از لحظه آغاز سال ۲۰۰۷ ميلادی ، کشورهای رومانی و بلغارستان همزمان با جشن سال نو ، جشن پيوستن کشورهايشان به اتحاديه اروپا را نيز برپا کردند .
به گزارش آسوشيتد پرس ، پرچم های آبی و طلايی اتحاديه اروپا در ميان آتش بازی های اين دو کشور حوزه بالکان برافراشته شد .
« ترايان باسسکو » رييس جمهور رومانی که در جمع وزرای اين کشور با حضور وزيران امور خارجه کشورهايی چون آلمان، دانمارک ، اتريش و مجارستان سخن می گفت در پيامی به همين مناسبت خطاب به ملتش گفت:« گرچه بسياردشوار بود اما سرانجام توانستيم به هدف مان در اين راه سخت برسيم. راهی که آينده و شادی ما در آن است » .
مقامات ارشد اروپايی سپس به بلغارستان پرواز کردند تا در مراسمی مشابه ، پيوستن اين کشور به اتحاديه اروپا را نيز جشن بگيرند .
رومانی و بلغارستان در مجموع ، ۳۰ ميليون نفر به اتحاديه اروپا اضافه می کنند و بدين ترتيب تعداد کشورهای عضو اين اتحاديه اکنون به ۲۷ کشور رسيده است .
در صوفيا پايتخت بلغارستان ، هنگامی که عقربه های ساعت، ورود به سال ۲۰۰۷ را نشان دادند ، مردمی که در ميدان « باتنبرگ » جمع شده بودند يکديگر را در آغوش گرفتند. سپس فشفشه های رنگارنگ ، آسمان اين نقطه از شهر را که زمانی مقر حزب کمونيست بلغارستان بود ، روشن کردند و موسيقی اتحاديه اروپا از طريق بلندگوهای نصب شده در اطراف ميدان پخش شد .
« گئورگی پاروانوف» رييس جمهور بلغارستان در يک پيام پر احساس خطاب به ملتش، لحظه پيوستن به اتحاديه اروپا را « لحظه ای آسمانی » خواند .
پاروانوف در بخش ديگری از پيامش ، گرچه اول ژانويه ۲۰۰۷ را نقطه عطفی در تاريخ بلغارستان دانست ولی در عين حال افزود : « مايلم به طور واضح تاکيد کنم که موفقيت ما در آينده نبايد وابسته به استفاده ما از منابع اتحاديه اروپا باشد بلکه بايد موفقيتهايمان را از دسترنج فعاليتهای خودمان به دست آوريم» .
اين دو کشور که پيش از اين در اردوگاه کمونيسم بودند و اينک از فقيرترين کشورهای حاشيه اتحاديه اروپا محسوب می شوند تحت شرايطی بسيار دشوار و سختگيرانه به عضويت در اين اتحاديه پذيرفته شدند آن هم درست در آخرين لحظات و هنگامی که رهبران اروپا تصميم گرفته اند موانعی بر سر راه گسترش بيشتر اتحاديه اروپا ايجاد کنند.
رومانی و بلغارستان در سال ۱۹۹۵ درخواست پيوستن به اتحاديه اروپا را مطرح کردند و مذاکرات پيوستن را در سال ۲۰۰۰ آغاز کردند تا سرانجام پس از دوسال ، کميسيون اروپا اعلام کرد هر دو کشور از آمادگی های لازم برای پيوستن به اتحاديه اروپا برخوردارند .
با وجود آن که هنوز مشکلاتی چون فساد مالی و رشوه خواری به علاوه معضلاتی در زمينه مباحث عدالت و قضايی در اين دو کشور وجود دارد اما هردو کشور ياد شده از رشد قابل توجهی در اقتصاد برخوردار بوده اند که در بلغارستان به ۵ . ۵ % و در رومانی به ۷ % بالغ می شود.
با اين حال هنوز متوسط درآمد در اين کشورها بسيار پايين تر از کشورهای ديگر اروپايی است. آخرين بررسی ها در اين زمينه حاکی از متوسط درآمد ۱۸۰ يورو در بلغارستان و ۳۰۵ يورو در رومانی است .