مسئولان باغ وحش کپنهاگ، روز یکشنبه نهم فوریه، يک زرافه دو ساله و سالم به نام ماريوس را با شليک گلوله کشته و آن را خوراک شير و گربه سانان بزرگ اين باغ وحش کردند.
به نوشته روزنامه «آيريش تايمز» مسئولان باغ وحش اعلام کردند که ژنهای اين نوع زرافه در انواع مشابهی که در باغ وحش ساير شهرهای اروپايی زندگی می کنند، وجود دارد و بنابراين دليلی برای حفظ آن وجود نداشت. باغ وحش کپنهاگ، ماريوس را زرافه ای اضافی دانسته بود.
اما اين توجيه طرفداران حقوق حيوانات را قانع نکرده و آنها با راه اندازی کارزار گسترده ای در آخرين لحظات باقی مانده از عمر اين زرافه سعی کردند جلوی اين اقدام را بگيرند.
در جريان اين کارزار بيش از ۳۰ هزار نفر با امضای يک طومار اينترنتی مخالفت خود را با اين اقدام اعلام کرده و حتی در مواردی مسئولان باغ وحش به مرگ تهديد شدند. همزمان يک باغ وحش در لندن نيز اعلام کرد که حاضر است نگهداری از ماريوس را بپذيرد و يک فرد خيرخواه نيز حاضر شد مبلغ ۵۰۰ هزار يورو برای تامين مخارج نگهداری اين زرافه پرداخت کند.
يک گروه مدافع حقوق حيوانات در سوئد در کارزار تبليغاتی خود از مردم خواسته است که باغ وحش شهر کپنهاگ را تحريم کنند.
به نوشته وب سايت خبری «هرالد سان» هيچيک از اين فشارها و پيشنهادها نتوانست تصميم مسئولان باغ وحش کپنهاگ را تغيير دهد.
به اين ترتيب روز يکشنبه ماريوس زرافه دو ساله با شليک يک گلوله به مغزش کشته شد. مسئولان باغ وحش از تمام مردم خواستند تا به باغ وحش آمده و لحظات قصابی و قطعه قطعه کردن پيکر اين زرافه را از نزديک تماشا کنند. در ويدئوهايی که از اين صحنه منتشر شده می توان ديد که در حضور جمعيتی شامل کودکان، يکی از ماموران باغ وحش بدن ماريوس را قطعه قطعه کرده و بعد قطعات بدن او را جلوی شيرها و ساير حيوانات درنده در اين باغ وحش می اندازند.
توضيح مقامات باغ وحش کپنهاگ اين است که ترکيب ژنتيک اين زرافه در نمونه های مشابهی از همين گونه جانوری در باغ وحش های ديگر اروپا موجود است. طبق مقررات انجمن باغ وحش های اروپايی در صورت وجود نمونه های کافی از يک گونه جانوری در کل اين باغ وحش ها حفظ و نگهداری تمام آنها الزامی نيست. به همين خاطر باغ وحش شهر کپنهاگ که ظاهرا برای ادامه نگهداری از اين زرافه امکانات لازم را در اختيار نداشت، تصميم می گيرد آن را از بين ببرد.
منتقدان و طرفداران حقوق حيوانات می گويند که اين اولين بار نيست که باغ وحش ها به خاطر دلايل تجاری و الزامات اقتصادی حيوانات اسير را می کشند. به گفته آنها هر زمان که بازده تجاری و يا ميزان استقبال بازديد کنندگان از برخی گونه های حيوانی کاهش پيدا کند، باغ وحش ها برای صرفه جويی در مخارج خود حيواناتی را که مدتها در اسارات داشته اند، از بين می برند.