لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۲۴

سعيد محمدی در «نگاه تازه»؛ اوقات فراغت


سپری کردن اوقات فراغت جوانان در ایران برای همه خانواده ها یک دغدغه به شمار می رود. (عکس: EPA)
سپری کردن اوقات فراغت جوانان در ایران برای همه خانواده ها یک دغدغه به شمار می رود. (عکس: EPA)

آب هندوانه و باد کولر نماد تابستان های گرم ايران هستند. البته اين فصل يک ويژگی ديگر هم دارد: کلی ساعت بيکاری يا همان به اصطلاح «اوقات فراغت»، اوقاتی که برای بسياری از جوان ها با خميازه و بی حوصلگی سپری می شود.

برنامه اين هفته «نگاه تازه» به همين روزها اختصاص دارد. پيش از انقلاب در تابستان بسياری از دختران و پسران نوجوان و جوان در اردوهای تابستانه رامسر شرکت می کردند.

موسيقی يکی از مهم ترين تفريحات شرکت کنندگان در اين اردوها بود. بسياری از خوانندگانی که بعدها به جرگه هنرمندان سرشناس کشور پيوستند (از جمله نلی و بيژن مرتضوی) در همين اردوها ظهور کردند. در برنامه اين هفته علاوه بر شنيدن بخشی از ترانه هايی که در اين اردوها اجرا می شد، با يکی از خوانندگان آن دوره هم گپی می زنيم.

سعيد محمدی که از سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۷ هر ساله در اين اردوها شرکت می کرده از آن روزها به برنامه «نگاه تازه» راديو فردا می گويد.

آقای محمدی می گويد: گر چه اردوهای رامسر ۱۵ روز بيشتر نبودند ولی در تمام طول سال منتظر رسيدن تابستان و شرکت در اين اردوها بوديم.

او می افزايد: اردوهای رامسر در آن زمان مکانی بود برای رقابت خوانندگان جوان و البته خوانندگان حرفه ای آن زمان از جمله فريدون فروغی و کوروش يغمايی هم گاهی برای اجرای ترانه در اين اردوها شرکت می کردند.

سعيد محمدی می گويد: خاطرات عاشقانه زيادی هم از رامسر دارد که بسياری از آنها در ترانه هايش خود را نشان داده اند.

به گفته او ترانه «آسمون های آبی» بهترين ترانه ای است که تابستان هايش را نشان می دهد .

اما جوان های ديگر کشورها اوقات فراغت شان را چگونه سپری می کنند؟ ياسمين و ياکوب دو جوان آلمانی هستند که در اين باره با ما سخن می گويند. ورزش، موسيقی، کتاب خواندن، گردش در طبيعت و ديسکو رفتن مهم ترين تفريحاتی است که جوانان و نوجوانان آلمانی به آن می پردازند.

گرچه انجام برخی از اين تفريحات (مثل ديسکو رفتن) در ايران غيرممکن يا با محدوديت همراه است، اما در کشور ما هم امکاناتی وجود دارد که بسياری از مردم از آنها بی خبرند.

امير مهمان بعدی برنامه ماست که به ورزش صحرانوردی با خودرو علاقمند است. البته امير می گويد ورزش مورد علاقه اش پرهزينه است و با وجود سهميه بندی بنزين مشکلاتی برای او و دوستانش ايجاد شده است .

ورزش پرهزينه ديگری هم در ايران وجود دارد که شايد کمتر کسی بتواند تصور آن را بکند: خلبانی.

علی سندی آموزگار خلبانی می گويد با هفت و نيم ميليون تومان می توان در دوره های آموزشی خلبانی شرکت کرد.

وی همچنين می گويد با ۸۰ ميليون تومان حتی می توان يکی از هواپيماهای کوچک را خريداری کرد .

برای شنيدن برنامه اين هفته «نگاه تازه» فايل برنامه را که در بالای همين صفحه (سمت چپ) قرار دارد، باز کنيد.

برای تماس با ما به آدرس javanan@radiofarda.com ايميل بزنيد و يا با شماره پيام گير برنامه ۰۰۴۲۰۲۲۱۱۲۴۱۱۴ تماس بگيريد.

شما همچنين می توانيد به شماره ۰۰۴۲ ۰۶۰۳۸۷۴۱۵۰ برای ما اس ام اس ارسال کنيد.

برنامه «نگاه تازه» را می توانيد پنج شنبه ها ساعت ۱۹:۳۰ و تکرار آن را ساعت نيم بامداد يا ۱۳ بعد از ظهر جمعه ها به وقت ايران از راديو فردا بشنويد.

XS
SM
MD
LG