لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۹

سولماز ایکدر، روزنامه‌نگار، به سه سال حبس تعزیری محکوم شد


سولماز ایکدر سال ٨٧ نیز به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به شش ماه حبس تعلیقی محکوم و از دانشگاه نیز «اخراج» شده بود.
سولماز ایکدر سال ٨٧ نیز به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به شش ماه حبس تعلیقی محکوم و از دانشگاه نیز «اخراج» شده بود.

سولماز ایکدر، روزنامه‌نگار ایرانی، به اتهام‌هایی چون «توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام» به سه سال حبس تعزیری محکوم شده است. مادر خانم ایکدر در گفت‌وگو با رادیو فردا حکم صادره برای فرزندش را تایید کرد.

به گزارش سایت کلمه که نخستین بار این خبر را منتشر کرده، حکم یاد شده از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه صادر شده است.

سولماز ایکدر روز ٢١خرداد، در حالی که برای ادامه تحصیل قصد خروج از ایران را داشت، در فرودگاه ممنوع الخروج شد.

وی پس از تفهیم اتهام در شعبه چهارم دادسرای رسانه به دلیل فراهم نشدن وثیقه ٢٠٠ میلیون تومانی، یک شب را در زندان قرچک سپری کرد.

بر اساس این گزارش، سولماز ایکدر سال ٨٧ نیز به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به شش ماه حبس تعلیقی محکوم و از دانشگاه نیز «اخراج» شده بود.

وی سابقه کار در تعدادی از روزنامه‌ها از جمله فرهیختگان، مردم امروز، آسمان، بهار و شرق را دارد.

هم‌اکنون تعدادی از روزنامه‌نگاران از جمله سراج‌الدین میردامادی، سعید رضوی فقیه، جیسون رضائیان، خسرو کرد‌پور و مسعود کرد‌پور زندانی هستند.

در حالی که حکم قضایی جیسون رضائیان همچنان نامشخص است، سراج الدین میردامادی به سه سال، خسرو کرد‌پور به شش سال زندان و مسعود کردپور به سه سال و نیم زندان محکوم شده‌اند.

سایت کلمه روز ۲۹ شهریور نیز خبر داده بود که شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، سعید رضوی فقیه را به سه سال و نیم حبس دیگر محکوم کرده است.

به نوشته این سایت، حکم یک سال زندان آقای رضوی فقیه، پنج ماه پیش به پایان رسیده بود.

در روزهای گذشته خبر بازداشت عیسی سحرخیز، مدیرکل مطبوعات وزارت ارشاد در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی، احسان مازندرانی، مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان، آفرین چیت‌ساز ستون‌نویس روزنامه ایران، و سامان صفرزایی، خبرنگار ماهنامه اندیشه پویا، منتشر شده‌ است.

ابراهیم رییسی، دادستان کل ایران، روز چهارشنبه هفته گذشته از روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده به عنوان «یک شبکه نفوذی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی» و همچنین «عناصر جاسوس و مزدوران قلم به دست آمریکایی» نام برده بود.

در‌‌ همان روز اما حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، هشدار داده بود که «نباید با کلمه نفوذ بازی» کرد.

علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز که پیش از این، بازداشت‌ این روزنامه‌نگاران را «تسویه حساب سیاسی» خوانده بود، روز سه‌شنبه از «ورود» این شورا به پرونده خبر داده و گفت که «آزادی خبرنگاران زمان زیادی نخواهد برد».

XS
SM
MD
LG