لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۵۴

پرسش و پاسخ لاریجانی با سناتورهای آمریکایی


علی لاریجانی با وزیر خارجه آلمان در مونیخ دیدار کرد.
علی لاریجانی با وزیر خارجه آلمان در مونیخ دیدار کرد.

علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، که در روز دوم کنفرانس امنیتی مونیخ سخنرانی داشت، در پاسخ به پرسش سناتورهای آمریکایی گفت فعالیت های هسته ای ایران در حد تحقیق و توسعه است.


آقای لاریجانی، پس از سخنرانی خود با چهار پرسش روبرو شد که سه تن از سناتورهای آمریکایی از وی پرسیدند و یک پرسش نیز از سوی روپرشت پولانس، رییس کمیته روابط خارجی پارلمان آلمان مطرح شد.


سناتور گراهام، از سخنرانی علی لاریجانی تشکر کرد و گفت می دانم سختی های زیادی برای گفتن مطالبی که بیان کردید متحمل شدید، چرا که برای من بسیار سخت بود این حرف ها را بشنوم.


علی لاریجانی در کنفرانس مونیخ با پرسشی درباره فعالیت های هسته ای ایران مواجه شد که از وی می خواست توضیح دهد چرا ایران به جای پیدا کردن راه حل برای اوضاع ضعیف اقتصادی و مشکل بیکاری جوانان، به دنبال انرژی هسته ای است.

وی در ادامه به موضوع هالوکاست پرداخته و از لاریجانی خواست توضیح دهد که چرا در قرن ۲۱ باید از سوی رییس جمهوری یک کشور سخنانی در رد هولوکاست مطرح شود و چگونه می توان به چنین دولتی اعتماد کرد که در پی فعالیت های هسته ای هم باشد.


دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در پاسخ، بحث هالوکاست را موضوعی تاریخی دانست که به تاریخدانان مربوط می شود و این مسئله را به دنیای سیاست بی ارتباط دانست.


آقای لاریجانی گفت: بر روی این موضوع حساسیت بیش از حد نشان داده می شود و اگر شما به آزادی بیان اعتقاد دارید، اجازه دهید این صحبت ها مطرح شود و شما هم به آن پاسخ دهید.


وی همچنین گفت که وقوع هالوکاست را نفی یا تایید نمی کند.


دبیر شورای عالی امنیت ایران در ادامه خواست تا مسایل هسته ای به اظهار نظرهای هالوکاست پیوند زده نشود.


از آقای لاریجانی پرسیده شد که چرا پیشنهاد روسیه در غنی سازی مشترک ایران و روسیه در خاک روسیه را نپذیرفته است.


وی در پاسخ گفت: ایران طرح روسیه را رد نکرده، اما نیاز دارد که ابعاد آن بررسی شود.


علی لاریجانی در ادامه با پرسشی درباره فعالیت های هسته ای ایران مواجه شد که از وی می خواست توضیح دهد چرا ایران به جای پیدا کردن راه حل برای اوضاع ضعیف اقتصادی و مشکل بیکاری جوانان، به دنبال انرژی هسته ای است.


وی در پاسخ گفت: کار جمهوری اسلامی ایران در فعالیت هسته ای، در حد تحقیق و توسعه است. در شرایط فعلی دنیا، هیچ تضمینی برای تهیه سوخت هسته ای وجود ندارد و حتی آژانس بین المللی انرژی اتمی، در دهه ۱۹۸۰ ، کمیته ای را مامور کرد که راه های تضمین تامین سوخت را بررسی کند که پس از هفت سال کار بی نتیجه ماند.


دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران افزود: مشکل ما این است که اگر شرایطی به وجود آید که تضمین سوخت در آن وجود نداشته باشد، ما بتوانیم سوخت مورد نیاز خود را تامین کنیم. ما تهدیدکننده نیستیم و به دنبال بمب هم نیستیم و حتی تهدیدی برای اسراییل هم به شمار نمی رویم.


علی لاریجانی با نقد سیاست های آمریکا در منطقه گفت: راهبردی که آمریکا درمنطقه دنبال می کند نادرست است چرا که مبتنی بر واقعیت های منطقه نیست.


ما در عراق نفوذ داریم. تمام رهبران عراق از شیعه، سنی و کرد با ما رابطه خوبی دارند و ما حاضریم برای ثبات و امنیت عراق همکاری کنیم. حاضر به گفت و گو هستیم و حاضریم نگرانی ها را هم رفع کنیم.
علی لاریجانی

وی در حالی که پیشنهاد می داد ایران در جنگ علیه ترور به بازی گرفته شود، گفت: ما در عراق نفوذ داریم. تمام رهبران عراق از شیعه، سنی و کرد با ما رابطه خوبی دارند و ما حاضریم برای ثبات و امنیت عراق همکاری کنیم. حاضر به گفت و گو هستیم و حاضریم نگرانی ها را هم رفع کنیم.


علی لاریجانی گفت: ما کشور مسوولیت پذیری در منطقه بوده و آماده اجرای امنیت و مبارزه با تروریسم در منطقه هستیم.


تصویر واقعی یا خیالی از ایران


سناتور جوزف لیبرمن، که از میهمانان ثابت کنفرانس امنیتی مونیخ بود، پس از سخنان علی لاریجانی، تصویری که وی از ایران ارایه می دهد را غیرواقعی خواند و حرف های آقای لاریجانی را بسیار دور از تصاویری دانست که ایران از خود نشان می دهد.


خاویر سولانا، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم که در کنفرانس حاضر بود، با علی لاریجانی دیدار و گفت و گو داشت. وی روز دوشنبه در شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا حاضر شد که درباره امکان از سرگرفتن گفت و گو با ایران صحبت کند.


در این جلسه، اعضا توافق کردند که تحریم های اعمال شده علیه ایران از سوی شورای امنیت سازمان ملل، توسط اروپا اجرا شود. امام وزرای خارجه اتحادیه اروپایی با سنگین تر شدن تحریم ها موافقت نکرده و حاضر نشدند از پیشنهاد آمریکا و انگلیس که تحریم سنگین تر علیه ایران را درخواست کرده بودند، حمایت کنند.


فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان نیز در گزارشی به وزرای خارجه اروپایی گفت که نشانه های خوبی از سوی ایران دیده شده و علی لاریجانی در گفت و گوی با وی اعلام کرده ایران حاضر به بازگشت به میز مذاکرات و رفع نگرانی های بین المللی است.


به گزارش خبرگزاری آلمان از بروکسل، ایران قرار است طرحی تازه ارایه کند تا توسط اتحادیه اروپا بررسی شود. این در حالی است که محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرده کشور سوییس نیز طرحی را برای حل پرونده هسته ای ارایه کرده، که از سوی مقامات جمهوری اسلامی در حال بررسی است.


XS
SM
MD
LG