لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۲

رضا معینی: ماشین سرکوب در ایران طی یکسال گذشته پیروز بوده است


به گفته گزارشگران بدون مرز، ايران پس از چين دومين زندان بزرگ جهان براى روزنامه نگاران است و ۱۰۰ روزنامه نگار و وب نگار طى سال گذشته مجبور شدند كشور خود را ترك كنند.
به گفته گزارشگران بدون مرز، ايران پس از چين دومين زندان بزرگ جهان براى روزنامه نگاران است و ۱۰۰ روزنامه نگار و وب نگار طى سال گذشته مجبور شدند كشور خود را ترك كنند.
روز سه شنبه، ۱۸ خردادماه، به مناسبت اولين سالگرد آغاز اعتراضات مردمى و سركوب در ايران و همچنين اولين سالگرد معرفی محمود احمدى نژاد به عنوان رییس جمهور، سازمان گزارشگران بدون مرز اطلاعيه اى با نگاه به رويدادهاى يك سال گذشته و برخى آمار و ارقام در ارتباط با سركوب مطبوعات در ايران منتشر كرده است.

در رابطه با این بیانیه، رادیو فردا گفت و گویی با رضا معینی، مسئول بخش ایران گزارشگران بدون مرز انجام داده است.



رادیو فردا: آقاى معينى! در اين بيانيه با آمار و ارقام به سركوب ها اشاره شده است. در اين باره بيشتر توضيح دهيد.

رضا معینی:
آمار هميشه بهتر از گفته هاست. در همين آمار مى گوييم ۱۷۰روزنامه نگار و وب نگار از جمله ۳۲ زن بازداشت شده اند، ۲۲ روزنامه نگار و وب نگار به ۱۳۵ سال زندان محكوم شده اند، ۸۵ روزنامه نگار و وب نگار در انتظار دادگاه يا حكم خود به سر مى برند، پنج ميليارد و ۲۳۰ ميليون تومان يعنى چيزى حدود چهار ميليون يورو از روزنامه نگاران زندانى وثيقه دريافت شده است و ۲۳ روزنامه توقيف يا مجبور به توقف انتشار شده اند.

ايران پس از چين دومين زندان بزرگ جهان براى روزنامه نگاران است و ۱۰۰ روزنامه نگار و وب نگار طى سال گذشته مجبور شدند كشور خود را ترك كنند. اين آمار نتيجه يك سال تلاش هاى دولت آقاى احمدى نژاد است.

سازمان گزارشگران بدون مرز اين آمار را با چنین دقتی چگونه به دست آورده است؟

اين مسئله وظيفه ماست. البته به سازمان گزارشگران بدون مرز اجازه نمى دهند در ايران حضور پيدا كند، ولى با استفاده از اخبارى كه منتشر شده و با استفاده از همكارى روزنامه نگاران و وكلا در ايران توانستيم اين اخبار را تهيه و منتشر كنيم. اما هدف اين است كه بگوييم اين وضعيت قابل دوام و پذيرش نيست و روزنامه نگاران بايد بتوانند كار خود را انجام دهند.

آقاى معينى! آمارى كه گزارشگران بدون مرز ارائه مى كند بسيار طولانى است. به طور خلاصه به ديگر موارد اين اطلاعيه نيز اشاره اى داشته باشيد.

ما سعى كرديم امسال به طور مشخص ماشين برنامه ريزى شده سركوب را كه از فرداى ۲۲ خرداد در ايران راه انداخته شده نشان دهيم، بدون آن كه قضاوت كنيم اين امر پيروزى است يا شكست.

شايد براى اولين بار است كه يك سازمان حقوق بشرى واقعيت را گزارش مى دهد و ما بر اين باوريم و در اطلاعيه خود هم آورده ايم كه متاسفانه در اين ماجرا سركوب پيروز شده و آقاى احمدى نژاد در تنها موردى كه موفق بوده سركوب مردم كشور، مطبوعات، آزادى و آزادى بيان در ايران است.

اطلاعيه ما به طور مفصل گزارشى است از چگونگى راه اندازى ماشين سركوب از همان فرداى ۲۲ خرداد با اخراج روزنامه نگاران خارجى، دستگيرى روزنامه نگاران، توقيف مطبوعات، اختلال در امر اطلاع رسانى چه در سايت ها و چه در مجموع رسانه هاى ارتباط جمعى، محدود كردن مسئولين و مخالفان سياسى و تبليغاتى كه رسانه هاى دولتى در رابطه با مسايل طرح مى كردند.

به عنوان مثال وجود قربانى به اسم ترانه موسوى را زير سؤال مى برند و مردم را از اطلاع رسانى آزاد محروم مى كنند و صدا و سيما شبانه روز تبليغات دولتى نشان مى دهد.

روزنامه نگاران و وب نگاران مركز ثقل اين اطلاعيه هستند. در حال حاضر بر اساس آمارهاى شما چند روزنامه نگار در زندان هستند و چند نفر در تظاهرات و ساير مراسم جان خود را از دست داده اند؟

۲۵ روزنامه نگار و ۱۰ وب نگار و دو همكار مطبوعاتى در زندان به سر مى برند. سال گذشته در همان روزهاى اول تظاهرات در تاريخ ۲۵ خرداد آقاى عليرضا افتخارى، روزنامه نگار اقتصادى روزنامه ابرار، كشته شد و تا امروز از چگونگى كشته شدن او اطلاع مشخصى در دست نيست. ما فقط مى دانيم او در اثر ضربه مغزى و بعد خونريزى مغزى به قتل رسيده است.

آقاى افتخارى در راهپيمايى ۲۵ خرداد كشته شده و در ۲۲ تيرماه پيكر او را به خانواده اش تحويل دادند.
XS
SM
MD
LG