لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۴۹

«ارائه درخواست تازه آمريکا برای مذاکره با ايران»


آقای حسینی می گوید که تهران درخواست آمریکا را تحت بررسی دارد.(عکس: فارس)
آقای حسینی می گوید که تهران درخواست آمریکا را تحت بررسی دارد.(عکس: فارس)



جمهوری اسلامی روز دوشنبه اعلام کرد که مقامات آمريکايی درخواستی را به ايران داده اند تا دور جديدی از مذاکرات ميان دو کشور در باره عراق انجام شود.


محمد علی حسينی، سخنگی وزارت امور خارجه ايران به خبرنگاران گفت که مسئولان آمريکايی طی يادداشتی رسمی خواستار برگزاری دور آتی گفت وگو های سه جانبه از سوی جمهوری اسلامی ايران شدند که تهران اين يادداشت را تحت بررسی دارد.


به گفته وی، اين يادداشت رسمی از سوی سفارت سوئيس در تهران در اختيار جمهوری اسلامی ايران قرار گرفته است.


اين مقام ايرانی با اشاره به اينکه گفت وگو ها ميان دو کشور در باره مسائل مربوط به امنيت عراق است، اظهار داشت: «اين گفت وگوها را در شرايط لازم ادامه خواهيم داد.»


دولت آمريکا هنوز نسبت به اين اظهارات واکنشی نشان نداده است.


جمهوری اسلامی ايران و آمريکا در سال گذشته سه دور مذاکره ميان سفرای دو کشور درعراق و هيئت های فنی يکديگر برگزار کردند ولی دور چهارم اين گفت وگو ها دو بار به تعويق افتاد.


آمريکا اعلام کرد که نمايندگان جمهوری اسلامی حاضر نشدند تا در تاريخ مقرر در مذاکرات شرکت کنند ولی ايران عدم حضور ديپلمات های خود را ناشی از «مسائل فنی» عنوان کرد.


چند هفته بعد نمايندگان ايران به بغداد سفر کردند ولی رايان کروکر، سفير آمريکا در عراق اعلام کرد که نشست تازه برنامه ريزی شده نبود و واشينگتن نمی تواند در مذاکرات حاضر باشد.


آمريکا بارها ايران را متهم کرده که در تجهيز و آموزش شورشيان شيعه عراق دست دارد و به خشونت ها در اين کشور دامن می زند ولی تهران اين اتهامات را رد می کند.


  • «اروپايی ها در گذشته نيز بسته پيشنهادی خود را مطرح کردند و تهران هم به آن پاسخ داد ولی متاسفانه طرف مقابل بدون توجه به زمان مقرر، موضوع هسته ای ايران را به شورای امنيت فرستاد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران

اخيرا اعلام شد که جمهوری اسلامی در آرامش شهر بصره و ترغيب مقتدی صدر، روحانی تندرو شيعه و رهبر جيش المهدی برای دست کشيدن از مقابله با نيروهای دولتی نقش داشته است.


درگيری ها بصره بيش از ۱۵ کشته و دهها مجروح بر جای گذاشت.


رد بسته پيشنهادی گروه ۵ + ۱


سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در ادامه گفت وگوی خبری خود به موضع پرونده اتمی ايران اشاره کرد و گفت:« تهران هر بسته، طرح و مشوقی را که متضمن تعليق فعاليت هسته ای ايران باشد و يا به نحوی حقوق ملت را تضييع و يا محدود کند، رد و آن را غير قابل پذيرش می داند.»


آقای حسينی در عين حال تاييد کرد که بسته پيشنهادی گروه ۵ +۱ شامل مشوق های جديدی است.


وی حاضر نشد تا در اين باره جزئيات بيشتری ارائه کند.


سخنگی وزارت امور خارجه ايران گفت: «اروپايی ها در گذشته نيز بسته پيشنهادی خود را مطرح کردند و تهران هم به آن پاسخ داد ولی متاسفانه طرف مقابل بدون توجه به زمان مقرر، موضوع هسته ای ايران را به شورای امنيت فرستاد.»


بر اساس گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، «آقای حسينی به بانيان و تنظيم کنندگان اين بسته های پيشنهادی توصيه کرد که به تعهدات بين المملی خود پايبند باشند و به تکاليف و وظايف خود بر اساس معاهده انی پی تی عمل کرده و حقوق ملت های ديگر را محترم بشمارند.»


کشورهای فرانسه، بريتانيا، آمريکا، روسيه و چين به همراه آلمان، کشورهای موسوم به گروه ۱+۵، از سال ۲۰۰۶ تاکنون کوشيده اند با ارائه مشوق های اقتصادی از يک سو و اعمال تحريم ها از سوی ديگر، ايران را وادار کنند تا فعاليت های حساس هسته ای مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند.


خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، طی هيجده ماه گذشته در مذاکرات خود با علی لاريجانی، دبير سابق شورای عالی امنيت ملی، و سپس با سعيد جليلی، دبير جديد اين شورا، کوشيده است تا با ارايه مشوق های اقتصادی مقامات اين کشور را به تعليق غنی سازی ترغيب کند.


اما جمهوری اسلامی ايران همواره درخواست برای تعليق غنی سازی اورانيوم به عنوان شرط مذاکره را رد کرده است.


نگرانی کشورهای غربی اين است که تهران با استفاده از برنامه غنی سازی اورانيوم به دنبال ساخت بمب اتمی باشد ولی جمهوری اسلامی هدف از اين روند را توليد سوخت برای مصارف صلح آميز اعلام کرده است.


شورای امنيت تا کنون سه قطعنامه تحريمی عليه جمهوری اسلامی به تصويب رسانده و خواستار همکاری بيشتر ايران با آژانس بين المللی انرژی اتمی شده است.


در همین زمینه

XS
SM
MD
LG