ملک عبدااله دوم، پادشاه اردن، روز دوشنبه به بغداد سفر کرد که نخستين سفر رهبر يک کشور عربی پس از سرنگونی صدام در سال ۲۰۰۳ ميلادی به شمار می رود.
دفتر نوری المالکی، نخست وزير عراق، اعلام کرد که وی و پادشاه اردن درباره پيشرفت اوضاع در عراق، به ويژه «دستاوردهای بزرگ دولت عراق» در مورد تامين امنيت در اين کشور تبادل نظر کرده اند.
بيانيه دفتر نخست وزيری عراق حکايت از مثبت و دوستانه بودن مذاکرات نوری المالکی و ملک عبدالله دوم دارد. سفر پادشاه اردن به عراق پيشتر اعلام نشده بود.
مقام های عراقی در ماه گذشته ميلادی اعلام کرده بودند که برنامه ای برای سفر پادشاه اردن به اين کشور در آينده نزديک تدارک ديده شده است.
با اين همه، اين سفر لغو شد، زيرا مقام های اردن علاقه نداشتند که اين خبر علنی شود.
اما علی الدباغ، سخنگوی دولت عراق، گفت که دليل به تعويق افتادن سفر پادشاه اردن، برخی امور پيش بينی نشده مربوط به ملک عبدالله دوم بوده است.
سفر پادشاه اردن به عراق در سال ۲۰۰۶ ميلادی، در جريان سفر نوری المالکی به امان مورد توافق دو طرف قرار گرفته بود.
اين سفر يک گام مهم به سوی کاهش انزوای منطقه ای دولت شيعه عراق در ميان دولت های سنی عرب خاورميانه ارزیابی شده است.
پيشتر، دولت آمريکا از متحدان عرب خود، به خصوص دولت بانفوذ عربستان سعودی، خواسته بود تا با اعزام سفير و هيئت های عاليرتبه ديپلماتيک به بغداد، حمايت خود را از دولت عراق که عمدتا در کنترل شيعيان و کردها است نشان دهند.
اردن همراه با امارات متحده عربی و بحرين کشورهایی هستند زودتر از سایر کشورهای عربی سفیر به بغداد اعزام کرده اند.
اردن پيش از تهاجم آمريکا در مارس ۲۰۰۳ سفير خود را از عراق فرا خواند.
در اوت ۲۰۰۳ انفجار خودروی حامل بمب در بيرون سفارت اردن به قتل ۱۹ نفر از جمله برخی از اردنی های داخل سفارت انجاميد.
در حال حاضر بين ۵۰۰ هزار تا ۷۵۰ هزار پناهنده عراقی در اردن به سر می برند. اين گروه عظيم از آوارگان به خاطر خشونت های ساليان گذشته از عراق گريخته اند.
دولت اردن می گوید که سالانه بيش از دو ميليارد دلار هزينه اين پناهندگان می شود.