وزارتخانههای خزانهداری و خارجه آمریکا از تحریم شرکت «شانگهای سِینت لُجستیک» چین به دلیل ارائه خدمات نمایندگی فروش به شرکت هواپیمایی ماهان خبر دادند.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز سهشنبه ۳۰ اردیبهشت در این زمینه گفت چین از معدود کشورهایی است که هنوز با ماهان، شرکتی که تسلیحات و تروریست در جهان جابجا میکند، ارتباط دارد و چنین همکاریهایی بدون عواقب نخواهد بود.
او اظهار داشت: آمریکا امروز شرکت «شانگهای سِینت لجستیک» چین را به دلیل ارائه خدمات نمایندگی فروش به شرکت ماهان تحریم کرد.
هواپیمایی ماهان از سال ۲۰۱۱ به اتهام «کمک به سپاه پاسداران در انتقال مخفیانه سلاح و نیرو به مناطق مختلف از جمله سوریه» در فهرست تحریمهای آمریکا قرار دارد.
این شرکت دوباره در سال ۲۰۱۹ به اتهام حملونقل غیرقانونی تسلیحات کشتار جمعی تحت قوانین سازمان ملل، هدف تحریم آمریکا قرار گرفت.
ایران این اتهامات را رد کرده است.
اخیرا نیز نام این شرکت در جابهجایی ۹ تن طلا از ونزوئلا به ایران برای کمک جمهوری اسلامی به تولید سوخت در این کشور بر سر زبانها افتاده است.
آقای پومپئو نیز گفته است اخیرا جمهوری اسلامی شرکت ماهان را برای حمایت از دولت غیرقانونی نيكلاس مادورو به خدمت گرفته تا به این رژیم برای افزایش تولید انرژی (سوخت) کمک کند و ذخایر طلای مردم ونزوئلا را که باید صرف بازسازی اقتصاد کشور این میشد، را به ایران برده است.
او افزود: دولتهای تمامیتخواه مثل همیشه بهجای توجه به نیازهای مردم، به فکر بقای خود هستند.
وزیر خارجه آمریکا ابراز خرسندی کرده که به گفته او، بسیاری از کشورها از اروپا تا خاورمیانه و آسیا طی دو سال گذشته روابطشان را با ماهان قطع کردهاند اما نمونه «شانگهای سِینت لجستیک» نشان میدهد هنوز شرکتهایی هستند که با ماهان ارتباط و همکاری دارند و ریسک تحریمهای آمریکا را به جان میخرند.
نام شرکت ماهان همچنین در هفتههای آغازین همهگیری جهانی کرونا مطرح شد. با اینکه مقامهای جمهوری اسلامی ۱۱ بهمن ۹۸ اعلام کردند پروازها بین ایران و چین متوقف شده است، بررسیهای رادیو فردا نشان میدهد پس از آن نیز پروازهای ماهان بین دو کشور ادامه یافت و تا چهارم اسفند دستکم ۵۵ پرواز در این مسیر انجام شد.
هواپیمایی ماهان در سال ۱۳۷۱ در کرمان تأسیس شد و نخستین شرکت هواپیمایی خصوصی در ایران معرفی میشود.