداریم»


وی در مورد نگرانی کشورهای غربی در مورد مسابقه تسليحات هسته ای در خاورميانه گفت: «اين امر موجب نگرانی ما نيز هست.»


دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود که ایران خواهان يک «مسابقه تسليحات هسته ای» در منطقه نيست، چون چنین امری برای تمامی کشورها «فاجعه آور» خواهد بود.


علی لاریجانی گفت که ايران به سه دليل به بمب هسته ای نیازمند نيست: «ما برای دفاع در مقابل هر مهاجم پتانسيلی سلاح لازم در اختيار داريم. آمريکايی ها نيز اين را خوب می دانند. اگر چه ما را دائما تهديد می کنند ولی هيچ وقت وارد عمل نمی شوند. ثانيا بمب اتمی در اين منطقه غير قابل استفاده است چون منطقه از چنان تراکم جمعيتی برخوردار است که هر گونه استفاده از اين سلاح دوست و دشمن را باهم نابود می کند. ثالثا آيت الله خامنه ای رهبر ايران با صدور فتوايی توليد و استفاده از هر گونه سلاح کشتار دستجمعی را منع کرده است.»


آقای لاریجانی برخورد برخی از نمایندگان کشورهای غربی در آژانس اتمی با برنامه هسته ای ایران را ناشی از طرز تفکر نئو کولونیال دانست.

وی افزود ايران از امضا کنندگان معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای – ان پی تی- است و مفاد اين معاهده را رعايت می کند.


وی گفت: «اين معاهده به ما اجازه توليد بمب هسته ای را نمی دهد، ولی به ايران حق دستيابی به فن آوری لازم برای توليد برق هسته ای را می دهد.»


آقای لاریجانی برخورد برخی از نمایندگان کشورهای غربی در آژانس اتمی با برنامه هسته ای ایران را ناشی از طرز تفکر به گفته او مبتنی بر «استعمار نو» دانست و افزود: «در يکی از جلسه های آژانس بين المللی اتمی در وين نماينده بريتانيا گفت که ايران هرگز نبايد به چنين فن آوری دست يابد.»


وی گفت: «نگرانی کشورهای غربی برای آينده است پس چرا الان ما را امروز در مقابل شورای امنيت قرار می دهيد.»


«ترس از بازرسان نداریم»


در مقابل اين سوال که اگر جامعه بين المللی تصميم به گيرد به ايران حق غنی سازی را بدهد آيا شما اجازه بازرسی های از پيش اعلام نشده بازرسان آژانس اتمی را می دهيد، آقای لاريجانی گفت «چرا نه؟ ما هيچ وقت ترس از بازرسان آژانس نداشتيم.»


وی در مورد برنامه مخفی غنی سازی ايران که در سال ۲۰۰۳ توسط آژانس کشف شد، گفت: «اين برنامه فقط در سطح تحقيقاتی بود. پس از سقوط شاه، کشورهای غربی مانند آلمان و فرانسه از ادامه همکاری با ايران برای توليد برق هسته ای سرباز زدند و ما بايد خود با بهره گيری از امکانات موجود به اين تکنولوژی دست پيدا می کرديم.»


سخنان آقای لاریجانی زمانی بیان می شود که مهلت شورای امنیت به ایران برای تعلیق غنی سازی به پایان رسیده و امکان تحریم های جدیدی تر علیه ایران وجود دارد.


آمریکا و بسیاری از کشورهای دنیا ایران را متهم می کنند که در پی تولید بمب اتمی است ولی ایران همواره این اتهامات را رد کرده و برنامه هسته ای خود را برای تولید برق اعلام کرده است.


XS
SM
MD
LG