لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۳۸

احتمال بازنگری ایران در همکاری با آژانس انرژی اتمی


سخنگوی وزارت خارجه: ایران فعاليت های هسته ای خود را در تاسیسات نطنز ازیکشنبه از سرگرفته و آن را تکمیل می کند.
سخنگوی وزارت خارجه: ایران فعاليت های هسته ای خود را در تاسیسات نطنز ازیکشنبه از سرگرفته و آن را تکمیل می کند.

نمايندگان مجلس شورای اسلامی ایران، روز یکشنبه، سوم دی ماه ، به دو فوريت طرحی رای دادند که در صورت تصويب نهايی آن در مجلس دولت ملزم به تجديدنظر در همکاری با آژانس انرژی اتمی خواهد شد.


به گزارش خبرگزاری فارس ، نمايندگان مجلس ایران با ۱۸۴ رای مثبت، ۱۲ رای مخالف و شش رای ممتنع از مجموع ۲۱۲ نماينده حاضر به دو فوريت اين طرح رای مثبت دادند.


در رای گيری که در اين طرح به عمل آمد ۲۰۳ نماينده در رای گيری شرکت کردند. بعد از تصويب دو فوريت اين طرح نمايندگان فرياد «مرگ بر آمريکا» سر دادند.


اين تصميم گيری نمايندگان مجلس را می توان واکنشی به تصويب قطعنامه تحريم ايران در روز شنبه بيست و سوم دسامبردر شورای امنيت سازمان ملل متحد دانست.


روز شنبه و پيش از تصويب قطعنامه شورای امینت، غلامعلی حداد عادل، رييس مجلس شورای اسلامی ایران گفته بود:« در صورت تشديد فشارها و صدور قطعنامه عليه ايران در شورای امنيت و يا هرروش ديگری غير از مذاکره، مجلس در نوع رابطه خود با آزانس بين المللی انرژی اتمی تجديد نظر خواهد کرد».


قطعنامه تحريم ايران روز شنبه، بيست و سوم دسامبردر شورای امنيت سازمان ملل متحد و بر اساس اصل ۴۱ از فصل هفتم منشور سازمان ملل تصويب شد.


طبق قطعنامه تصویب شده ، صادرات مواد و فن آوری های موشکی و هسته ای برای غنی سازی اورانيوم، نيروگاه های آب سنگين و بازآمايی، و قطعات و فن اوری سامانه موشکی دور برد به ايران از سوی همه کشورهای جهان ممنوع می شود.


براساس اين قطعنامه کليه دارايی شرکت ها و افراد، طبق ليست ارايه شده توسط سازمان ملل، که در ارتباط با برنامه موشکی و هسته ای ايران فعاليت می کنند مسدود خواهد شد.


قطعنامه از اقدام های بعدی عليه ايران، در صورت عمل نکردن به خواست های شورای امنيت سازمان ملل متحد، نام می برد.


محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران ساعاتی پس از تصویب تحریم علیه ایران گفت شورای امنیت و قدر ت های بزرگ از این تصمیم پشیمان خواهند شد.

شورای امنيت سازمان ملل متحد، تا تاريخ ۳۱ ماه اوت سال جاری ميلادی، به ايران فرصت داده بود که فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف سازد اما ایران این در خواست را نادیده گرفت.


محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران، ساعاتی پس از تصویب تحریم علیه ایران گفت: « شورای امنیت و قدر ت های بزرگ از این تصمیم پشیمان خواهند شد.»



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا ، آقای احمدی نژاد افزود: « به ما پيام می‌دهند كه اگر فناوری هسته‌ ای خود را كنار نگذاريد، منزوی می‌شويد، ولی امروز شما منزوی شده‌ايد، حتی درميان ملت خود نيز جايگاهی نداريد.»


آقای احمدی نژاد تصمیم شورای امنیت را « کاغذ پاره ای » بیش ندانست و افزود: « چه بخواهند و چه نخواهند ايران كشوری هسته‌ای است وبه نفع آن‌هاست كه در كنار ايران قرار گيرند.»


آغاز فعالیت هسته ای در تاسیسات نطنز


محمد علی حسينی ، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز یکشنبه، سوم دی ماه گفت: ایران فعاليت های هسته ای خودرا در تاسیسات نطنز از سرگرفته و آن را تکمیل می کند.


طبق قطعنامه تحریم ایران، صادرات مواد و فن آوری موشکی و هسته ای برای غنی سازی اورانيوم، نيروگاه های آب سنگين و بازآمايی، و قطعات و فناوری سامانه موشکی دور برد به ايران از سوی همه کشورهای جهان ممنوع شد.

به گزارش خبرگزاری رويترز، وی در گفت وگویی با تلويزيون دولتی ايران، گفت: « قطعنامه نمی تواند محدويتی برای برنامه های صلح آميز هسته ای ايران ايجاد کند و تنها تصميم شورای امنيت را بی اعتبار خواهد کرد.»


واکنش های جهانی


بدنبال تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که ایران را ملزم به تعلیق غنی سازی اورانیوم می کند، کوندا لیزارایس، وزیرخارجه آمریکا از همه کشورهاخواست تا « بی درنگ برای اجرای تعهداتشان مطابق این قطعنامه اقدام کنند.»



آنگلامرکر، صدراعظم آلمان، قطعنامه را « گامی مهم و پیامی قابل توجه به ایران» خواند.


فیلیپ دوست بلازی، وزیر خارجه فرانسه، ایران را فراخواند تا « به جای افزایش تنش، گفت وگو را برگزیند.»


ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل تصویب قطعنامه را « برنده ترین ابزار در دیپلماسی بین المللی» خواند.


امیر جونز پری ، نماینده بریتانیا در سازمان ملل گفت: « ماگزینه را پیش روی ایران گذاشته ایم، اکنون با ایران است که انتخاب کند.»


وزارت خارجه ژاپن ضمن استقبال از این قطعنامه ابراز امیدواری کرد که « مسئله به شکلی مسالمت آمیز و ازطریق گفت و گو حل شود.»


اسرائیل تحریم های اعلام شده را کافی ندانسته و خواهان « اتخاذ تدابیرسریع و قاطعانه دیگری » شده است.


وزارت خارجه کانادا نیزگفته است که پیشنهادهای ماه ژوئن گذشته اتحادیه اروپا به ایران «همچنان بازاست و زمینه عالی برای حل مسالمت آمیزمسئله به شمار می آید.»


XS
SM
MD
LG