نتايج اوليه انتخابات در صربستان نشان می دهد که حزب راست ملی گرايان تندرو بيشترین آراء را به خود اختصاص داده اند اما هنوز مجبور به تشکيل دولت ائتلافی هستند.
به گزارش آسوشيتد پرس، نتايج اوليه انتخابات که روز دوشنبه اعلام شد نشان می دهد ملی گرايان تندرو با ۲۸ درصد پيشتاز هستند و حزب دموکرات اصلاح طلب با ۲۳ درصد دوم است.
خاوير سولانا، رييس سياست خارجی اتحاديه اروپا ابراز اميدواری کرد که حزب دموکرات اصلاح طلب در اين انتخابات بتواند اکثريت را به خود اختصاص داده و دولت تشکيل دهد.
سران حزب راستگرای ملی گرايان تندروی صربستان، خود را پيروز انتخابات معرفی کرده اند اما اگر نتايج با همين شکل حفظ شود، مجبور به تشکيل دولت ائتلافی با رقيب خود می شوند.
سولانا ابراز اميدواری کرده که نتايج به سمتی رود که دولت تشکيل شده در اتحاديه اروپا فعال باشد.
وی مدافع گروه دموکرات اصلاح طلب است که حمايت غرب را با خود دارد و اين گروه خواهان حضور صربستان در اتحاديه اروپا است.
گروه رقيب، تمايلی به حضور صربستان در اتحاديه اروپا ندارد و با سياست های اصلاحی اتحاديه اروپا مخالف است.
نتيجه اين انتخابات در سرنوشت منطقه کوزوو تاثير دارد. کوزوو از سال ۱۹۹۹ و جنگ بين صرب ها و جدايی طلبان کوزوو، زير نظارت سازمان ملل است.
راستگرايان که با ديکتاتور خود، اسلوبودان ميلوشويچ، قدرت را در دهه ۱۹۹۰ در دست داشتند، در انتخابات دو رقيب جدی دارند. گروه دموکرات اصلاح طلب و گروه همکاری مردمی که ۱۷ درصد آرا را تا اين لحظه به خود اختصاص داده است.
فرانک والتر اشتاين ماير، وزير خارجه آلمان هم که کشورش رياست دوره ای اتحاديه اروپا را در دست دارد، برای بررسی نتايج انتخابات به زودی راهی بلگراد می شود.
اين در حالی است که سرنوشت کوزوو را شورای امنيت سازمان ملل مشخص می کند. روسيه طرفدار الحاق کوزوو به صربستان است در حالی که آمريکا با استقلال کوزوو موافق است.
در اتحاديه اروپا، شکاف و اختلاف نظر جدی درباره کوزوو وجود دارد. اسپانيا، يونان، قبرس، رومانی و اسلواکی با استقلال مخالف و ديگر کشورهای اتحاديه اروپا از جمله بريتانيا و هلند از موافقان استقلال کوزوو هستند.
بلگراد خواهان انضمام کوزوو است اما استقلال طلبان آلبانيايی، برای جدايی کامل کوزوو تلاش می کنند.
انتخابات سرنوشت ساز
نتيجه انتخابات صربستان در آينده اين کشور سرنوشت ساز است به ويژه اين که دو حزب طرفدار حضور صربستان در اتحاديه اروپا و موافقان ملی گرايی رقابت جدی دارند.
درصربستان ۵/۶ ميليون افراد واجد شرايط رای دادن دارند و اين انتخابات نخستين دوره رای گيری از زمان تشکيل صربستان است. در دوره قبلی که در دسامبر ۲۰۰۳ برگزار شد، صربستان هنوز نام صربستان و مونته نگرو داشت و هنوز استقلال مونته نگرو نهايی نشده بود.