لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۵۱

«پيشنهاد سوريه برای افزایش نفوذ حزب الله لبنان رد شد»


عمر موسی از بروز هرج و مرج در لبنان ابراز نگرانی کرده است.
عمر موسی از بروز هرج و مرج در لبنان ابراز نگرانی کرده است.

منابع خبری در مصر می گويند وزيران امور خارجه اتحاديه عرب تقاضای سوريه را برای اينکه حزب الله و متحدان آنها نقش بيشتری در دولت داشته باشند، رد کردند.


شرکت کنندگان در نشست روز يکشنبه اتحاديه عرب گفته اند که « اکثريت وزيران امور خارجه درخواست وليد المعلم، وزير امور خارجه سوريه برای ارائه فرمول جديدی در زمينه حل بحران لبنان را رد کردند.»


به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، سوريه و برخی از گروه های مخالف در لبنان فشار زيادی به اکثريت حاکم بر پارلمان و دولت وارد کرده اند تا ده کرسی کابينه به گروه حزب الله و متحدان مسيحی آن داده شود.


اين تعداد کرسی معادل يک سوم وزارتخانه های لبنان است که به گروه های ياد شده امکان می دهد تا مصوبات دولت را وتو کنند.


گروه حزب الله گفته است تا زمانی که چنين امتيازی به آن داده نشود، بحران انتخاب رييس جمهوری لبنان همچنان باقی خواهد ماند.


  • «در صورتی که رييس جمهوری لبنان تا روز ۱۱ فوريه انتخاب نشود احتمال می رود که اين کشور شاهد خشونت های بيشتری باشد.»
عمر موسی، دبیر کل اتحادیه عرب

لبنان از ۲۳ نوامبر گذشته که اميل لحود به دليل پايان دوره رياست جمهوری اش از مقام خود کنار رفت، فاقد رييس جمهوری است و تلاش های احزاب داخلی و کشورهای عربی و اروپايی برای حل اين بحران سياسی هنوز به نتيجه نرسيده است.


اتحاديه عرب برای شکستن بن بست موجود در عرصه سياسی لبنان طرحی سه ماده ای را ارائه کرده است که بر اساس آن ميشل سليمان، فرمانده ارتش به رييس جمهوری انتخاب شود، قانون انتخابات تغيير کند و يک دولت وحدت ملی تشکيل شود.


عمر موسی، دبير کل اتحاديه عرب، در سفر خود به لبنان برای ميانجيگری ميان احزاب گوناگون اين کشور پيشنهاد کرد که انتخاب ده وزير کابينه به گروه حزب الله و متحدان آن، ۱۳ وزير به اکثريت پارلمانی به رهبری سعد الحريری و هفت وزير نيز به رييس جمهوری آينده واگذار شود.


جناح اکثريت پارلمان لبنان که دولت را در اختيار دارد و از حمايت غرب برخوردار است، اين پيشنهاد را رد کرده است.


دبير کل اتحاديه عرب روز يکشنبه پس از نشست وزيران امور خارجه گفت: «در صورتی که رييس جمهوری لبنان تا روز ۱۱ فوريه انتخاب نشود، احتمال می رود که اين کشور شاهد خشونت های بيشتری باشد.»


روز يکشنبه در جريان شورش های بيروت که از سوی مخالفان دولت و در اعتراض به سهميه بندی برق صورت گرفت، هفت نفر کشته شدند.


عمر موسی گفته است: «اگر خون در خيابان ها جاری شود، هرج و مرج حاکم خواهد شد و موقعيت متفاوتی روی می دهد که باعث دخالت بسياری از نيروها خواهد شد.»


وضعيت سياسی کنونی لبنان مهم ترين بحرانی است که اين کشور از زمان پايان جنگ های داخلی بين سال های ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ تجربه کرده است.


XS
SM
MD
LG