بحرین روز چهارشنبه ۱۸ بهمن اعلام کرد چهار نفر را بازداشت کرده است که به دست داشتن در بمبگذاری یک خط لوله آرامکو عربستان سعودی متهم هستند.
منامه میگوید که دو نفر از این متهمان توسط ایران آموزش دیده و مسلح شده بودند.
انفجار روز دهم نوامبر در خط لوله ای رخ داد که نفت آرامکو را به پالایشگاه باپکو در نزدیکی روستای شیعهنشین «بوری» در ۱۵ کیلومتری پایتخت بحرین منتقل میکرد که باعث قطع جریان انتقال نفت شد.
مقامهای بحرینی در آن زمان، «تروریستهای مرتبط با ایران» را به دست داشتن در این انفجار متهم کردند. تهران این ادعا را تکذیب کرد.
وزارت کشور بحرین روز چهارشنبه در بیانیهای گفت: چهار تبعه این کشور که بین ۲۳ و ۲۷ سال سن دارند، به خاطر «توطئه» و «انفجار از راه دور» خط لوله خارج از منامه بازداشت شدهاند. یکی از این افراد در پرونده دیگری به ۱۵ سال زندان محکوم شده است.
این بیانیه میافزاید که متهمان «بلافاصله پس از بازگشت از ایران، کار برنامهریزی و انفجار این خط لوله... به علاوه یکسری اقدامات تروریستی دیگر را انجام دادند. آنها به بررسی محل انفجار و کارگذاری یک بمب با کنترل از راه دور پرداختند».
این وزارتخانه گفته است که دو نفر از متهمان «با همدستی تروریستهای فراری به خاک ایران، در اردوگاههای سپاه پاسداران آموزشهای زیادی دیده بودند».
وزارت کشور بحرین میگوید که سه متهم دیگر متواری بوده و تحت تعقیب هستند.
انفجار یاد شده آسیبی به کسی وارد نکرد و هیچ گروهی نیز مسوولیت آن را به عهده نگرفته است.
منامه این هفت نفر را به ارتباط با «ائتلاف ۱۴ فوریه» متهم کرده است- اشاره به یک جنبش اعتراضی که در سال ۲۰۱۱ علیه خاندان آلخلیفه دست به اعتراض زدند. این خاندان دو قرن است که بر بحرین حکومت میکنند.
از سال ۲۰۱۱ و به دنبال سرکوب اعتراض شیعیان علیه حکومت سنی بحرین، صدها نفر سلب تابعیت، و معترضان و رهبران مخالفان یا زندانی یا به خارج تبعید شدهاند.
منامه بارها تهران را به دست داشتن در اعتراضهای این کشور متهم کرده، ولی ایران این ادعاها را تکذیب کرده است.
اقدامات حکومت بحرین در برخورد با مخالفان انتقاد شدید گروههای حقوق بشری از جمله عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر را به دنبال داشته است.
بحرین که از متحدان کلیدی آمریکا در خلیج فارس به شمار میرود و بین دو قدرت رقیب منطقهای یعنی ایران و عربستان واقع شده، مقر ناوگان پنجم دریایی ایالات متحده است.