فرمانده سپاه پاسداران روز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت مدعی شد «آرزوی» مقامهای آمریکایی این است که «یک عکس یادگاری با یک مقام ایرانی بگیرند».
حسین سلامی سپس پرسیده است: «آیا این به معنای شکوه و عظمت نیست؟»
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، وی که در جمع «عزاداران حسینیه اعظم زنجان» سخنرانی میکرد افزوده که قدرتهای جهانی «دیگر یارای ایستادن ندارند و دست و پا میزنند».
فرمانده سپاه پاسداران اظهار داشته که «شکست و تسلیم شدن و سازش و مذاکره در قاموس» ایران نیست و مدعی شده که «قدرت اسلام امروز عالمگیر است و دشمنان خود را به عقب رانده است».
سلامی در عین حال تصریح کرد که «همه دنیا ما را تحریم کردهاند اما چهره شهرهایمان چیز دیگری را نشان میدهد. اگر این تحریم به آمریکا تحمیل میشد، فرو میپاشید اما مردم ایران با قلبها و ایمانشان با دشمنان خدا و اسلام میجنگند».
ایالات متحده آمریکا ۱۸ اردیبهشت پارسال از توافق هستهای شش قدرت جهانی با ایران خارج شد و تحریمهای فلجکنندهای علیه جمهوری اسلامی به اجرا گذاشته است.
واشینگتن همچنین سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده و معافیت خریداران نفتی ایران را لغو کرده که باعث افت شدید صادرات نفت کشور شده است.
دو کشور در ماههای اخیر درگیر تنشهای زیادی بودهاند از جمله جنگ شدید لفظی بر سر سرنگونی یک پهپاد پیشرفته ارتش آمریکا توسط یگان موشکی سپاه پاسداران، حمله به کشتیهای تجاری در آبهای خلیج فارس و عمان و همچنین کاهش تعهدات هستهای جمهوری اسلامی.
فرانسه سعی کرده است در این میان نقش میانجی بین تهران و واشینگتن را بازی کند و طرحی در خصوص اعطای یک خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری برای خرید نفت ایران طی چهار ماه آینده را در دستور کار گذاشته است تا تهران به تعهداتش در چارچوب برجام پایبند بماند.
پاریس راهاندازی این خط اعتباری را منوط به تمدید معافیتهای خرید نفت از سوی آمریکا اعلام کرده است ولی دونالد ترامپ، رئيسجمهوری آمریکا، گفته که تحریمهای ایران به قوت خود باقی خواهد ماند.
فرمانده سپاه پاسداران در بخش دیگری از سخنانش به وجود مشکلات در ایران اذعان کرده ولی گفته است که «ما بر مشکلات پیروز میشویم. قرار نیست که به خاطر وجود مشکل تن به خواسته دشمن بدهیم».
حسین سلامی افزوده که «مسائل ما از طریق دشمنان حل نمیشود، بنابراین حل مسائل به دست ما است و این آخرین فراز این نبرد است. عاشورایی میمانیم و میدانیم که صبر کلید فرج است».
ایالات متحده میگوید که آماده گفتوگو با مقامهای ایرانی برای رسیدن به یک توافق جامع است که در آن، فعالیتهای هستهای، موشکی و نقش تهران در منطقه را در بر گیرد.
در این زمینه زمزمههایی مبنی بر دیدار احتمالی بین دونالد ترامپ و حسن روحانی، روسایجمهوری آمریکا و ایران، در نشست ماه جاری مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شده هرچند تهران این دست گزارشها را تکذیب میکند.