جبهه متحد اصولگرايان، يکی از تشکل های سياسی محافظه کاران در ايران، با صدور بيانيهای از همه گروه های اصولگرا خواست که با چشم پوشی از برخی خواستههای خود و اغماض در برابر برخی کاستیها، يکپارچه شوند.
اين بيانيه در پايان نشست دو روزه اين جبهه در تهران طی روزهای پنجشنبه و جمعه انتشار يافت.
عبدالرضا زاکانی، ریيس ستاد انتخاباتی جبهه متحد اصولگرايان، نيز خواستار آن شد که همه اصولگرايان «حول محور ولايت دور هم جمع شوند تا فتنهگران و عناصر منحرف» ناکام شوند.
گفت و گو با علی مزروعی، نماینده مجلس ششم، درباره فراخوان جبهه متحد اصولگرایان
علی مزروعی، نماينده سابق مجلس، در گفت و گو با راديو فردا، ابتدا به اختلافات و تقسيم بندی های موجود در ميان اصولگرايان اشاره می کند:
علی مزروعی: در غيبت اصلاح طلبان به نظر می رسد که بين جريان های اصولگرای حاکم، شکاف های عميقی ايجاد شده است و می شود گفت که آنچه که الان برداشت می کنيم، اين است که اصولگرايان تبديل به سه پاره شده اند و هر پاره ای، پاره ديگر را قبول ندارند و به آن لقبی داده اند.
عده ای که طرفداران احمدی نژاد هستند به عنوان «جريان انحرافی» شناخته می شوند.
با شرايطی که ما الان می بينيم و با عدم حضور اصلاح طلب ها در انتخابات، به نظر می رسد که مجلس آينده با مهندسی فعلی که دارد صورت می گيرد، از همين اصولگراها تشکيل خواهد شد.
علی مزروعی
عده ديگری که پيش از اين از طرفداران سخت و پرو پاقرص احمدی نژاد بودند و بسيار هم تند و افراطی هستند و اکنون به قول خودشان از اين جريان بريده اند و الان «جبهه پايداری» را تشکيل داده اند، بيشتر از نيروهای نظامی- امنيتی هستند.
عده ديگری هم گروه «اصولگرايان ميانه رو» را تشکيل می دهند.
الان جبهه اصولگرايان، متشکل از اين جريان ميانه رو اصولگرايان است و در اين بيانيه ای که صادر کرده اند آن دو جريان ديگر را دعوت به همراهی کرده اند.
آنها قبلا هم اعلام کرده بودند که با جريان انحرافی هم نمی توانند کنار بيايند. ولی از سوی ديگر جبهه پايداری هم با نقدهايی که به اين بخش از جبهه اصولگرايان، يعنی اصولگرايان ميانه رو، دارد، آمادگی همراهی با آنها را ندارد.
به هر حال، به نظر می رسد که اين شکاف ها باعث شده است که چنين جلسه ای تشکيل و يک چنين بيانيه ای صادر شود و همه اصولگرايان را در اين جلسه دعوت به وحدت کنند.
هدف اين است که مسير انتخابات آينده را آن طور که می خواهند هدايت کنند و يک مجلس کاملا يکدست تشکيل بدهند که از سينه چاکان ولايت باشند.
جبهه متحد اصولگراها در پايان نشست دو روزه خود در تهران بر يکپارچه شدن همه اصولگراها تاکيد کرد. آيا به نظر شما اصولگراها موفق به تحقق چنين وحدتی خواهند شد؟ آن هم با توجه به اينکه اختلافات سياسی گروه های وابسته به جناح اصولگراها به طور روزانه در اخبار و گزارش ها در ايران بازتاب پيدا کرده است.
بر اساس برداشتی که من از مجموعه اخبار و گزارش ها دارم، بعيد است که اينها بتوانند به چنين شرايطی فائق آمده و اختلافات شان را کنار بگذارند چون دامنه اين اختلافات روز به روز بيشتر می شود.
ما شاهديم بين دولت و مجلس شکاف وجود دارد، بين طرفداران دولت و بقيه گروه ها نيز شکاف هست. و از آن جايی که اجرا کننده انتخابات هم دولت است، اين مسئله نگرانی بقيه اصولگرايان را برانگيخته است و به نظر می رسد که نمی توانند با همديگر کنار بيايند.
البته در اينجا مداخله رهبری، پارامتر مهمی است که اگر شرايطی فراهم شود که رهبری در اين جريان مداخله کند و فرمانی صادر کند، اصولگراها ناچارند که متحد شوند به اين جهت که نشان دهند به رهبری وفادارند.
در شرايطی که قرار است در اسفندماه سال جاری انتخابات مجلس برگزار شود، و اصلاح طلبان هم اعلام کرده اند که تا تحقق همه خواسته های شان، از جمله آزادی تمام زندانيان سياسی، در انتخابات شرکت نخواهند کرد، به اعتقاد شما کرسی های مجلس در غياب اصلاح طلبان، به چه گروه هايی از اصولگراها تعلق خواهد گرفت؟
با شرايطی که ما الان می بينيم و با عدم حضور اصلاح طلب ها در انتخابات، به نظر می رسد که مجلس آينده با مهندسی فعلی که دارد صورت می گيرد، از همين اصولگراها تشکيل خواهد شد.
به عبارت دیگر، فکر نمی کنم حتی يک فراکسيون حداقلی از منتقدين هم در مجلس آينده حضور داشته باشند.
به نظر می رسد که بزرگترين دغدغه حاکميت در شرايط فعلی اين است که بتواند اين انتخابات را بدون مسئله و مشکل برگزار کند و گويا تمام نيروهای اش را هم در اين مسير بسيج کرده است.