آيت الله حسينعلی منتظری پس از پيروزی انقلاب بهمن ۵۷، پيشنهاد برقراری هفته وحدت ميان شيعيان و اهل سنت را مطرح کرد.
اين پيشنهاد سپس از سوی آيت الله خمينی پذيرفته شد و از آن پس، اين هفته در ايران گرامی داشته شده است.
مولوی عبدالحميد، رهبر اهل سنت بلوچستان، در گفت و گو با « راديو فردا» از ديدگاه های آيت الله منتظری در قبال اهل سنت می گويد:
ايشان نظرات بسيار خوبی را در رابطه با اخوت اسلامی و برادری اسلامی و وحدت شيعه و سنی داشتند.
هفته وحدت را ايشان به بنيانگذار جمهوری اسلامی پيشنهاد دادند که بر اساس آن، ولادت حضرت رسول (ص) که بين شيعه و سنی از لحاظ روايت های تاريخی يک هفته فاصله دارد، هفته وحدت اعلام شد.
مناسبات آيت الله منتظری با اهل سنت چگونه بود؟
روابط آيت الله منتظری با برادران اهل سنت بسيار خوب بود. ايشان تا زمانی که در صحنه بودند، بسياری از اهل سنت از مناطق مختلف برای مشکلات خود به ايشان مراجعه می کردند. ولی بعد از اين که ايشان از صحنه سياسی حذف شدند، ارتباط اهل سنت با ايشان -به دليل محدويت ها عليه ايشان- به اندازه گذشته نبود و برای آنان مقدور نبود که نزد ايشان بروند و مشکل يا درد خود را مطرح کنند.
فکر می کنيد که جايگاه ايشان از لحاظ ديدگاه هايی که از لحاظ فقهی و سياسی داشت، چقدر در جامعه ايران تاثيرگذار بوده است؟
ايشان از لحاظ فقهی جايگاه بسيار والايی داشت و از شخصيت های علمی در ميان برادران شيعه بود. ايشان همچنين يکی از مراجع بزرگ ايران بود و بالاخره اينکه ديدگاه فقهی ايشان در ميان بسياری از مردم پذيرش زيادی داشت. بسياری از ايشان تقليد می کردند.
در عين حال، آيت الله منتظری در پيروزی انقلاب نقش داشتند و زحمت کشيدند و از لحاظ ديدگاه های سياسی طرفدارانی داشتند که ديدگاه های سياسی ايشان را قبول داشتند.
در همین زمینه
انتخاب سردبیر
پرخوانندهترینها
۱