لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۱

وزير کشور ايران: تکليف ۱۹۰ کرسی مجلس مشخص شده است


وزير کشور جمهوری اسلامی ايران می گويد که کار شمارش آراء انتخابات مجلس نهم ادامه دارد و تا ظهر روز يکشنبه تکليف ۱۹۰ کرسی مجلس مشخص شده است. گزارش ها حاکی از تسلط ۷۵ درصدی اصولگرايان بر کرسی های مجلس است.

مصطفی محمدنجار روز یکشنبه در گفت و گو با بخش خبری ساعت دو بعد از ظهر شبکه يک تلويزيون دولتی ايران گفت: «تا اين لحظه و بر اساس گزارش های دقيق دريافت شده از ۲۰۷ حوزه اصلی، تاکنون به جز ۲۳ حوزه، کار شمارش آرای مابقی حوزه ها انجام شده است.»

به گفته وی، «تکليف ۱۹۰ کرسی مجلس نهم تا اين لحظه مشخص شده و نمايندگان منتخب مردم از اين مرحله به بعد به مراحل بعدی يعنی تاييد شورای نگهبان و غيره می روند.»

آقای نجار افزود: «در ۲۳ حوزه باقی مانده که شمارش آرای آنها در حال انجام است، تکليف ۷۰ کرسی مجلس نهم مشخص خواهد شد مانند حوزه تهران، ری و شميرانات.»

وزير کشور ايران می گويد که «۳۰ کرسی مجلس به دور دوم راه پيدا کردند که ۶۰ نفر از نمايندگان برای کسب اين ۳۰ کرسی به دور دوم می روند.»

بر اساس آخرين آماری که وزارت کشور ايران اعلام کرده است، تا ظهر روز يکشنبه «کل آرای ماخوذه از ۴۴ هزار و ۷۰۸ شعبه شمارش شده، ۲۹ ميليون و ۴۶۸ هزار و ۴۲۲ رای بوده است.» با اين حال، آقای نجار گفته است که شمارش آرای صندوق های ديگر ادامه دارد.

انتخابات مجلس نهم روز جمعه- دوازدهم اسفندماه- در سراسر ايران برگزار شد و در غياب اصلاح طلبان و مخالفان حکومت، رقابت اصلی بين گروه های مختلف اصولگرا بود.

بر اساس آمار مقدماتی به دست آمده از نتايج رای گيری روز جمعه، نزديک به ۷۵ درصد از کرسی های مجلس در اختيار اصولگرايان قرار گرفته است.

هواداران آيت الله خامنه ای و محمود احمدی نژاد در اين انتخابات در دو گروه اصلی «جبهه متحد اصولگرايان» و «جبهه پايداری انقلاب اسلامی» وارد صحنه شدند و آمار اوليه نشان می دهد که جبهه متحد متشکل از اصولگرايان سنتی و به رهبری آيت الله مهدوی کنی و سخنگويی علی اکبر ولايتی، مشاور رهبر ايران، اکثريت کرسی ها را از آن خود کرده اند.

نتايج انتخابات روز جمعه مجلس می تواند دست آيت الله خامنه ای را برای انتخابات رياست جمهوری سال ۱۳۹۲ بازتر بگذارد و موضع محمود احمدی نژاد را که از ارديبهشت ماه رو به ضعف گذاشته است، ضعيف تر کند.

نامزدهای طرفدار آیت الله خامنه ای که از سوی جبهه متحد اصولگرایان معرفی شده اند در شهرهای قم، مشهد، اصفهان و تبریز بیشترین آراء را به دست آورده اند.

در میان اسامی ۱۹۰نامزد راه یافته به مجلس که اسامی آنها منتشر شده است، تنها نام سه زن به چشم می خورد که از حوزه های انتخابیه ساوه و زرندیه، سراب و اصفهان حائز اکثریت آراء شده اند.

نتايج انتخابات تهران که حائز اهميت بسياری در شکل گيری مجلس نهم دارد هنوز به طور قطعی اعلام نشده است ولی در فهرست ۶۰ نفره ای که وزارت کشور از نامزدهای دارای بيشترين آراء منتشر کرده است، نشان می دهد که غلامعلی حدادعادل، رييس پيشين مجلس و پدر عروس رهبر ايران، با ۵۵۰ هزار رای پيشتاز انتخابات تهران است.

پس از وی، محمدحسن ابوترابی فرد، عليرضا مرندی، مرتضی آقا تهرانی و سيد مسعود ميرکاظمی قرار دارند. علی مطهری چهره شاخص منتقدان دولت در رده هشتم قرار دارد و نامزدهايی که خود را نماينده جامعه کارگری معرفی کرده اند، در رده های ۳۰ به بعد هستند.

احتمال می رود پنج نفر اول تهران که يک چهارم آراء را از آن خود کرده اند به طور مستقيم به مجلس راه پيدا کنند و ۲۵ نفر بعدی در دور دوم انتخابات به رقابت بپردازند.

در همین حال، خبرگزاری ایلنا، گزارش داده است که در شمارش آراء نامزدهای انتخابات تهران، رای برخی از کاندیداها به جای افزایش، کاهش یافته است.

این خبرگزاری به طور مشخص به نام افرادی چون الیاس نادران، غلامرضا مصباحی مقدم، مهرداد بذرپاش، حسین مظفر، حسین فدایی آشتیانی، لاله افتخاری، مجتبی رحماندوست و اسماعیل کوثری اشاره کرده که به گفته آن، صبح، رای آنها بالا بوده ولی بعد از ظهر آراء آنها کاهش یافته است.
XS
SM
MD
LG