انتخابات مجلس ملی سوریه از بامداد یکشنبه ۲۹ تیر در حال برگزاری است. این انتخابات دو بار به دلیل بحران کرونا به تاخیر افتاده بود.
برای ۲۵۰ کرسی مجلس ملی سوریه، ۱۶۵۸ نفر نامزد شدهاند. این سومین انتخابات بر اساس قانونی است که سال ۲۰۱۲، مدت کوتاهی پس از آغاز جنگ داخلی سوریه، تصویب شد.
به گزارش خبرگزاریها، انتخابات در ۱۴ استان سوریه برگزار شده اما در استانهای ادلب و رقه که بخشهایی از آن هنوز در دست مخالفین، از جمله نیروهای مرتبط با داعش است، رایگیری نشد.
رسانههای حامی دولت سوریه میگویند «دشمنان» تا زمان آغاز رایگیری نیز درصدد ایجاد ناامنی برای هراسان کردن مردم بودند و از جمله شنبهشب انفجاری در حومه دمشق رخ داد اما انتخابات در «فضای امن» برگزار شده است.
در حالی که میلیونها سوری در جنگ ۹ ساله این کشور آواره شدهاند، در صورت تمایل به رای دادن، میتوانستند در استانهایی غیر از محل پیشین زندگی خود، رای بدهند اما سوریهای گریخته به خارج حق رای ندارند.
بشار اسد، رئیسجمهوری و همسرش، اسما، در حوزه رایگیری کاخ ریاستجمهوری سوریه رای دادند.
دولت سوریه میگوید استقبال از انتخابات «خوب» بوده و مردم با حضور در پای صندوقها، از ادامه حکومت «حمایت کردهاند».
اما مخالفان تاکید دارند که نامزدها «بله قربانگوهای حزب حاکم بعث» هستند و چنین انتخاباتی مشروعیت ندارد.
حکومت سوریه میگوید در ادامه «موفقیتهای نظامی» در آزاد کردن مناطق بیشتری از دست مخالفین مسلح، هم برای بازپس گرفتن ده درصد باقیمانده اراضی و هم برای بهبود وضع اقتصادی تلاش خواهد کرد.
اما آمریکا با آغاز اجرای «قانون قیصر»، به هر عامل و کشوری نسبت به سرمایهگذاری و همکاری با حکومت سوریه هشدار داده است.
در حالی که میانگین درآمد ماهانه این کشور به حدود ۲۰ دلار سقوط کرده، با آغاز «قانون قیصر»، ارزش لیر سوری بهشدت سقوط کرده و شاخصهای فقر و فلاکت اوج گرفته است.
بسیاری از نامزدهای مجلس شعب در کارزار تبلیغاتی خود وعده بهبود وضع معیشتی مردم را دادهاند.
تشدید اختلافات رامی مخلوف، یکی از سرمایهگذاران کلان اقتصادی و فامیل نزدیک بشار اسد با او و اعتراضها نسبت به نحوه خصوصیسازی برخی از صنایع و کارخانهها در دوره اخیر، در کانون انتقادهای مردم بوده است.
حکومت سوریه که به خشونت و کشتار مخالفان در جنگ داخلی متهم است، در دوره اخیر همچنین در مظان این اتهام است که شمار واقعی مبتلایان به کرونا را پنهان میکند.
سوریه مدعی است تنها حدود ۵۰۰ تن در این کشور به کرونا مبتلا شده و ۲۵ تن آنها جان دادهاند.
برگزاری انتخابات مجلس ملی سوریه با بیستمین سال حکومت بشار اسد مصادف شده است.
آقای اسد در حالی جمعه گذشته بیستمین سال قدرت را پشت سر گذاشت که شماری از سیاستمداران جهان، از جمله دولتمردان ترکیه و اسرائیل، نسبت به سقوط او در جنگ داخلی این کشور «اطمینان داشتند».